A "Halo" egy 2022-ben debütált sci-fi televíziós sorozat, amely az azonos nevű népszerű videojáték-sorozaton alapul. A sorozat a 26. században játszódik, ahol az emberek létezését idegen lények fenyegetik, és egy epikus összecsapásra kerül sor.

A történet középpontjában a Master Chief áll, akit Pablo Schreiber alakít. Ő egy szuperkatona, aki az emberiség utolsó reményeként harcol az idegenek ellen. A sorozatban több ismert karakter is felbukkan, mint például Dr. Miranda Keyes (Olive Gray), Kwan Ha (Yerin Ha), Vannak-134 (Bentley Kalu), Kai-125 (Kate Kennedy), Makee (Charlie Murphy), Captain Jacob Keyes (Danny Sapani), Cortana (Jen Taylor), és Soren-066 (Bokeem Woodbine). A sorozatban a karakterek közötti kapcsolatok és interakciók, valamint az idegenekkel folytatott harcok egyaránt fontos szerepet játszanak.

A sorozat epizódjai között olyanok is találhatók, mint a "Reckoning", ahol Kwan és Soren eltérő véleményen vannak, miközben a rejtélyes Halo megtalálásának lehetősége mindenki fejében jár. Ebben az epizódban John borzalmas felfedezést tesz, és a háború ismét előtérbe kerül. Egy másik epizód, a "Transcendence" során John 117 vezeti a Spartánokat egy öngyilkos küldetésre, hogy megtalálják a Halot, hogy megmenthessék az emberiséget.

A "Halo" sorozatot Steven Kane és Kyle Killen alkotta, és az IMDb-n 7,2/10-es értékelést kapott a nézőktől. A sorozat nem csak a játékosok, hanem a sci-fi rajongók körében is népszerű, és az első évad sikere után további évadokra is számíthatunk.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

Contact
Epizód #: 1 - Bemutató: 24 March, 2022

2552-ben a Covenant támadást indít egy Felkelők által ellenőrzött előőrs ellen a Madrigal bolygón, ahol mindenkit lemészárolnak, kivéve a tizenéves Kwan Hát, mielőtt a Spartanokból álló Ezüst Csapat közbelép. Egy közeli barlangrendszerben, a Főtörzsőrmester, John-117 felfedezi és magához vesz egy Forerunner kőtáblát, amely a megérintésére reagál, titokzatos szimbólumokat jelenít meg és felold néhány eltemetett gyermekkori emlékét. Ezt egy túlélő Covenant harcos látja, és jelentést tesz erről a Mercy Prófétának a Covenant fővárosában, a High Charityben. A Reach bolygón Dr. Catherine Halsey összetűzésbe kerül Admiral Parangoskyval módszereik és Halsey azon munkája miatt, amely egy új típusú MI kifejlesztésére irányul, saját agymintái alapján. Miután Kwan nem hajlandó együttműködni az UNSC-vel, Johnt arra utasítják, hogy végezzen vele. John azonban megszegi a parancsot és fellázad, megnyerve Kwan bizalmát azzal, hogy leveszi páncél sisakját, amikor a lány az ő fegyverével fenyegeti. Az UNSC kapitánya, Jacob Keyes letartóztatásra ad ki parancsot John ellen; John ismét megérinti a kőtáblát, ami áramkimaradást okoz az bázison, miközben visszaállítja a hajója energiáját, lehetővé téve neki és Kwannak a menekülést. Ezzel egy időben John rájön, hogy gyermekként ő maga rajzolta meg a kőtáblát, ami arra utal, hogy múltbeli kapcsolata van vele.

Unbound
Epizód #: 2 - Bemutató: 31 March, 2022

Egy visszaemlékezésben a fiatal John elkapja Sorent, egy másik Spartant, aki megpróbál elszökni a Spartan kiképzés elől, de John lehetővé teszi neki a szökést. A jelenben John Kwannal és a kőtáblával a Rubble nevű Felkelők bázisára érkezik, amely egy aszteroidából kifaragott űrállomás. Itt újra találkoznak Sorennel, aki most az állomás vezetője.

Emergence
Epizód #: 3 - Bemutató: 07 April, 2022

Makee egy rajtaütést vezet egy UNSC hajón, hogy megtalálja a Madrigal kőtábla helyét. Miután a hajó adatait törölték, Makee Madrigalra utazik, ahol eredetileg a kőtáblát felfedezték. A Rubblen Kwan meggyőzi Sorent, hogy vigye el Madrigalra, hogy újra találkozzon az apjához hű fFelkelőkkel, cserébe deutérium fizetésért.

Homecoming
Epizód #: 4 - Bemutató: 22 April, 2022

A Reach-en Kai-125 eltávolítja érzelmi elnyomó pelletjét, és segít Mirandának elemezni a Madrigal kőtáblát; Kai és Miranda felfedezik, hogy a kőtábla kapcsolódik egy "Szent Gyűrűhöz", amit a Covenant "Halónak" nevez. Madrigalon Kwan rájön, hogy apja korábbi szövetségesei nem hajlandók segíteni, félve a Covenanttól és az új, UNSC által támogatott kormányzótól, Vinsher Grathtól. Soren hajóját felfedezik és elkobozzák; Kwan a nagynénjéhez fordul segítségért, és tudomást szerez egy misztikus törzsről, amelynek válasza lehet számára. Soren és Kwan megszöknek Grath csapatai elől, és az űrkikötő felé veszik az irányt, hogy elhagyják a bolygót.

