A Végtelen Határokat legelőször 1963 és 1965 között sugározták az amerikai ABC televíziós csatornán, és összesen 49 epizód készült. A sorozat atyja Leslie Stevens volt. Valójában az ABC csatorna kérte fel Stevenst, hogy indítson be egy sci-fi sorozatot, amely el tudja majd csábítani a nézőket a nagy vetélytárstól, a CBS-től. A CBS ugyanis éppen ekkor vetítette az ugyancsak nagysikerű és hasonló műfajú Twilight Zone (Alkonyzóna) című sorozatot. Ez a sorozat így akaratlanul is, de nagy hatással volt a Végtelen Határokra.

Leslie Stevens és barátja Dominic Frontiere felkérték Joseph Stefano-t, a Hitchcock nagysikerű Psycho-jának forgatókönyvíróját, hogy készítsen forgatókönyvet a "pilot" epizódnak.

Stevens megtartotta csapatát az előző sorozatából (Stoney Burke), így lett:

  • zeneszerző Dominic Frontiere
  • zenei rendező John Elizalde
  • fényképész Conrad Hall
  • rendező John Erman, László Benedek és Leonard J. Horn.

Leslie Stevens találta ki a show címét. A sorozatnak először több címe is volt. Eredetileg "Please Stand By"-ra lett keresztelve, és ez volt a pilot epizód címe is. Majd a következő cím a "Beyond Control" volt. Végül Leslie Stevens javaslatára a "The Outer Limits" lett a show végleges címe. Szintén Stevens volt az, aki kitalálta a "Control Voice"-t, azt a narrátor hangot, ami az elején bevezet majd a végén zár minden epizódot. A régi Végtelen Határoknak a narrátor hangja Vic Perrin volt.

Az első epizódot, melynek címe a "The Galaxy Being", 1963 szeptember 16-án mutatták be. Később Joseph Stefano is producere lett a shownak. Ő írta a forgatókönyvek többségét és felügyelte a forgatásokat. Stefano volt az, aki a narrátor monológokat is írta. Leslie Stevens, aki szintén producere volt a shownak, csak négy részt írt és rendezett.

Stevens felkérte Byron Haskin-t (The War of the Worlds) mint nem hivatalos tanácsadót, hogy forgasson velük és felügyelje a speciális effekteket. Az epizódok alapjául általában egy "szörny" szolgált. Az ABC szerződésben kötötte ki a producerekkel, hogy az epizódokban szerepelnie kell egyfajta szörnynek vagy idegen lénynek. Néhányuk feltűnt Gene Roddenberry 1960-as Star Trek showjában is.

Az első évadban 32 epizódot vetítettek le és sok, később híressé vált színész is szerepet kapott egy-egy epizódban. Szerepeltek a sorozatban olyan kiválló szinészek mint Cliff Robertson, David McCallum, Martin Landau, Martin Sheen, Robert Duvall, William Shatner, Leonard Nimoy.

Az elfogadhatónak mondható nézettség ellenére az első évad után az ABC a show megszüntetésével fenyegetőzött. Ennek több oka is volt. A csatornának nem nagyon tetszett a készítők önállósága és az a tény, hogy nincs beleszólása a show menetébe. Továbbá Stefano és Stevens gyakran beleszőtték a történeteikbe a kormányt is, amit nem mindig jó színben tüntettek fel. Ez abban az időben még nem volt megszokott a filmvásznon. És végül de nem utolsó sorban fontos érv volt a pénz. Amikor Stefano a második évadhoz egy méreg drága pilot epizódot írt, az ABC rögtön visszadobta a forgatókönyvet. A producerek ezzel elárulva érezték magukat és kiléptek a "The Outer Limits" projektből.

1964-ben az ABC egy új csapattal elindította a második évadot. Az új csapat a "Perry Mason" című sorozat készítőiből állt.

  • Producer Ben Brady
  • Író Seeleg Lester
  • Társproducer Sam White
  • Zeneszerző Harry Lubin

A második évad a CBS "The Jackie Gleason Show"-val versengett a nézőkért. A csökkentett költségvetés és a komoly személycserék ellenére a második évad alatt születtek a sorozat legjobb részei. Seeleg Lester felkérte Harlan Ellison forgatókönyvírót, hogy segítsen az epizódok megírásában. Ellison nevéhez fűződik az évadnyitó "Soldier" című epizód, ami miatt a 80-as években jogi viták alakultak ki, ugyanis komoly hasonlóságok fedezhetőek fel az epizód és James Cameron Terminátora között.

