Liam Hemsworth

Liam Hemsworth

  • Született: 1990-01-13
  • Születési hely: Melbourne, Ausztrália
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Liam Hemsworth 1990. január 13-án született Melbourne-ben, és azóta az ausztrál és nemzetközi filmszíntéren is ismert színésszé vált. Hemsworth karrierje a "Szomszédok" című szappanoperában kezdődött, ahol Josh Taylor karakterét alakította. Ezt követően Marcus szerepét játszotta az "Elefánt hercegnő" gyermek-sorozatban. Azonban nem csak ausztrál produkciókban tűnt fel, hanem olyan amerikai filmekben is, mint "Az utolsó dal" (2010), "Az éhezők viadala" filmsorozat (2012-2015) és "A függetlenség napja – Feltámadás" (2016).

Liamnak két idősebb testvére van, Luke és Chris Hemsworth, akik szintén a színészetet választották hivatásul. 2009 májusában kezdett kapcsolatot Miley Cyrus amerikai színész- és énekesnővel, akit a "The Last Song" forgatásán ismert meg. A pár 2012-ben eljegyezte egymást, de 2013-ban szakítottak. 2018-ban újra összeházasodtak, de a házasságuk csak rövid ideig tartott, 2020-ban hivatalosan is elváltak.

A család Phillip Islandra költözött, amikor Liam még csak nyolc éves volt. Itt töltötte gyermekkorának nagy részét, és sok időt töltött szörfözéssel. 2009-ben az Egyesült Államokba költözött, hogy folytassa színészi karrierjét.

Civilben Hemsworth az Australian Childhood alapítvány nagykövete, és elkötelezett a gyermekvédelem iránt. Vegetáriánusként az egészséges életmódot is előnyben részesíti. Kapcsolata Miley Cyrusszal sokáig a média figyelmének középpontjában állt.

Liam számos sikeres filmprojektben vett részt. Az "Az éhezők viadala" filmsorozatban Gale Hawthorne karakterét alakította, ami nemzetközi hírnevet hozott számára. Emellett olyan filmekben is szerepelt, mint "A függetlenség napja – Feltámadás", "Az arkansasi drogfutárok" és a "Pókerarc".