Reckoning
Epizód #: 5 - Bemutató: 21 April, 2022

Madrigalon Soren megkötözi Kwant, miközben elindul, hogy találjon egy menekülési utat a bolygóról, de Kwan kiszabadítja magát, ellopja Soren pisztolyát és járművét. Eridanus II-en az UNSC éppen készülődik, hogy biztosítsa a kőtáblát és visszaszállítsa Reachre. Amikor az UNSC teszteli a kőtáblát, az energiakibocsátása figyelmezteti Makee-t és a Covenantot a helyzetére. Miközben John tovább kutatja a múltját, megérinti a kőtáblát és tisztán emlékszik Halseyre és az ONI csapatokra, akik gyermekként elrabolták; dühében megpróbálja megölni Halseyt, mielőtt Cortana kikapcsolja őt a mentális kapcsolatuk segítségével. Amikor John felébred és szembesül az újonnan szerzett tudásával, egy Covenant hajó érkezik és váratlan támadást indít.

Solace
Epizód #: 6 - Bemutató: 28 April, 2022

Az Eridanus II küldetésből túlélő UNSC erők visszatérnek Reachre. Az UNSC őrizetbe veszi Makee-t; bár ő azt állítja, hogy a Covenant foglya volt, az UNSC nem bízik benne, mivel a Covenant nem ismert arról, hogy emberi foglyokat tartana. Amikor John kihallgatja Makee-t, ő felfedi, hogy mindketten "megáldottak" azzal a képességgel, hogy aktiválják a Forerunner technológiát. Makee szerint a második kőtábla valószínű helyszíne egy Covenant szent bolygó az Aspero csillagrendszerben, Raas Kkhotskha néven. John és Kai viselkedése miatt, miután eltávolították érzelmi elnyomóikat, Parangosky lecseréli Halseyt Miranda-ra, mint az összes folyamatban lévő ONI projekt vezetőjét.

Inheritance
Epizód #: 7 - Bemutató: 05 May, 2022

Miközben Soren, aki visszatért a Rubble-re, űrkalózkodásba kezd az UNSC ellen, Kwan a Madrigal sivatagjába indul, hogy felkutasson egy rejtőzködő, misztikus nomád törzset, remélve, hogy válaszokat talál családjának valódi céljára. A törzs felfedi, hogy amikor Kwan ősei letelepedtek Madrigalon, egy Forerunner MI megbízta őket egy Forerunner portál védelmével, ami valahol a bolygón található. Miután egy látomás visszavezeti Kwant apja előőrséhez, újra csatlakozik hozzá Soren, aki visszajött, hogy betartsa ígéretét Johnnak, miszerint vigyáz Kwanra. Az előőrsöt körbeveszi Vinsher Grath és csapatai, akik meg akarják ölni Kwant; noha jelentős hátrányban vannak, Kwan ragaszkodik a harchoz. Míg Soren feltartóztatja Grath erőit, Kwan felrobbantja az előőrs üzemanyag-készletét egy fegyverrel, amit John ejtett el a Covenant erőkkel vívott harc során.

Allegiance
Epizód #: 8 - Bemutató: 12 May, 2022

A Halo gyűrűiről szóló közös látomásaikat követően John Makee-t potenciális szövetségesnek kezdi látni, annak ellenére, hogy az UNSC továbbra is kételkedik a hűségében. John megtudja, hogy a Covenant a Halo gyűrűket keresi, hogy elkezdje transzcendens "Nagy Utazásukat". John meggyőzi az UNSC-t, hogy hagyják Makee-t tesztelni a kőtáblát Miranda felügyelete mellett. John kedvességét és hasonlóságát észlelve Makee elkezdi átgondolni a hűségét. Halsey távoli protokollokat indít, amelyek kikapcsolják az összes kommunikációt az UNSC bázison, és a Spartans Riz és Vannak-ot saját közvetlen irányítása alá helyezi, parancsot adva nekik, hogy fogják el Johnt, Makee-t és a kőtáblát; Cortana az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy inkább Johnnak ad figyelmeztetést. Riz és Vannak megkötözik Kait és megpróbálnak harcolni Johnnal, Miranda pedig rábukkan Makee által vezetett támadások kommunikációjára az UNSC hajón.

Transcendence
Epizód #: 9 - Bemutató: 19 May, 2022

Miközben Makee megszökik Reachről, az Ezüst Csapat egy szembenállásba kerül, amely csak akkor oldódik fel, amikor Keyes megérkezik és felfedi Vannaknak és Riznek az igazságot a Spartan-II programról. Kai segít Halsey letartóztatásában, de Miranda rájön, hogy az elfogott "Halsey" valójában a valódi Halsey egy flash klónja volt, aki titokban megszökött Reachről. Cortana segítségével John kikövetkezteti Raas Kkhotskha helyét és az Ezüst Csapatot oda vezeti egy küldetésre, hogy visszaszerezzék a Forerunner kőtáblákat. Raas Kkhotskhán az Ezüst Csapat harcba száll a Covenant erőivel; amikor Johnt túlerő veszi körül, Makee aktiválja a kombinált kőtáblákat, hogy generáljon egy robbanást John megmentésére, generálva egy csillagtérképet a Halóhoz vezető úttal, és véletlenül John-t stázisba zárva.