A "Fringe" egy tudományos-fantasztikus televíziós sorozat, amely a 2000-es évek végén és az 2010-es évek elején futott. A sorozatot J.J. Abrams, Alex Kurtzman és Roberto Orci készítette, és öt évadon keresztül, összesen 100 epizódban követhettük a karakterek kalandjait.

A "Fringe" egy speciális FBI-osztag körül forog, amelyet azzal a céllal hoznak létre, hogy különleges, természetfeletti vagy tudományos magyarázatot nélkülöző eseményeket vizsgáljanak. Ezeket az eseményeket a sorozatban "Fringe" eseteknek nevezik, és sokszor a természet törvényeivel ellentétes jelenségekkel állnak szemben.

Főbb karakterek

  • Olivia Dunham (Anna Torv): Az FBI ügynöke, aki a "Fringe" osztag vezetője. Egy súlyos eset miatt kerül kapcsolatba a rejtélyes jelenségekkel, és az osztag vezetőjeként kötelességének érzi, hogy megfejtse a mögöttük álló titkokat.
  • Peter Bishop (Joshua Jackson): Egy zseniális, de problémás múltú férfi, aki kulcsfontosságú szerepet játszik az esetek megoldásában. A sorozatban kiderül, hogy sorsa mélyen összefonódik a "Fringe" esetekkel.
  • Dr. Walter Bishop (John Noble): Peter édesapja, egykor briliáns, de megtört tudós, aki hosszú éveket töltött elmegyógyintézetben. A sorozat során kiderül, hogy sok "Fringe" esethez köthető kutatásai voltak a múltban.

A "Fringe" nem csak egy egyszerű sci-fi sorozat, hanem mélyen beleássa magát az emberi pszichébe, az érzelmekbe és az emberi kapcsolatokba. A sorozat során olyan témák kerülnek előtérbe, mint a családi kötelékek, a felelősség, az önfeláldozás és a tudomány etikai határai.

Ezenkívül a sorozatban gyakran találkozunk olyan jelenségekkel, amelyek a tudomány mai állása szerint lehetetlennek tűnnek, mégis a "Fringe" univerzumában valósággá válnak. Ilyenek például a párhuzamos univerzumok, a telepátia, a lélekvándorlás vagy az időutazás.

A sorozat továbbá különleges abban is, hogy nem csak egy-egy epizód erejéig tartó eseteket mutat be, hanem egy összetett, az egész sorozaton átívelő történetet is kibont. Ez a fő történetszál a párhuzamos univerzumok közötti konfliktusra és az ezzel járó következményekre összpontosít.

A "Fringe" egy izgalmas, gondolatébresztő sorozat, amely méltán vált kultikussá a sci-fi rajongók körében. A karakterek mélysége, a bonyolult, mégis logikus történetvezetés és a lenyűgöző vizuális effektusok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a "Fringe" a televíziós sci-fi műfaj egyik mérföldkövévé váljon.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

Pilot
Epizód #: 1 - Bemutató: 09 September, 2008

A Fringe első epizódjában egy repülőgépen rejtélyes és borzalmas események történnek: az összes utas és a legénység megfagy és meghal. FBI ügynök Olivia Dunham és partnere, John Scott hozzákezdenek a nyomozáshoz, ami végül egy különleges, "fringe" tudományos kísérletekkel foglalkozó FBI-osztályhoz, a Fringe Osztályhoz vezeti őket. Olivia kapcsolatba lép Dr. Walter Bishop pszichiáterrel, az "őrült zsenivel", aki korábban olyan kísérletekben vett részt, amelyek kapcsolatban állhatnak a rejtélyes eseményekkel. Ahhoz, hogy Waltert kiengedjék az intézetből, segítségül hívják Peter Bishopot, Walter elidegenedett fiát.

The Same Old Story
Epizód #: 2 - Bemutató: 16 September, 2008

Az epizód egy újszülött gyors öregedését követi nyomon, ami végül egy sor különös gyilkosság kivizsgálásához vezet. A csapat felfedezi, hogy az esetek kapcsolatban állnak egy kísérlettel, amit Walter és William Bell végeztek el a múltban. Olivia küzd a múltbeli traumáival és John Scott hagyatékával, miközben a csapat megpróbálja megoldani az ügyet, és megérteni, hogyan kapcsolódik az öregedési anomália a sorozatgyilkosságokhoz. Eközben Olivia továbbra is próbálja felfedni a rejtélyt John halála körül, és a Fringe Osztály szerepét az egészben.

The Ghost Network
Epizód #: 3 - Bemutató: 23 September, 2008

Ebben az epizódban a Fringe csapat egy olyan emberrel találkozik, aki képes előre látni bizonyos eseményeket és kommunikálni egy "szellem hálózaton" keresztül, amelyet a normál emberi agy nem képes érzékelni. A nyomozás során rájönnek, hogy ez a képesség kötődik Walter korábbi kísérleteihez. A csapat egy rejtélyes és halálos méregszállítmányt próbál megállítani, miközben Olivia továbbra is próbálja összeilleszteni a darabokat saját múltjából és a Fringe Osztály titkaitól.

The Arrival
Epizód #: 4 - Bemutató: 30 September, 2008

Egy rejtélyes férfi érkezik egy furcsa, spirál alakú szerkezettel együtt egy robbanás helyszínére, amely egy bizonyos mintázatot követ, amit Walter ismer. A Fringe csapat megpróbálja megérteni, hogy ki ez a férfi és mi a célja, miközben egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki ugyanezt a mintázatot használja gyilkosságaihoz. Eközben Olivia kapcsolatot teremt az Observers nevű rejtélyes csoporttal, és megpróbál többet megtudni a saját múltjáról és a Fringe Osztály szerepéről az eseményekben.

Power Hungry
Epizód #: 5 - Bemutató: 14 October, 2008

Ebben az epizódban a Fringe csapat egy fiatal férfi, Joseph Meegar ügyét vizsgálja, aki véletlenül elektromágneses hullámokat bocsát ki magából, ami zavarja az elektromos eszközöket és súlyos balesetekhez vezet. Kiderül, hogy egy kísérlet során implantátumot helyeztek az agyába, amely növelte az agy elektromágneses képességeit. A csapatnak sikerül megmentenie a fiút, és közben felfedezik a mögötte álló tudományos csoportot, amely kísérleteket végez az emberi aggyal. Olivia kapcsolatot teremt a fiúval, és ez segít neki a saját múltjával való szembenézésben.

The Cure
Epizód #: 6 - Bemutató: 21 October, 2008

Egy kisvárosban két nőt találnak, akik egy olyan rejtélyes betegség következtében halnak meg, amely az agyukat forróvá teszi, amíg azok végül fel nem robbannak. A nyomozás során a Fringe csapat rájön, hogy a nők kísérleti alanyok voltak, akiket egy gyógyszeres kezelés után elhagytak. Az ügynökök megpróbálják megtalálni azokat, akik felelősek a kísérletekért, mielőtt további áldozatok esnek. Olivia közben küzd a saját démonaival, és a csapat rájön, hogy a Fringe esetek egyre gyakoribbá válnak, és összefüggenek egy nagyobb, rejtélyesebb tervvel.

