Alex Diakun

Alex Diakun

  • Született: 1946-02-08
  • Születési hely: Rycroft, Kanada
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Alex Diakun, 1946. február 8-án született Rycroftban, Alberta tartományban, Kanadában. A színész több mint négy évtizede van a szakmában, és több mint 200 színpadi előadásban, valamint számos televíziós szerepben tűnt fel. Diakun a University of Alberta-n szerzett BFA diplomát. A színész különböző beceneveken is ismert, mint például Alex Daiken, Alek Diakun, Alex Daikun, Alex Diakin és Alexander Diakun.

Diakun számos film- és televíziós produkcióban szerepelt. Filmjei között szerepel a "McCabe & Mrs. Miller", a "The Journey of Natty Gann", és a "Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan". Emellett számos televíziós sorozatban is feltűnt, mint például a "Huckleberry Finn and His Friends", a "The Glitter Dome", és a "Love Is Never Silent".

Alex Diakun többször is feltűnt a "The Outer Limits" című sorozatban, ahol különböző karaktereket alakított. A sorozatban olyan karaktereket játszott, mint Nicholas Prentice, a boltos, Moses Saxon, Mr. Wilkes, Father Claridge, Quasga és a miniszter. A "The Outer Limits" egy tudományos-fantasztikus sorozat, amely különböző epizódokban mutat be különböző történeteket, és Diakun szereplése a sorozatban mindig emlékezetes volt.

Alex Diakun hosszú és sikeres karriert tudhat maga mögött a színészet terén. Számos film- és televíziós produkcióban szerepelt, és a "The Outer Limits" című sorozatban nyújtott alakításai különösen emlékezetesek. A színész továbbra is aktív a szakmában, és számos új projektben vesz részt.