Akiva Goldsman

Akiva Goldsman

  • Született: 1962-07-07
  • Születési hely: New York City, USA
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Akiva Goldsman 1962. július 7-én született New York Cityben, New York államban, az Egyesült Államokban. A producer és író leginkább olyan műveiről ismert, mint az "A Beautiful Mind" (2001), a "Batman & Robin" (1997) és a "Star Trek: Strange New Worlds" (2022–2023). Goldsman karrierje során több mint 40 produkcióban dolgozott producerként, 30-nál is többet írt, és 9-et rendezett. Az IMDb információi szerint egy Oscart is nyert, továbbá 9 további díjat és 17 jelölést kapott.

Korai Évek és Pályakezdés

Akiva Goldsman a New York-i születésű, és már fiatalon elkezdett írni. Az első nagy sikert az "Indian Summer" című forgatókönyvével érte el, amit később "Silent Fall" címmel vittek filmre. A forgatókönyv eladása után Hollywoodban is megvetette a lábát.

Star Trek Sorozatok

Akiva Goldsman a "Star Trek: Strange New Worlds" című sorozatban is dolgozott, ahol az executive produceri és showrunneri feladatokat látta el. A sorozat 2022 és 2023 között került adásba, és 20 epizódban volt jelen. Goldsman a "Star Trek: Picard" és a "Star Trek: Discovery" című sorozatokban is dolgozott, szintén executive producerként.

Egyéb Művek és Projektek

Goldsman karrierje során számos más projektekben is részt vett. Így például a "Cinderella Man" (2005), a "The Crowded Room" (2023), és a "Titans" (2018–2023) című sorozatokban is dolgozott. Továbbá a "Firestarter" (2022) és a "Without Remorse" (2021) című filmekben is producerként működött közre.

Magánélet és Egyéb Információk

Akiva Goldsman magánéletéről keveset lehet tudni, de az ismert, hogy egy gyermek édesapja, Lily Goldsman. Az író és producer több éven át próbálkozott rövid történetek írásával, mire áttért a forgatókönyvírásra. Az első sikeres forgatókönyve után Hollywoodban is elismerték, és azóta is aktív a filmiparban.

A Széleskörű Tehetség

Akiva Goldsman nem csak íróként és producerként, de rendezőként is dolgozott. A "Star Trek" sorozatok mellett számos más területen is kipróbálta magát, és az évek során több díjat és jelölést is kapott. A széleskörű tehetségének és sokoldalúságának köszönhetően Goldsman neve ma már összeforrt a modern amerikai filmművészettel.