In Which We Meet Mr. Jones
Epizód #: 7 - Bemutató: 11 November, 2008

Ebben az epizódban a Fringe csapatot egy rejtélyes és halálos parazitával fertőzött FBI ügynök ügye foglalkoztatja. Az ügynök testében található parazita közvetlen kapcsolatban áll David Robert Jones-szal, egy börtönben ülő tudóssal. A csapatnak versenyfutásba kell kezdenie az idővel, hogy megmentse az ügynök életét, miközben Walter Bishop múltjának sötét titkai is napvilágra kerülnek. Olivia Dunhamnak közben meg kell tanulnia, hogyan kommunikáljon Jones-szal és hogyan szerezze meg tőle az információkat, amelyekre szükségük van a parazita legyőzéséhez.

The Equation
Epizód #: 8 - Bemutató: 18 November, 2008

Egy zseniális fiatal zongorista eltűnését vizsgálva a csapat egy újabb rejtélyes esettel találja szembe magát. A fiú eltűnése előtt egy furcsa, villogó fényt látott, ami egy másik hasonló esettel hozza őket kapcsolatba. Walter emlékezetében nyomokat találnak a fény és egy kísérleti projekt között, amit ő maga vezetett évekkel ezelőtt. Az eset megoldása közben a csapat rájön, hogy a fény és a zene manipulálásával embereket lehet eltüntetni vagy visszahozni, és hogy ez a technika összefüggésben áll azokkal a rejtélyes eseményekkel, amelyeket vizsgálnak.

The Dreamscape
Epizód #: 9 - Bemutató: 25 November, 2008

Ebben az epizódban egy férfi meghal egy szörnyű hallucináció következtében, amelyben azt hiszi, hogy testét tücskök marcangolják. A Fringe csapat felfedezi, hogy a férfi egy gyógyszercég alkalmazottja volt, és részt vett egy olyan projektben, amely a tudat manipulálására irányult. Ahogy a csapat egyre mélyebbre ás a gyógyszercég tevékenységében, rájönnek, hogy a projekt mögött állók az emberi agy rejtett képességeit próbálták kihasználni. Walter saját múltja is szorosan összefonódik az üggyel, és a csapatnak meg kell oldania a rejtélyt, mielőtt további áldozatok esnek.

Safe
Epizód #: 10 - Bemutató: 02 December, 2008

Ebben az epizódban a csapat egy sor rablás után nyomoz, amelyekben a tettesek széfeket és páncélszekrényeket törnek fel emberfeletti módon. Ahogy a nyomozás halad, rájönnek, hogy a rablók egy kísérleti technológiát használnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy áthatoljanak a szilárd anyagokon. A csapat felfedezi, hogy a rablások mögött egy titkos csoport áll, amely a múltból származó tudományos kísérleteket próbálja újraalkotni. A csapatnak meg kell állítania őket, mielőtt túl késő lenne, miközben Walter saját múltja is egyre inkább a felszínre kerül. Az epizód végén Olivia rájön, hogy a csoportnak köze lehet a saját rejtélyes képességeihez is.

Bound
Epizód #: 11 - Bemutató: 20 January, 2009

Az epizódban Olivia Dunham FBI ügynököt emberrablók ejtik foglyul, de sikerül megszöknie és visszatérnie a Fringe osztályhoz. A csapat felfedezi, hogy Olivia fogva tartói egy bioterrorista csoport tagjai voltak, és egy veszélyes vírust készültek elengedni a városban. Az ügynökség a vírus forrására bukkan, és megállítja a terrortámadást, miközben Olivia feldolgozza az emberrablás traumáját. Walter Bishop tudományos zsenialitása ismét a középpontba kerül, amint segít a vírus megállításában és a csoport leleplezésében.

The No-Brainer
Epizód #: 12 - Bemutató: 27 January, 2009

Ebben az epizódban a csapat egy sor furcsa haláleset után nyomoz, amelyeknek közös pontja, hogy az áldozatok számítógép előtt ültek, amikor meghaltak. A nyomozás során rájönnek, hogy egy kártékony szoftver okozza az áldozatok agyának elpusztítását, a halálesetek mögött pedig egy megtört szívű fiú áll, aki bosszút áll azokon, akik őt és édesapját bántották. A csapat megállítja a fiút, de az epizód hangsúlyozza a technológia és az emberi agy veszélyes kapcsolatát, valamint az érzelmek erőteljes hatását a tudományra. Walter múltjának sötét oldala ismét felbukkan, amikor rájön, hogy a kártékony szoftver egy régebbi kísérletének mellékterméke lehetett.

The Transformation
Epizód #: 13 - Bemutató: 03 February, 2009

Ebben az epizódban a Fringe-osztag egy bizarr esetet vizsgál, amikor egy repülőgépen az egyik utas meghal, miután megtámadta a többieket. Olivia és a csapat felfedezi, hogy az eset összefügg egy titkos biológiai fegyver-programmal, és megkezdik a gyógymód és a felelősök keresését, miközben John Scott emlékei továbbra is segítségül szolgálnak Olivia számára.

Ability
Epizód #: 14 - Bemutató: 10 February, 2009

A Fringe-osztag egy rejtélyes sorozatgyilkosság nyomozásába keveredik, ahol az áldozatok arcán bizarr mosolyt hagyva meghalnak. A nyomok egy "ZFT" nevű terrorista csoportra utalnak, ami rejtélyes tudományos kísérleteket végez. Walter megtalálja a kapcsolatot a kísérletek és az általa korábban végzett kutatások között, és a csapat rájön, hogy egy nagyobb, világméretű összeesküvés részei lehetnek. Az események során Olivia képességei kerülnek a középpontba, amikor ki kell derítenie, hogy ő rendelkezik-e azokkal a különleges képességekkel, amelyek képesek megakadályozni a csoport következő támadását.

Inner Child
Epizód #: 15 - Bemutató: 07 April, 2009

Egy titokzatos, vadonatúj eset bontakozik ki, amikor egy kisfiút találnak egy föld alatti kamrában, aki évek óta rejtőzködhetett ott. A fiú nem beszél, de különleges képességgel rendelkezik: előre látja az emberek közötti interakciókat és a jövő eseményeit. Az osztag igyekszik megérteni a fiú eredetét és képességeit, miközben Olivia egy sorozatgyilkos ügyében nyomoz, aki úgy tűnik, a fiú segítségével kiszúrható.

Unleashed
Epizód #: 16 - Bemutató: 19 April, 2009

A Fringe-osztag egy brutális állattámadás áldozatait vizsgálja, amely során egy mutáns lény támad emberekre. Hamarosan kiderül, hogy egy tudományos kísérlet szabadult el, amely a génmanipuláció veszélyeit és etikáját helyezi a középpontba. Amint a lény megtámad egy osztagtagot, a csapat versenyfutásba kezd az idővel, hogy megtalálják a lényt és előállítsanak egy ellenszert az áldozat megmentésére.

