A "Függetlenség napja" egy 1996-ban készült amerikai tudományos-fantasztikus akciófilm, melyet Roland Emmerich rendezett és Emmerich és Dean Devlin írt. A film egy olyan világot ábrázol, amelyet egy hatalmas földönkívüli faj támad meg. Az emberek, köztük különböző csoportok, akik a Nevada sivatagban találkoznak, egyesítik erőiket, hogy visszavágjanak az invázióra, különösen az Egyesült Államokban, ahol a támadás július 4-én, az amerikai Függetlenség Napján történik.

Július 2-án egy földönkívüli anyahajó lép a Föld körüli pályára és űrhajókat küld a világ nagyvárosai felé. Az emberek különböző módon reagálnak a fenyegetésre, de hamarosan rájönnek, hogy az űrlények nem barátságosak. A támadások során milliók halnak meg, de egy kis csoport túléli és egyesíti erőiket, hogy visszavágjanak. A film különböző karakterek történetét meséli el, köztük az elnököt, egy pilótát, egy tudóst és egy kommunikációs igazgatót, akik mind hozzájárulnak az emberiség végső győzelméhez az űrlények felett.

A film sztárjai között található Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsch, Margaret Colin, Randy Quaid, Robert Loggia, James Rebhorn és Harvey Fierstein. Minden karakternek saját háttértörténete és motivációja van, ami hozzájárul a film gazdag narratívájához.

A "Függetlenség napja" vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. Sokan dicsérték a színészi alakításokat, a zenei pontszámot és a vizuális effekteket, de kritizálták a karaktereket.

A film költségvetése 75 millió dollár volt, és a mozikban több mint 817,4 millió dollárt hozott. Ezzel a film a második legnagyobb bevételű film lett abban az időben, csak a "Jurassic Park" (1993) mögött.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a filmhez. Légy te az első!