Pablo Schreiber

Pablo Schreiber

  • Született: 1978-04-26
  • Születési hely: Ymir, Kanada
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Pablo Schreiber kanadai-amerikai színész, aki 1978. április 26-án született Ymirben, Brit Kolumbiában. Leginkább színpadi munkáiról és számos televíziós szerepéről ismert. A legemlékezetesebb alakításait a "The Wire" című sorozatban, mint Nick Sobotka, a "Law & Order: Special Victims Unit"-ban, mint William Lewis, az "American Gods" című Starz sorozatban, mint Mad Sweeney, és az "Orange Is the New Black" című sorozatban, mint George "Pornstache" Mendez karakterekkel hozta.

Emellett a "Halo" című Paramount+ élőszereplős sorozatban is főszerepet kapott. Filmekben is láthattuk, többek között a "Bubble Boy", "The Manchurian Candidate", "Lords of Dogtown", "Vicky Cristina Barcelona" és a "Den of Thieves" című produkciókban. Színpadi munkái között szerepel az "Awake and Sing!" című Broadway darab, amelyért Tony-díjra is jelölték.

Pablo korai éveit egy hippiközösségben töltötte Ymirben, majd a család Winlaw-ba költözött. Féltestvére, Liev Schreiber szintén ismert színész. Pablo édesapja, aki nagy irodalmi rajongó volt, a chilei költő, Pablo Neruda után nevezte el fiát. A színész a San Francisco-i Egyetemen kezdte tanulmányait, majd a Carnegie Mellon Egyetemre váltott, ahol 2000-ben színházi diplomát szerzett.