Bad Dreams
Epizód #: 17 - Bemutató: 21 April, 2009

Olivia éjjelente rémálmaiban más emberek szemével lát brutális gyilkosságokat, amik a valóságban is megtörténnek. A nyomozás során rájönnek, hogy a gyilkosságokat egy férfi követi el, akinek az agyát gyermekkorában manipulálták egy kísérlet során, ami telepatikus kapcsolatot hozott létre Olivia és a férfi között.

Midnight
Epizód #: 18 - Bemutató: 28 April, 2009

Az osztag egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki az áldozatai gerincvelőjét veszi el. A kutatás során kiderül, hogy a gyilkos egy vírussal fertőzött nő, aki a férjével együtt próbált gyógymódot találni saját halálos betegségére. Amikor a férj rájön felesége tetteire, segít a Fringe-osztag tagjainak, hogy megállítsák mielőtt több áldozat esne.

The Road Not Taken
Epizód #: 19 - Bemutató: 05 May, 2009

Olivia vizsgál egy esetet, ahol egy nő spontán módon kigyullad és megdöbbentő titkokat fedez fel saját múltjával és William Bell kísérleteivel kapcsolatban. A nyomozás során Olivia és a csapat ráébrednek, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, és hogy a kigyulladt nő látomásai talán onnan származnak.

There's More Than One of Everything
Epizód #: 20 - Bemutató: 12 May, 2009

Az évadzáró epizódban Dr. Walter Bishop és a Fringe-osztag William Bell után nyomoznak, miközben bizarr események történnek, amelyek a párhuzamos univerzumok létezésére utalnak. A csapatnak szembe kell nézniük a veszélyekkel, miközben megpróbálnak megakadályozni egy katasztrofális eseményt. Az epizód kulcsfontosságú pillanatokat tartalmaz a multiverzum koncepciójának kibontásában, és felveti a következő évad nagy kérdéseit.

A New Day in the Old Town
Epizód #: 1 - Bemutató: 17 September, 2009

A második évad nyitóepizódjában Olivia Dunham hirtelen visszatér a párhuzamos univerzumból, és súlyos balesetet szenved. Miközben az FBI próbálja megszüntetni a Fringe osztagot, az ügynököknek meg kell küzdeniük egy rejtélyes alakokkal, akiknek az a céljuk, hogy mindenki megöljék, aki tud a párhuzamos világok létezéséről. A csapat új tagot is kap, az ügynök Amy Jessupot, aki a bibliai utalásokat kutatja az események kapcsán.

Night of Desirable Objects
Epizód #: 2 - Bemutató: 24 September, 2009

Az osztag egy sor eltűnést vizsgál egy kisvárosban, ahol a helyiek rejtélyes módon tűnnek el a föld alá. A nyomozás során Walter és a csapat egy genetikai mutációval élő személyre bukkannak, aki föld alatti folyosókat használ a vadászathoz. Olivia pedig továbbra is küzd a párhuzamos világból való visszatérés káros mellékhatásaival.

Fracture
Epizód #: 3 - Bemutató: 01 October, 2009

Ebben az epizódban az osztag egy olyan esettel szembesül, ahol emberek robbanásokban halnak meg, úgy hogy testeik valóságos bombává válnak. A nyomozás során kiderül, hogy egy titokzatos összeesküvés áll a háttérben, amit egy elszánt katona vezet, aki úgy gondolja, hogy a nemzetbiztonságot fenyegető belső ellenségek ellen harcol.

Momentum Deferred
Epizód #: 4 - Bemutató: 08 October, 2009

Olivia emlékei kezdenek visszatérni egy titokzatos nő, Rebecca Kibner segítségével, aki a múltban már találkozott a Walterrel és Bell-lel. A csapat egy újabb esetet vizsgál, amelyben a formaváltók kulcsfontosságú szerepet játszanak. Az epizód végén Olivia találkozik William Bell-lel egy alternatív univerzumban, ahol Bell fontos információkkal szolgál a nagyobb küzdelemről, amely az emberi lét jövőjéért folyik.

Dream Logic
Epizód #: 5 - Bemutató: 15 October, 2009

A Fringe-osztag egy férfi esetét vizsgálja, aki halálos támadást hajt végre munkahelyén, miután kínzó álmok gyötörték. A csapat felfedzi, hogy a férfi agyába egy chipet ültettek be, ami manipulálja az álmait és őrületbe kergeti az embereket. A chipet egy pszichiáter implantálta, aki a betegei álmaiból származó adatokat használta saját felesége megmentésére, aki kómában fekszik. A csapatnak meg kell állítania a doktort, mielőtt több áldozat esne.

Earthling
Epizód #: 6 - Bemutató: 05 November, 2009

A csapat egy olyan rejtélyes esettel foglalkozik, ahol emberek porrá égnek. A jelenség mögött egy orosz űrhajós áll, aki egy űrmisszióról hozott vissza egy földönkívüli entitást, ami átvette az irányítást a testén és mások életenergiáját használja fel. Az entitás a testvére életét is fenyegeti, aki mindent megtesz, hogy megvédje. A Fringe-osztag megpróbálja megmenteni az életeket, miközben felfedik az orosz testvérpár tragikus történetét.

Of Human Action
Epizód #: 7 - Bemutató: 12 November, 2009

A Fringe-osztag egy fiatal fiú, Tyler elrablását vizsgálja, akinek az apja a Massive Dynamic egyik tudósaként dolgozik. Amikor a rablók kezdenek váratlanul öngyilkosságot elkövetni, kiderül, hogy Tyler képes mentálisan befolyásolni mások cselekedeteit. A csapat felfedezi, hogy a fiút az apja által fejlesztett kísérleti gyógyszer befolyásolja, ami mentális kontrollt tesz lehetővé. A helyzet megoldása közben a csapatnak szembe kell néznie az ilyen típusú technológiák etikai és morális következményeivel.

August
Epizód #: 8 - Bemutató: 19 November, 2009

Ebben az epizódban az osztag egyik Observert, Augusztust figyelik meg, aki látszólag érthetetlen módon elrabol egy fiatal nőt. A csapat megpróbálja megfejteni az Observerek rejtélyes viselkedését, miközben megismerik az idő és az események befolyásolásának képességét. A történet során kiderül, hogy August azért rabolta el a nőt, hogy megváltoztassa az ő sorsát, és ezzel megakadályozza egy közelgő tragédiát. Az epizód mélyebb betekintést nyújt az Observerek világába és az őket vezérlő szabályokba.

Snakehead
Epizód #: 9 - Bemutató: 03 December, 2009

Ebben az epizódban a Fringe-osztag egy halálos eseményt vizsgál, ahol több holttestet találnak, akiknek testéből hatalmas paraziták másznak ki. A nyomozás során kiderül, hogy egy embercsempész banda illegális migránsokat használ kísérleti gazdatestként a paraziták számára, hogy azokat a feketepiacon értékesítse. Az eset felszínre hozza a modern kori embercsempészettel és az illegális orvosi kísérletekkel kapcsolatos sötét valóságot.