A második évadban 17 epizód készült el és ezután már nem készült új rész egészen 1995-ig.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

The Galaxy Being
Epizód #: 1 - Bemutató: 16 September, 1963

Allan Maxwell saját rádióállomásáról küld rádióhullámokat a világűrbe. Maxwell képes a jeleket három dimenziós képekké alakítani, amiket pedig meg is jelenít televíziója képernyőjén. Egy nap egy alak jelenik meg a képernyőn. Maxwell rádöbben, hogy egy távoli galaxisban élő idegen lénnyel kommunikál.

The Hundred Days of the Dragon
Epizód #: 2 - Bemutató: 23 September, 1963

Miután megölik az Egyesült Államok elnökét, helyettesítik őt egy külföldi titkosügynökkel, aki teljesen hasonlít rá. Az imposztornak az a célja, hogy romba döntse az egész országot és egymás ellen fordítsa a nagyhatalmakat. De az elnök lánya gyanút fog.

The Architects of Fear
Epizód #: 3 - Bemutató: 30 September, 1963

A világ totális katasztrófa előtt áll az egymással versengő nukleáris nagyhatalmak miatt. Nemzetközi tudósok egy csoportja megpróbálja megoldani ezt a kérdést. A tudósok ki akarják békíteni az egymással hadakozó feleket és ehhez cselhez folyamodnak.

The Man with the Power
Epizód #: 4 - Bemutató: 07 October, 1963

Harold Finley feltalál egy szerkezetet, ami befolyásolni tudja az elektromágneses spektrumot. Finley-nek beültetik az agyába a találmányát és így erős koncentrálással egy sugárba tudja fókuszálni az elektromágneses mező energiáját. De amikor Finley gyanakvó főnöke miatt dühbe gurul, nem tudja kontrolálni újonnan szerzett erejét.

The Sixth Finger
Epizód #: 5 - Bemutató: 14 October, 1963

Abban a reményben, hogy túlléphet az ember az erőszakos hajlamain, egy tudós kifejlesztett egy gépet ami felgyorsítja az evolúciós folyamatot. De a professzor első tesztalanya arra használja fejlett képességeit, hogy bosszút álljon egykori városán.

The Man Who Was Never Born
Epizód #: 6 - Bemutató: 28 October, 1963

Egy baleset folytán egy űrhajós a jövőbe kerül, ahol a Földön az emberek mutánsokká váltak egy őrült tudós kísérletezései miatt. Az űrhajós összeismerkedik a mutáns Androval, akivel visszindulnak a jelenbe, hogy megöljék a tudóst. De az út során az űrhajós meghal, így Androra hárul a feladat végrehajtása.

O.B.I.T.
Epizód #: 7 - Bemutató: 04 November, 1963

A Cypress Hill-i kutatóbázison dolgozó tudósokat tudtukon kívül megfigyelik egy titkos eszközzel melynek neve OBIT. Mikor a bázison egy gyilkosság történik a Szenátus vizsgálatot indít az ügyben.

The Human Factor
Epizód #: 8 - Bemutató: 11 November, 1963

Az északi sarkon egy katonai bázis pszichihátere kifejlesztett egy gépet, amivel be tud hatolni betegei elméjébe. A szerkezetet ki is próbálja egyik páciensén, aki azt képzeli, hogy a bázist megtámadta egy titokzatos hóember. De egy baleset során a két férfi elméje felcserélődik, így a paranoiától szenvedő férfi a pszichiháter testében véghez viheti küldetését, ami nem más, mint felrobbantani a bázist és így vele együtt a hóembert is.

Corpus Earthling
Epizód #: 9 - Bemutató: 18 November, 1963

Dr. Temple, geológus, és asszisztense Laurie, néhány szokatlan összetételű követ vizsgálnak. A kövek két idegen létformát rejtenek és amikor Dr. Temple egyedül marad a laborban behatolnak a testébe. Az idegen lények emberek testét használva akarják átvenni az uralmat a Földön.

