"A holnap háborúja" egy 2021-ben bemutatott amerikai tudományos-fantasztikus film, amelyet Chris McKay rendezett és Zach Dean írt. A film főszereplői között Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J. K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson és Edwin Hodge találhatók.

A történet 2022 decemberében kezdődik, amikor Dan Forester, egy biológiatanár és volt zöldsapkás, nem kap munkát a Hadsereg Kutatólaboratóriumában. Eközben 2051-ből érkező katonák megszakítják a labdarúgó-világbajnokságot, hogy bejelentsék: 2048 novemberében Fehér Tüskéknek nevezett idegenek jelennek meg Oroszországban és három éven belül kipusztítják az élet nagy részét a Földön. A katonai és polgári sorkatonák a jövőbe küldetnek egy primitív féregjáraton keresztül. Dan is behívót kap, melyet egy helymeghatározó karpánttal biztosítanak a behívás elkerülése ellen.

Dan a jövőben, Miamiban találja magát, ahol azonnal szembekerül a Fehér Tüskékkel. Egy tudós, Charlie és egy többszörösen visszatérő veterán, Dorian társaságában túléli a tűzbombázást. Dan lánya, Muri, aki most felnőtt és katonai tudós, elárulja neki, hogy van egy toxin, amely megöli a hím Fehér Tüskéket, de nem a nőstényeket. Dan segít neki elfogni egy nőstényt, hogy tökéletesíthessék a toxint. A DEEPSWELL-9 olajfúró platformon Muri sikerrel fejleszti a toxint, de nem tudják tömegesen előállítani a jövőbeni erőforrások hiánya miatt. Dan visszakerül a múltba a toxinnal, remélve, hogy megakadályozza a jövőbeni háborút. A bázist megtámadják a Fehér Tüskék és Muri a csatában meghal, miközben Dan visszatér a múltba. Ezt követően megszakad a kapcsolat a jövővel, jelezve, hogy a féregjárat megsemmisült és a jövőbeli háború elveszett.

Dan és Emmy rájönnek, hogy a Fehér Tüskék korábban érkeztek a Földre. Egy küldetést vezetnek Oroszországba, ahol megtalálják az idegen hajót, ahol a Fehér Tüskék aludtak. Felfedezik, hogy a Fehér Tüskék biológiai fegyverek, amiket egy kétlábú, hüllőszerű idegen faj hozott létre. Végül Dan és apja megöli a nőstényt, ezzel biztosítva az emberiség túlélését.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a filmhez. Légy te az első!