Grey Matters
Epizód #: 10 - Bemutató: 10 December, 2009

Ebben a részben a csapat olyan páciensek eseteit vizsgálja, akiken agyi műtéteket hajtottak végre, és ezt követően váratlanul meghaltak. A nyomozás során rájönnek, hogy a műtéteket az egyik formaváltó orvos végezte, aki Walter Bishop elveszett agysejtjeit keresi. A sejtek Walter egy részét tartalmazzák, amelyek fontosak a párhuzamos univerzumokkal kapcsolatos titkok megértéséhez. Walternek és a csapatnak szembe kell nézniük a múltjukkal és a Massive Dynamic sötét oldalával.

Unearthed
Epizód #: 11 - Bemutató: 11 January, 2010

Ebben a részben a Fringe-osztag egy különös esettel szembesül, amikor egy halottnak nyilvánított lány hirtelen életre kel. A nyomozás során kiderül, hogy a lány testében egy katonai titkosító berendezés által sugárzott elektromágneses hullámok okoztak aktivitást. Ez a felfedezés belepillantást enged a katonai kísérletek világába és a tudomány visszaéléseinek következményeibe.

Johari Window
Epizód #: 12 - Bemutató: 14 January, 2010

Ebben az epizódban a csapat egy kisvárosban kezd nyomozást, ahol a helyiek szörnyű deformitásokkal rendelkeznek. Felfedezik, hogy egy kormányzati kísérlet félresikerült, amelynek során elektromágneses sugárzást használtak az emberek agyának módosítására, ami végül genetikai rendellenességeket okozott. A történet rávilágít a tudomány etikai határaira és az emberi kísérletek veszélyeire.

What Lies Below
Epizód #: 13 - Bemutató: 21 January, 2010

Ebben az epizódban egy vírusos járvány tör ki egy irodaházban, ami egy régi olajkútból származó ősi vírust terjeszti. Az FBI és a Fringe-osztag próbálja megfékezni a járványt és megakadályozni a vírus továbbterjedését, miközben felfedezik a vírus valódi eredetét és hatásait.

The Bishop Revival
Epizód #: 14 - Bemutató: 28 January, 2010

Az epizód egy esküvő során történt rejtélyes tömeghalál esetét vizsgálja. A csapat rájön, hogy egy náci tudós öröksége áll a háttérben, aki egy génalapú fegyvert fejlesztett ki, ami csak bizonyos genetikai jellemzőkkel rendelkező embereket öl meg.

Jacksonville
Epizód #: 15 - Bemutató: 04 February, 2010

Ebben a részben Olivia és a csapat egy olyan ügyön dolgozik, ahol épületek tűnnek el egyik dimenzióból a másikba. Kiderül, hogy Olivia gyermekkorában kísérletek részese volt, amelyek felerősítették különleges képességeit, így most neki kell aktiválnia ezeket a képességeket a rejtély megoldásához és a katasztrófa elhárításához.

Peter
Epizód #: 16 - Bemutató: 01 April, 2010

Ez az epizód Walter Bishop múltjába vezet vissza, felfedve, hogy hogyan és miért hozta át a fiát, Peter Bishopot egy párhuzamos univerzumból a sajátjukba. A történet egy tragikus eseménysorozatot tár fel, ami Walter döntéséhez vezetett, rámutatva a két univerzum közötti konfliktusok gyökereire.

Olivia. In the Lab. With the Revolver
Epizód #: 17 - Bemutató: 08 April, 2010

Olivia egy sorozatgyilkosságot vizsgál, ahol az áldozatok egy genetikailag módosított ember áldozataivá válnak. Az epizód során Olivia szembesül a saját múltjával és a Cortexiphan nevű kísérleti gyógyszerrel, ami különleges képességeket adott neki gyermekkorában.

White Tulip
Epizód #: 18 - Bemutató: 15 April, 2010

Ebben az epizódban a csapat egy időutazó tudóst üldöz, aki többször is visszautazik az időben, hogy megváltoztassa a múltját és megmentse a feleségét. Ez az epizód mély emberi érzelmeket és etikai dilemmákat tárgyal, miközben a tudományos fantázia és az emberi tragédia keveredik.

The Man from the Other Side
Epizód #: 19 - Bemutató: 22 April, 2010

Ebben az epizódban a Fringe-osztag a párhuzamos univerzumból érkező formaváltók elleni küzdelmére összpontosít, akik azzal a céllal érkeznek, hogy megnyissák a két világ közötti kaput. A csapat megtudja, hogy a formaváltók egy kommunikációs eszközt próbálnak létrehozni, ami megkönnyítené a további átjárásokat. Az epizód drámai fordulatot vesz, amikor Peter szembenéz azzal a lehetőséggel, hogy ő maga is a másik univerzumból származik.

Brown Betty
Epizód #: 20 - Bemutató: 29 April, 2010

A "Brown Betty" egy különleges, musical elemekkel átszőtt epizód, ahol Walter egy történetet mesél Ellának. A mesében a karakterek a Fringe-osztag tagjai, akik egy szívlopásos ügyben nyomoznak egy alternatív univerzumban. Ez az epizód egyedi hangvételű, amely a sorozat sötét témáit mesés elemekkel és zenével ötvözi.

Northwest Passage
Epizód #: 21 - Bemutató: 06 May, 2010

Peter egy kisvárosban bujkál, ahol egy fiatal nő rejtélyes eltűnését kezdi el nyomozni. Miközben a helyi rendőrséggel együttműködik, Peter szembesül saját múltjával és azonosítja a kapcsolatokat a Fringe-eseményekkel. Az epizód fókuszában Peter karakterének mélyebb megismerése áll, aki igyekszik feldolgozni a saját személyes konfliktusait és titkait.

Over There (Part 1)
Epizód #: 22 - Bemutató: 13 May, 2010

Az évadzáró két részes epizód első felében Olivia és a Fringe-osztag a párhuzamos univerzumba utazik, hogy megmentse Peter Bishopot, akit Walter másik verziója, Walternate elrabolt. A csapat megismerkedik a párhuzamos univerzum Fringe-osztagával, akik jelentősen eltérnek a mi világunkbeli megfelelőiktől. A cselekmény főként a párhuzamos univerzum feltérképezésére és a Peter megmentésére irányul, miközben az univerzumok közötti konfliktusok egyre élesebbé válnak.

Over There (Part 2)
Epizód #: 23 - Bemutató: 20 May, 2010

A második részben az osztag továbbra is Peter megmentésén dolgozik, miközben felfedik Walternate terveit, amelyek veszélyeztetik mindkét univerzumot. A csapatnak szembesülnie kell a párhuzamos univerzum ellenséges erőivel, és megpróbálnak megakadályozni egy potenciális katasztrófát. Az epizód végén Olivia és a csapat nehéz döntésekkel szembesülnek, amelyek nem csak a jelenre, hanem a jövőre is hatással lesznek, és az epizód drámai fordulatot vesz Olivia számára.