Nightmare
Epizód #: 10 - Bemutató: 02 December, 1963

Néhány űrhajós hadifogságba esik az Ebon bolygón. Az idegenek a kínzást és a drogokat is bevetik a vallatás során. A foglyok rájönnek, hogy van egy áruló közöttük, akit megpróbálnak megölni.

It Crawled Out of the Woodwork
Epizód #: 11 - Bemutató: 09 December, 1963

Egy energiakutató központban elszabadul egy titokzatos lény, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül.

The Borderland
Epizód #: 12 - Bemutató: 16 December, 1963

Véletlenül egy fizikus, Ian Frazer és csapata felfedeznek egy átjárót egy párhuzamos dimenzióba. Frazer megpróbál meggyőzni egy gazdag üzletembert, hogy anyagilag támogassa a kutatást.

Tourist Attraction
Epizód #: 13 - Bemutató: 23 December, 1963

Egy gazdag üzletember, John Dexter, San Blaise partjainál kifog egy rég kihaltnak hitt hatalmas, hüllőszerű halat. Amikor Dexter az Egyesült Államokba akarja szállítani az állatot, összeütközésbe kerül a helyi diktátorral, aki nem engedi, hogy azt elvigyék és nemzeti kincsé nyilvánítja.

The Zanti Misfits
Epizód #: 14 - Bemutató: 30 December, 1963

A Zanti bolygó lakói nem képesek megölni egymást, így a bűnözőket sem tudják kivégezni. Kényszerítik a Föld vezetőit, hogy engedjék meg elítéltjeik száműzését a Földre.

The Mice
Epizód #: 15 - Bemutató: 06 January, 1964

Egy elítélt bűnöző, Chino Rivera kap egy esélyt: választhat, hogy vagy börtönbe kerül vagy kísérleti nyúl lesz belőle. Chino-t elküldik egy távoli bolygóra, ahol kiderül, hogy idegenek csellel meg akarják maguknak szerezni a Földet, mert saját bolygójukon képtelenek megtermelni az élelmet. A Föld sorsa most egy bűnöző kezében van.

Controlled Experiment
Epizód #: 16 - Bemutató: 13 January, 1964

Marslakók elküldik egy tisztviselőjüket a Földre, hogy vizsgáljon meg egy különös helyi szokást a gyilkosságot.

Don't Open Till Doomsday
Epizód #: 17 - Bemutató: 20 January, 1964

Egy fiatal pár az esküvőjük napján egy titokzatos ajándékot kap, egy dobozt, melyben egy szörnyeteg él és az a célja, hogy elpusztítsa a világot.

Zzzzz
Epizód #: 18 - Bemutató: 27 January, 1964

Ben Fields, entomológus, a méheket tanulmányozza. A laborjában használt számítógépek segítségével képes kommunikálni a rovarokkal. Fields laborasszisztenst keres, amikor egy fiatal lány jelentkezik az állásra. A lány a méhek királynője, aki emberi alakot öltött, hogy átvegyék az uralmat a Földön.

The Invisibles
Epizód #: 19 - Bemutató: 03 February, 1964

Idegen paraziták befolyásos vezetőket fertőznek meg, így próbálják átvenni a hatalmat. De a kormány egy titkosügynökének sikerül beférkőznie soraikba.

The Bellero Shield
Epizód #: 20 - Bemutató: 10 February, 1964

Richard Bellero feltalál egy lézert. Amikor sor kerül az első tesztre, a fegyver véletlenül elfog egy idegent. Az idegen szeretné folytatni útját, de Bellero felesége nem akarja elengedni, mert úgy gondolja, hogy ez a találkozás majd sikeressé teszi a férjét.

The Children of Spider County
Epizód #: 21 - Bemutató: 17 February, 1964

Egy nap az ország négy fiatal vezető tudósa eltűnik. A nyomozás kideríti, hogy mindannyian Spider megyében születtek, ugyanabban a hónapban és mind koraszülöttek voltak. Az ötödik és valószínűleg a következő a sorban Ethan Wechsler.

Specimen: Unknown
Epizód #: 22 - Bemutató: 24 February, 1964

Űrhajósok egy műholdon véletlenül rátalálnak egyfajta növényi spórára, amit vissza akarnak hozni a Földre, hogy tanulmányozhassák. Azonban a spórából útközben egy fehér virág nő, ami elkezdi benőni az egész hajót.

