"A függetlenség napja - Feltámadás" Roland Emmerich rendezésében került a mozikba 2016-ban, mint a 1996-os "A függetlenség napja" című kultikus science fiction film folytatása. A film a nagyszabású vizuális effektusokra és az emberiség elleni földönkívüli fenyegetésre épül, egyben modern korunk technológiai fejlődését is reflektorfénybe helyezi.

A cselekmény központjában a földönkívüli támadás után 20 évvel áll, ahol az emberiség a megtámadott űrlények technológiáját felhasználva megpróbál felkészülni a következő invázióra. A bolygónkat védő Earth Space Defense (ESD) szervezet a fő védelmi vonal, amelyet a visszatérő és új karakterek egyaránt vezetnek. A történet kiemelten foglalkozik a korábbi hősök emlékével és a következő generációval, akik most kerülnek szembe a fenyegetéssel.

A film szereplőgárdája új és visszatérő arcokat is magában foglal. Liam Hemsworth mint Jake Morrison pilóta, aki az egyik új hős és az emberiség védelmének kulcsfigurája. Jeff Goldblum visszatér David Levinson szerepében, aki az ESD tudományos vezetője, míg Bill Pullman ismét az egykori elnököt, Thomas J. Whitmore-t alakítja. A többi visszatérő közé tartozik Judd Hirsch és Vivica A. Fox, de új karakterek, mint Jessie T. Usher és Maika Monroe is fontos szerepet kapnak.

A filmkritikusok és a közönség vegyesen fogadta a filmet. Az eredeti alkotáshoz képest az új rész nem tudta ugyanazt a frissességet és innovatív szellemet hozni, ami annak idején a "Függetlenség napja"-t különlegessé tette. Némely kritikusok az újrahasznosított történetelemeket és a lapos karaktereket kifogásolták, míg mások dicsérték a látványvilágot és az akciójeleneteket. A film globálisan körülbelül 389 millió dolláros bevételt hozott, ami alulmarad az eredeti film sikeréhez képest.

"A függetlenség napja - Feltámadás" az akció és a sci-fi kedvelőinek ígér fordulatos perceket, bár a film általános véleménye alapján nem sikerült újraértelmeznie a függetlenség napjának mitológiáját. Ennek ellenére a látványvilág és a speciális effektusok terén a film megállja a helyét, és azok számára, akik szeretik a nagy költségvetésű katasztrófafilmeket, kellemes szórakozást nyújthat.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a filmhez. Légy te az első!