Olivia
Epizód #: 1 - Bemutató: 23 September, 2010

A harmadik évad első epizódjában Olivia Dunham a párhuzamos univerzumban ragad, ahol kényszerítik, hogy beilleszkedjen az ottani Fringe-osztagba. Walternate kísérleteket végez rajta, hogy kiderítse, hogyan utazott át az univerzumok között. Miközben Olivia próbál megszökni és visszatérni a saját világába, kezdi elveszíteni saját identitását, és egyre inkább úgy viselkedik, mint a párhuzamos univerzum Oliviaja.

The Box
Epizód #: 2 - Bemutató: 30 September, 2010

Ebben az epizódban a Fringe-osztag egy rejtélyes doboz után nyomoz, ami halálos hangfrekvenciákat bocsát ki. A doboz a párhuzamos univerzum Fringe-osztagának egy tagjához, a párhuzamos univerzum Oliviajához köthető, aki a mi univerzumunkban rejtőzködik. A csapat megpróbálja megakadályozni, hogy a doboz további áldozatokat szedjen, miközben megpróbálják megérteni a párhuzamos univerzumok közötti kapcsolatokat.

The Plateau
Epizód #: 3 - Bemutató: 07 October, 2010

A "The Plateau" epizódban Olivia a párhuzamos univerzumban egy sor balesetet vizsgál, amelyek egy intelligens, de instabil férfi, Milo művei. Milo képes előre látni az események láncolatát, így tökéletes bűncselekményeket hajt végre. Olivia, a párhuzamos univerzum Fringe-osztagának segítségével, megpróbálja megállítani Milot, miközben továbbra is küzd saját identitásának megőrzéséért.

Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?
Epizód #: 4 - Bemutató: 14 October, 2010

Ebben az epizódban a Fringe-osztag felfedez egy titkos összeesküvést, amely a párhuzamos univerzumból származó formaváltókra épül. Egy szenátor, aki valójában formaváltó, belekeveredik egy politikai intrikába. A csapat megpróbálja leleplezni a formaváltókat, miközben felfedik, hogy ezek a lények emberi érzelmeket is képesek kifejleszteni.

Amber 31422
Epizód #: 5 - Bemutató: 04 November, 2010

Az "Amber 31422" epizód a párhuzamos univerzumban játszódik, ahol Olivia és a helyi Fringe-osztag egy rejtélyes bűntényt vizsgálnak. Két testvér, akik az Amber nevű anyagba kerültek, évekkel később újra felbukkannak. Az eset során megkérdőjeleződik az Amber használatának etikai következményei, ami egy vészhelyzeti intézkedés a párhuzamos univerzumban.

6955 kHz
Epizód #: 6 - Bemutató: 11 November, 2010

A "6955 kHz" részben a csapat egy sorozat rejtélyes amnéziás esettel foglalkozik, amely egy rádiófrekvenciához köthető. A nyomozás során rájönnek, hogy a frekvencia egy titkos kódolási módszert takar, amely egy ősi gépezet aktiválásához szükséges. Miközben megpróbálják megfejteni a kódot, a csapat ráébred, hogy a gépezet titkai kulcsfontosságúak lehetnek az univerzumok közötti konfliktus megoldásában.

The Abducted
Epizód #: 7 - Bemutató: 18 November, 2010

Ebben az epizódban Olivia a párhuzamos univerzumban egy gyermekrablási ügyet vizsgál. A rabló, akit "Candyman"-nek hívnak, a gyerekek agyhormonjait használja az öregedés lelassítására. Olivia megpróbálja megmenteni az egyik elrabolt gyereket, miközben továbbra is azon dolgozik, hogy visszatérjen a saját univerzumába.

Entrada
Epizód #: 8 - Bemutató: 02 December, 2010

Az "Entrada" a párhuzamos univerzumok közötti konfliktus csúcspontjára összpontosít. Peter rájön, hogy a vele lévő Olivia valójában az alternatív univerzumból származik, és a csapat megpróbálja kicserélni a két Olivia-t, hogy visszakerüljenek a megfelelő univerzumokba. A cselekmény során feszültség és árulás történik mindkét oldalon.

Marionette
Epizód #: 9 - Bemutató: 09 December, 2010

A "Marionette" részben a Fringe-osztag egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki halottak testrészeit használja a tökéletes test összeállítására. Az eset során Olivia küzd a saját belső démonaival, miután visszatér saját univerzumába, és megpróbálja feldolgozni a párhuzamos univerzumban történteket. Az epizód a testi és lelki integritás kérdéseit boncolgatja.

The Firefly
Epizód #: 10 - Bemutató: 21 January, 2011

A "The Firefly" epizódban egy rejtélyes eset kapcsán visszatér az Observer, és közvetlenül befolyásolja Walter és Peter Bishop életét. Egy híres zenész eltűnésének esete hozza a felszínre a múlt eseményeit, amelyek kapcsolatban állnak az időutazással és az Observerek tevékenységével. A történet főként Walter múltbeli döntéseinek következményeire és az időbeli paradoxonokra koncentrál.

Reciprocity
Epizód #: 11 - Bemutató: 28 January, 2011

A "Reciprocity" epizódban a Fringe-osztag egy titokzatos gyilkosságsorozatot vizsgál, ahol az áldozatok a párhuzamos univerzumból származó formaváltók. Felfedezik, hogy Peter áll a gyilkosságok mögött, ami miatt aggodalmak merülnek fel az ő állapotával és a gépezettel való kapcsolatával kapcsolatban. Az epizód rávilágít Peter sötét oldalára és az általa viselt lelki terhekre.

Concentrate and Ask Again
Epizód #: 12 - Bemutató: 04 February, 2011

Ebben az epizódban a csapat egy olyan biológiai fegyver után nyomoz, ami csontokat old fel. A nyomozás során segítségül hívnak egy volt katonát, aki képes olvasni mások gondolataiban. Ahogy a csapat közelebb kerül a fegyverhez, kiderül, hogy a katonai projekt mögött mélyebb és személyesebb indítékok húzódnak meg. Az epizód bemutatja az emberi tudat erejét és a hadviselés új formáit.

Immortality
Epizód #: 13 - Bemutató: 11 February, 2011

Az "Immortality" epizód a párhuzamos univerzumban játszódik, ahol Olivia a Fringe-osztag vezetője. Az epizódban egy sor rejtélyes esetet vizsgálnak, ahol emberek robbanásszerűen halnak meg. A nyomozás során kiderül, hogy a gyilkosságok mögött egy tudós áll, aki egy kihalófélben lévő rovarfaj feltámasztásán dolgozik. Az eset személyes fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy a tudós kapcsolatban áll Walternate-tel, és a kutatása része egy nagyobb tervnek.