Second Chance
Epizód #: 23 - Bemutató: 02 March, 1964

Egy vidámparkból idegenek elrabolnak hét embert. Az idegeneknek van egy feladatuk az emberek számára. Ketten önként jelentkeznek, de cserébe azt kérik, hogy a többieket küldjék vissza a Földre.

Moonstone
Epizód #: 24 - Bemutató: 09 March, 1964

Egy expedíció felfedez a Hold felszínén egy labda nagyságú követ. Meglepődve tapasztalják, hogy a kő valójában egy űrhajó, amiben egy idegen lény van.

The Mutant
Epizód #: 25 - Bemutató: 16 March, 1964

Tudósok egy csoportját fogva tartja egyik társuk egy idegen bolygón, aki radioaktív sugárzás hatására mutánsá vált. De ezzel a változással különös erő birtokába jutott: nincs szüksége alvásra, olvasni tud az emberek gondolatában és egy érintéssel képes megölni bárkit.

The Guests
Epizód #: 26 - Bemutató: 23 March, 1964

Egy titokzatos házban megállt az idő, ahol egy idegen fogva tartja az ott lakókat. Az idegen tanulmányozza az embereket. Az ott élők elhagyhatják a házat, de az súlyos következményekkel járna.

Fun and Games
Epizód #: 27 - Bemutató: 30 March, 1964

Idegen lények elrabolnak egy volt boxolót és egy elvált nőt és elviszik őket egy távoli bolygóra. Az idegenek elmagyarázzák nekik, hogy meg kell küzdeniük egy arénában két, másik bolygóról származó lénnyel, hogy szórakoztassák a közönségüket. Hogy biztosak legyenek abban, hogy a felek mindent beleadnak a harcba, a vesztesek bolygójára pusztulás vár.

The Special One
Epizód #: 28 - Bemutató: 06 April, 1964

Roy Benjamin fia, Kenny, felvételt nyert a kormány egyik programjára, ami különösen tehetséges gyerekek oktatásával foglalkozik. Egy nap egy férfi jelentkezik náluk aki azt állítja, hogy a kormány küldte azért, hogy magántanárként otthon is foglalkozzon Kenny-vel. Ezután a fiú furcsán kezd el viselkedni.

A Feasibility Study
Epizód #: 29 - Bemutató: 13 April, 1964

Egy fejlett idegen faj elrabol a Földről egy egész városnegyedet, mert így próbálnak maguknak rabszolga munkásokat biztosítani.

Production and Decay of Strange Particles
Epizód #: 30 - Bemutató: 20 April, 1964

Egy atomerőműben baleset történik és a reaktorból egy furcsa kék fény tör elő. A fény megöl mindenkit aki a közelébe kerül.

The Chameleon
Epizód #: 31 - Bemutató: 27 April, 1964

Louis Mace titkosügynöknek az a megbízása, hogy jusson fel egy idegen űrhajóra és ölje meg a legénységet.

The Forms of Things Unknown
Epizód #: 32 - Bemutató: 04 May, 1964

Két nő megöl egy férfit, aki két kislány haláláért felelős, de aztán mégis úgy tűnik, hogy a férfi mégsem halt meg.

Soldier
Epizód #: 1 - Bemutató: 19 September, 1964

Két katona a jövőből visszautazik az időben, hogy végleg leszámoljanak egymással.

Cold Hands, Warm Heart
Epizód #: 2 - Bemutató: 26 September, 1964

Jeff Bartont hősként ünneplik mikor visszatér egy sikeres küldetés után a Vénuszról. Egy kis idő után azonban Barton testén különös pikkelyszerű kinövések jelennek meg. Vajon mit hozhatott vissza még magával a Vénuszról?

Behold Eck!
Epizód #: 3 - Bemutató: 03 October, 1964

Egy idegen lény itt ragad a mi háromdimenziós világunkban. De a szabadulása ára az emberiség végét jelentheti.

Expanding Human
Epizód #: 4 - Bemutató: 10 October, 1964

Clinton professzor egy újfajta szérumon kísérletezik, amely nemcsak megnöveli az alany intelligenciáját, felerősíti érzékeit, de növeli az erejét is. A professzor saját magán próbálja ki a szérumot.