6B
Epizód #: 14 - Bemutató: 18 February, 2011

A "6B" epizódban egy lakóépületben paranormális jelenségek történnek, amelyeket a lakók szellemeknek tulajdonítanak. A Fringe-osztag felfedezi, hogy a jelenségek egy párhuzamos univerzumbeli épülettel való kapcsolódásból erednek. A nyomozás során kiderül, hogy az események mögött egy özvegy nő szomorúsága áll, aki a férje elvesztése miatt különleges energiát bocsát ki.

Subject 13
Epizód #: 15 - Bemutató: 25 February, 2011

A "Subject 13" epizód Walter és Elizabeth Bishop múltjába visz vissza, bemutatva, hogyan próbálták megérteni és kezelni a fiatal Peter Bishop képességeit. A történet felidézi a Cortexiphan kísérleteket is, amelyek Olivia gyermekkorában történtek. Az epizód mélyebben feltárja a karakterek múltját és a döntések hosszú távú hatásait, amelyek a jelenbeli eseményeket is befolyásolják.

Os
Epizód #: 16 - Bemutató: 11 March, 2011

Az "Os" epizódban a Fringe-osztag egy sor rejtélyes rablást vizsgál, ahol az elkövetők képesek a gravitáció megszüntetésére. A nyomozás során rájönnek, hogy egy tudós áll a jelenség mögött, aki fiának betegségét próbálja gyógyítani egy különleges ötvözet segítségével. A csapatnak meg kell állítania a tudóst, mielőtt további bűncselekmények történnek, miközben a tudományos kísérletek etikai kérdéseivel is szembe kell nézniük.

Stowaway
Epizód #: 17 - Bemutató: 18 March, 2011

A "Stowaway" részben a csapat egy nő után nyomoz, aki nem képes meghalni, és ezért öngyilkos merényleteket hajt végre, hogy véget vessen örök életének. A nő a saját halálát keresi, mivel szeretteit már elveszítette. A nyomozás közben a csapat megküzd a halhatatlanság és az emberi sors kérdéseivel, miközben próbálják megakadályozni a nő további cselekményeit.

Bloodline
Epizód #: 18 - Bemutató: 15 March, 2011

A "Bloodline" epizódban a párhuzamos univerzum Oliviaját elrabolják, és kísérleti gyógyszeres kezelésnek vetik alá, ami felgyorsítja a terhességét. A csapat megpróbálja megmenteni Oliviat és a babát, miközben felfedezik, hogy a gyorsított terhesség mögött Walternate áll, aki a gyermek DNS-ében rejlő titkokat akarja felhasználni. Az epizód sötét bepillantást nyújt a párhuzamos univerzum politikai és tudományos intrikáiba.

Lysergic Acid Diethylamide
Epizód #: 19 - Bemutató: 15 April, 2011

Ebben az epizódban Walter és Peter LSD-t használnak, hogy tudatukat Olivia tudatába vigyék és segítsenek neki kilépni a kómából. Ebben a bonyolult mentális utazásban számos bizarr és váratlan akadállyal kell szembenézniük. Az epizód egyedi vizuális stílussal és kreatív megközelítéssel mutatja be a tudat belső világát.

6:02 AM EST
Epizód #: 20 - Bemutató: 22 April, 2011

Az "6:02 AM EST" részben a párhuzamos univerzumok közötti összeomlás elkezdődik, miután a "Doomsday Device" aktiválódik. A Fringe-osztag versenyt fut az idővel, hogy megtalálják a megoldást a katasztrófa megakadályozására, miközben a két világban egyre súlyosabb természeti katasztrófák történnek.

The Last Sam Weiss
Epizód #: 21 - Bemutató: 29 April, 2011

A "The Last Sam Weiss" epizódban Olivia és Sam Weiss együtt dolgoznak, hogy megértsék a "Doomsday Device" működését és hogy hogyan használhatják azt a világok közötti összeomlás megállítására. A csapat rájön, hogy Olivia agyának ereje kulcsfontosságú lehet a készülék kezelésében.

The Day We Died
Epizód #: 22 - Bemutató: 06 May, 2011

Az évadzáró "The Day We Died" epizódban a jövőbe tekintünk, ahol Peter egy alternatív jövőben találja magát, amelyet a világok közötti összeomlás okozott. A jövőben a Fringe-osztag tagjai megpróbálnak megoldást találni a múltban történt eseményekre, amelyek a jelenlegi helyzethez vezettek. A történet végén Peter egy döntő lépést tesz, ami alapvetően megváltoztatja mindkét univerzum sorsát.

Neither Here Nor There
Epizód #: 1 - Bemutató: 23 September, 2011

A negyedik évad kezdetén Peter Bishop teljesen eltűnt a valóságból, és senki nem emlékszik rá. Az epizódban az új Fringe-osztag, beleértve az új partnerét, Lincolnt, segít Oliviának egy sorozatgyilkos ügyében, aki a párhuzamos univerzumból származó formaváltók segítségével hajt végre gyilkosságokat.

One Night in October
Epizód #: 2 - Bemutató: 30 September, 2011

Ebben az epizódban Olivia és a csapat a párhuzamos univerzumba utazik, hogy segítsenek egy sorozatgyilkos ügyében, aki az álmain keresztül gyilkol. A nyomozás során a gyilkos párhuzamos univerzumbeli megfelelője segítségével próbálnak rájönni a gyilkosságok indítékára.

Alone in the World
Epizód #: 3 - Bemutató: 07 October, 2011

Az "Alone in the World" részben egy fiatal fiút találnak, aki egyedül él egy föld alatti barlangban, egy titokzatos, gombaszerű lény társaságában. A csapat megpróbálja megérteni a fiú és a lény közötti kapcsolatot, ami veszélyt jelenthet mind a fiú, mind a környező emberek számára.

Subject 9
Epizód #: 4 - Bemutató: 14 October, 2011

A "Subject 9" epizódban Olivia és Walter egy olyan esettel foglalkoznak, amelyben egy ember képes elektromágneses mezőket kibocsátani, ami időbeli anomáliákat okoz. Az epizód során rájönnek, hogy ez az ember egy régi Cortexiphan-kísérlet résztvevője volt, és kapcsolatba hozzák a jelenséget Peter Bishop megmagyarázhatatlan megjelenésével.

Novation
Epizód #: 5 - Bemutató: 04 November, 2011

A "Novation" epizódban a Fringe-osztag egy új formaváltó fenyegetéssel néz szembe, amely még veszélyesebb, mint az előző generáció. Peter Bishop visszatér, de senki sem emlékszik rá, ami összezavarja a csapatot. Peter próbál segíteni az új formaváltók elleni küzdelemben, miközben megpróbálja megérteni saját helyzetét az alternatív valóságban.

And Those We've Left Behind
Epizód #: 6 - Bemutató: 11 November, 2011

Az "And Those We've Left Behind" részben egy sor időbeli anomália fordul elő, amelyek emberek életét veszélyeztetik. A csapat felfedezi, hogy egy tudós és az Alzheimer-kórban szenvedő felesége állnak az események hátterében, akik a múltbeli pillanatokat próbálják újraélni egy kísérleti időgép segítségével.

Wallflower
Epizód #: 7 - Bemutató: 18 November, 2011

A "Wallflower" epizódban egy láthatatlanná váló ember sorozatgyilkosságokat követ el. A nyomozás során kiderül, hogy a gyilkos a Massive Dynamic egyik kísérleti projektjének mellékhatásaként vált láthatatlanná, és most bosszút akar állni a vele szemben elkövetett igazságtalanságok miatt.

Back to Where You've Never Been
Epizód #: 8 - Bemutató: 13 January, 2012

Ebben az epizódban Peter megpróbál visszajutni a saját univerzumába, és a párhuzamos univerzumba utazik, hogy találkozzon Walternate-tel, aki tudhatja, hogyan juthat vissza. A párhuzamos Fringe-osztag és a formaváltók közötti konfliktusok kibontakoznak, miközben Peter felfedezi, hogy Walternate talán nem is az ellenség.

Enemy of My Enemy
Epizód #: 9 - Bemutató: 20 January, 2012

Az "Enemy of My Enemy" epizódban Peter és a két univerzum Fringe-osztagai összefognak, hogy megállítsák a formaváltókat, akiket egy új, veszélyesebb verziója irányít. A csapatok együttműködnek, hogy leleplezzék és megakadályozzák a formaváltók terveit, miközben Peter továbbra is próbálja megértetni a saját helyzetét az alternatív valóságban.

Forced Perspective
Epizód #: 10 - Bemutató: 27 January, 2012

A "Forced Perspective" részben a csapat egy különleges képességekkel rendelkező lány, Emily után nyomoz, aki látomásokat kap jövőbeli tragédiákról. Olivia megpróbálja megmenteni Emilyt és megakadályozni a látomásokban megjósolt eseményeket, miközben saját képességeivel és a jövővel kapcsolatos dilemmákkal is szembesül.

Making Angels
Epizód #: 11 - Bemutató: 03 February, 2012

A "Making Angels" epizódban Astrid az alternatív univerzum Astridjával találkozik, miközben egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki "angyalokká" változtatja áldozatait egy különleges vegyi anyag segítségével. Az epizód Astrid karakterének mélyebb megismerésére fókuszál, bemutatva az ő és alternatív énjének különbözőségeit és hasonlóságait.

Welcome to Westfield
Epizód #: 12 - Bemutató: 10 February, 2012

A "Welcome to Westfield" epizódban a csapat egy kisvárosba érkezik, ahol a lakosok furcsa és veszélyes viselkedést kezdenek tanúsítani. Kiderül, hogy a városban a két univerzum összeolvadása történik, ami káoszt és zavart okoz. A csapat megpróbálja megoldani a helyzetet és kiszabadulni a városból, miközben a két univerzum közötti egyensúlyzavarok súlyos következményeivel szembesülnek.

A Better Human Being
Epizód #: 13 - Bemutató: 17 February, 2012

Az "A Better Human Being" epizódban a csapat egy fiatal fiú, Sean esetét vizsgálja, aki különleges telepatikus képességekkel rendelkezik és rejtélyes hangokat hall. A nyomozás során rájönnek, hogy Sean genetikailag módosított, és kapcsolatban áll egy sor rejtélyes gyilkossággal. Az epizód során a genetikai manipuláció és az emberi tudat kérdéseit tárgyalják.

The End of All Things
Epizód #: 14 - Bemutató: 24 February, 2012

A "The End of All Things" részben az Observerekkel kapcsolatos titkok kezdenek felszínre kerülni, amikor Peteret elrabolják, és az Observer, September elárulja neki az ő és az univerzumok sorsával kapcsolatos információkat. A csapat megpróbálja megmenteni Peter-t, miközben felfedik a formaváltók újabb összeesküvését.

A Short Story About Love
Epizód #: 15 - Bemutató: 23 March, 2012

"A Short Story About Love" epizódban a csapat egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki áldozatainak feromonjait használja, hogy másokat manipuláljon. Eközben Peter küzd az érzéseivel Olivia iránt, aki úgy tűnik, visszanyerte az eredeti univerzumával kapcsolatos emlékeit. Az epizód az emberi kapcsolatok és a szerelem témáját járja körül.

Nothing As It Seems
Epizód #: 16 - Bemutató: 30 March, 2012

A "Nothing As It Seems" részben a csapat egy korábbi ügyüket vizsgálja újra, ahol emberek mutálódnak állati lényekké. Felfedezik, hogy egy kísérleti vírus áll a mutációk mögött, ami az emberi evolúció új irányát célozza meg. A csapatnak meg kell állítania a terjedést, miközben szembesülnek a tudományos kísérletek etikai kérdéseivel.

Everything in Its Right Place
Epizód #: 17 - Bemutató: 06 April, 2012

Ebben az epizódban Lincoln Lee a párhuzamos univerzumba utazik, ahol csatlakozik az ottani Fringe-osztaghoz egy rejtélyes gyilkosságok sorozatának megoldásában. A nyomozás során egy genetikailag módosított ember után nyomoznak, aki képes más emberek tulajdonságait ellopni. Az epizód Lincoln személyes utazását és identitásának keresését hangsúlyozza a két különböző világban.

The Consultant
Epizód #: 18 - Bemutató: 13 April, 2012

A "The Consultant" részben Walter a párhuzamos univerzumba utazik, hogy segítsen megoldani egy rejtélyes esetet, ahol az áldozatok a mi univerzumunkban is meghalnak. Felfedezik, hogy a halálesetek mögött egy kísérlet áll, ami a két univerzum közötti kapcsolatot használja ki. Az epizód a két világ közötti kölcsönhatásokat és azok következményeit tárgyalja.

Letters of Transit
Epizód #: 19 - Bemutató: 20 April, 2012

A "Letters of Transit" epizód egy jövőbeli idősíkban játszódik, ahol az Observerek uralják a Földet. A történet egy lázadó csoportot követ, amely felfedez egy fagyott állapotban lévő Waltert, és megpróbálja helyreállítani a múltat. Ez az epizód egy alternatív jövőképet tár fel, ahol az Observerek diktatúrája uralkodik, és felvázolja a Fringe-osztag tagjainak ellenállását.

Worlds Apart
Epizód #: 20 - Bemutató: 27 April, 2012

A "Worlds Apart" részben mindkét univerzum Fringe-osztagai összefogva próbálnak megakadályozni egy sor katasztrófát, amelyek a két világ közötti összeomlást fenyegetik. A csapatok felfedezik, hogy a katasztrófák mögött egy nagyobb terv áll, és meg kell hozniuk egy nehéz döntést, amely véglegesen elszakíthatja a két univerzumot egymástól. Az epizód az összetartozás és az áldozatvállalás témáit feszegeti.

Brave New World (Part 1)
Epizód #: 21 - Bemutató: 04 May, 2012

Az évadzáró első részében a Fringe-osztag egy sor rejtélyes és halálos esemény után nyomoz, amelyek egy nagyobb, összetett terv részei lehetnek. Egy energiaanomália és egy szokatlan betegség is felbukkan, ami az embereket kövekké változtatja. A csapat rájön, hogy a jelenségek mögött egy ismerős ellenség, William Bell áll, aki egy új világ létrehozásán dolgozik.