Demon with a Glass Hand
Epizód #: 5 - Bemutató: 17 October, 1964

Trent egy üvegkézben hordozza az információt, amely megmentheti az emberiséget. Egy idegen faj próbálja leigázni a Földet és Trent az egyetlen aki ezt megakadályozhatja.

Cry of Silence
Epizód #: 6 - Bemutató: 24 October, 1964

Egy házaspár vidéki autókázása rémálommá változik, amikor megtudják, hogy a környéken egy különös idegen erő vette át a hatalmat.

The Invisible Enemy
Epizód #: 7 - Bemutató: 31 October, 1964

Miután két űrhajósnak titokzatos körülmények között nyoma vész a Marson, egy mentőcsapat indul a felkutatásukra.

Wolf 359
Epizód #: 8 - Bemutató: 07 November, 1964

Meridith professzor létrehoz egy mini bolygót egy távoli csillagrendszerben. A planétán egy másodperc 11 földi napnak felel meg. A professzor célja, hogy megfigyelje az evolúció fejlődését.

I, Robot
Epizód #: 9 - Bemutató: 14 November, 1964

Egy robotot, Adam Linket megvádolják, hogy megölte tervezőjét. A robot lehetőséget kap, hogy bíróság előtt tárgyalják az ügyét.

The Inheritors 1. rész
Epizód #: 10 - Bemutató: 21 November, 1964

Egy férfi túlél egy súlyos fejsérülést amit egy lehulló meteor okoz. Később rájönnek, hogy a meteorral egy idegen anyag került a férfi fejébe ami jelentősen megnövelte az IQ-ját.

The Inheritors 2. rész
Epizód #: 11 - Bemutató: 28 November, 1964

Ballard megtalálja a csillaghajót, amelyet erőtér védelmez, és szembeszáll a férfiakkal, kérve őket, hogy kapcsolják ki az erőteret és engedjék szabadon a fogva tartott gyerekeket. A férfiak azonban tájékoztatják, hogy a gyerekek nem foglyok. Az őket irányító fejlett idegen intelligencia meggyógyította a gyerekeket a fogyatékosságaiktól, és szükségük van rájuk, hogy átvegyék és folytassák kultúrájukat, amikor kihaló fajuk már nem létezik. Ha a gyerekek a Földön maradnak, a fogyatékosságaik visszatérnek. A Földön kiközösítettként a gyerekek és a fejlett földiek önkéntesen döntöttek úgy, hogy elhagyják a Földet egy új világért, és megőrzik az idegenek örökségét.

Keeper of the Purple Twilight
Epizód #: 12 - Bemutató: 05 December, 1964

Eric Plummer nagyon közel jár ahhoz, hogy kifejlesszen egy forradalmian új fegyvert. A fegyverhez szükséges információt egy idegen adja meg, aki cserébe Plummer szeretet és érzelem képességét kéri.

The Duplicate Man
Epizód #: 13 - Bemutató: 19 December, 1964

2025-ben egy antropológus titokban tanulmányoz egy veszélyes idegen lényt. Mikor az idegen megszökik a férfi klónozza saját magát és így próbálja elkapni a szökevényt.

Counterweight
Epizód #: 14 - Bemutató: 26 December, 1964

Hat űrhajósnak tesztek sorozatán kell átesnie egy küldetés miatt. De az egyik teszt alkalmával valami rosszul alakul, mert az űrhajósok egymás ellen fordulnak.

The Brain of Colonal Barham
Epizód #: 15 - Bemutató: 02 January, 1965

Alex Barham ezredes leukémiában szenved és nemsokára meg fog halni. Ezért elfogadja az ajánlatot, hogy az agyát egy űrkutatáshoz szánt számítógéphez csatlakoztassák.

The Premonition
Epizód #: 16 - Bemutató: 09 January, 1965

Miután egy pilóta átlépi repülőjével a hangsebességet, a Földön mindenki más számára megáll az idő.

The Probe
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 January, 1965

Egy repülő bele zuhan egy hurrikán kellős közepébe. A repülő személyzete arra ébred, hogy idegenek fogságába estek.