Brave New World (Part 2)
Epizód #: 22 - Bemutató: 11 May, 2012

A negyedik évad fináléjában a csapat folytatja a küzdelmet William Bell ellen, aki megpróbálja megvalósítani a "Brave New World" tervét. Az epizódban Bell végleges tervének részletei kerülnek napvilágra, amely az emberi evolúció és a világ átalakítására irányul. A csapatnak minden erejét latba kell vetnie, hogy megállítsák Bellt és megmentsék a világot a pusztulástól. Az epizód izgalmas csúcspontja mindent megkérdőjelez, ami eddig történt, és új lehetőségeket nyit meg a sorozat jövőjére nézve.

Transilience Thought Unifier Model-11
Epizód #: 1 - Bemutató: 28 September, 2012

Az ötödik évad első epizódjában, ami 2036-ban játszódik, a Fringe-osztag tagjai, beleértve Waltert, Petert, Oliviát és Astridot, felébrednek a hibernációból. Felfedezik, hogy az Observerek uralják a Földet, és egy lázadó csoport segítségével megpróbálják megtalálni és aktiválni Walter agyában rejlő fontos információkat, amelyek segíthetnek legyőzni az Observereket.

In Absentia
Epizód #: 2 - Bemutató: 05 October, 2012

Az "In Absentia" részben a csapat egy Observer ellenőrzőpontot vesz fel célpontul, hogy információkat szerezzenek az Observerekről és terveikről. Miközben egy foglyul ejtett Observert faggatnak, szembesülnek az ellenállás és a kíméletlenség morális dilemmáival, valamint a szabadságért folytatott küzdelem árnyoldalaival.

The Recordist
Epizód #: 3 - Bemutató: 12 October, 2012

A "The Recordist" epizódban a csapat egy rejtett közösséget talál az erdőben, ahol az emberek egy furcsa betegségben szenvednek. A közösség vezetője, aki rögzíti az emberiség történetét, segít nekik megtalálni egy kulcsfontosságú alkatrészt a Walter által tervezett gépezethez, amely az Observerek elleni harcban lehet segítségükre.

The Bullet That Saved the World
Epizód #: 4 - Bemutató: 16 October, 2012

Ebben az epizódban a csapat megtalálja a következő alkatrészt a gépezethez, de szembesülnek az Observerek fokozódó ellenállásával. Tragikus esemény történik, amikor Etta, Peter és Olivia lánya, aki az ellenállás tagja, szembeszáll az Observerekkel, ami végzetes következményekkel jár a csapat számára. Az epizód az áldozatvállalás és a személyes veszteség témáit boncolgatja.

An Origin Story
Epizód #: 5 - Bemutató: 02 November, 2012

Az "An Origin Story" epizódban a csapat egy Observer által használt kommunikációs eszközt próbál megfejteni és felhasználni az ellenállás javára. Peter és Olivia Etta halála után küzdenek a gyásszal, miközben Peter egyre inkább az Observerek technológiáját használja, ami veszélyezteti az emberiességét.

Through the Looking Glass and What Walter Found There
Epizód #: 6 - Bemutató: 09 November, 2012

A "Through the Looking Glass and What Walter Found There" részben Walter egy elhagyott Observer laboratóriumba vezeti a csapatot, ahol egy különleges fiút, Michaelt találnak. Az epizód bemutatja, hogy Michael milyen kulcsfontosságú szerepet játszhat az Observerek elleni küzdelemben.

Five-Twenty-Ten
Epizód #: 7 - Bemutató: 16 November, 2012

A "Five-Twenty-Ten" epizódban Peter tovább folytatja az Observer technológia használatát, ami drámai módon megváltoztatja a viselkedését és stratégiáját. Ebben a részben Peter és a csapat egy Observerek elleni merész tervet hajtanak végre, amelynek célja az ellenállás erősítése és az ellenfél gyengítése.

The Human Kind
Epizód #: 8 - Bemutató: 07 December, 2012

A "The Human Kind" részben Olivia egy vándorló kereskedőtől próbál meg elektromágneses mágneseket szerezni, amelyek kulcsfontosságúak az Observerek elleni tervben. Ebben az epizódban Olivia emberiessége és hitének ereje kerül a középpontba, miközben Peter egyre inkább elveszíti az emberiességét az Observer technológia miatt.

Black Blotter
Epizód #: 9 - Bemutató: 14 December, 2012

A "Black Blotter" epizódban Walter LSD hatása alatt áll, miközben a csapat egy titkos Observer jeladót keres, ami segítheti őket a harcban. A hallucinációi során Walter szembesül a múltjával és a lelkiismeretével. A csapat végül megtalálja a jeladót, de Walter belső küzdelmei továbbra is fennállnak.

Anomaly XB-6783746
Epizód #: 10 - Bemutató: 21 December, 2012

Az "Anomaly XB-6783746" részben a csapat megpróbálja megfejteni Michael, a különleges fiú rejtélyét. Végül kiderül, hogy Michael egy fontos kapocs az Observerek és az emberiség között. Az epizód során Nina Sharp tragikus sorsa is felszínre kerül, miközben segíteni próbál a csapatnak.

The Boy Must Live
Epizód #: 11 - Bemutató: 11 January, 2013

A "The Boy Must Live" epizódban Walter, Peter és Olivia az Observerek jövőjébe utaznak, hogy megtalálják Septemberet, és többet megtudjanak a gépezetről és Michael szerepéről. September elárulja, hogy Michael az emberi és Observer génállomány kombinációjából született, és kulcsfontosságú az emberiség jövője szempontjából.

Liberty
Epizód #: 12 - Bemutató: 18 January, 2013

A "Liberty" részben Olivia párhuzamos univerzumba utazik, hogy megmentse Michaelt, akit az Observerek fogva tartanak. Az epizód bemutatja, hogy az egykori ellenségek, azaz a két univerzum lakói hogyan működnek együtt az emberiség megmentése érdekében. Olivia képességei és a párhuzamos univerzumok közötti kapcsolatok kerülnek a középpontba.

An Enemy of Fate
Epizód #: 13 - Bemutató: 18 January, 2013

Az "An Enemy of Fate" a "Fringe" sorozat ötödik évadának és egyben a teljes sorozatnak a befejező epizódja. Ebben a részben a Fringe-osztag végrehajtja a végső tervét az Observerek ellen, hogy helyreállítsa az emberiség szabadságát és megváltoztassa a jövőt. A csata során Walter és Michael, a különleges fiú, a jövőbe utaznak, hogy megakadályozzák az Observerek evolúcióját és így az emberiség elnyomását. Az epizód drámai és érzelmes pillanatokkal zárul, amikor a karakterek sorsa és a sorozatban végig feszülő főbb konfliktusok megoldódnak. A befejezés új reményt és jövőt kínál a karaktereknek és a világnak.