Anson Mount

Anson Mount

  • Született: 1973-02-25
  • Születési hely: Mount Prospect, IL, Egyesült Államok
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Anson Mount amerikai színész, producer és rendező, aki 1973. február 25-én született. Édesanyja, Nancy Smith, egykori profi golfjátékos, míg édesapja, Anson Adams Mount II, az egyik eredeti szerkesztője volt a Playboy magazinnak. Ansonnak van egy idősebb testvére, Anson Adams III, és egy húga, Kristin, apja első házasságából. Anson Mount déd-déd-dédnagypapja a Polgárháborúban konföderációs lovassági ezredes volt. Mount a University of the South és a Columbia Egyetem MFA Színészképző Programjában tanult 1995 és 1998 között.

Karrierje:

Anson Mount karrierje során számos film- és tévésorozatban szerepelt. Legismertebb szerepei közé tartozik a "Crossroads" (2002), a "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" (2022), és természetesen a "Star Trek: Strange New Worlds" (2022–2023), ahol kapitány Christopher Pike-ot alakítja. Ebben a sorozatban 20 epizódban tűnt fel, és a karakterét az eredeti Star Trek sorozatból vették át.

Star Trek szerepe:

Anson Mount a "Star Trek: Strange New Worlds" című sorozatban kapitány Christopher Pike szerepében tűnik fel. A sorozat a USS Enterprise legénységét követi, amint új világokat fedeznek fel és különféle küldetéseket hajtanak végre. Mount karaktere, Pike, az eredeti Star Trek sorozat egyik ikonikus alakja, és a sorozat lehetőséget adott arra, hogy a karakter mélyebb és árnyaltabb képet kapjon. A rajongók pozitív visszajelzései miatt a karakter továbbra is fontos szerepet játszik a Star Trek univerzumában.

Egyéb munkái:

Mount szerepelt a "Hell on Wheels" (2011–2016) című sorozatban, ahol Cullen Bohannont alakította, és a "Inhumans" (2017) című sorozatban is, ahol Black Bolt karakterét játszotta. Továbbá szinkronszínészként is dolgozott, például a "Dota: Dragon's Blood" (2021–2022) című sorozatban és az "Injustice" (2021) című filmben.

Magánélete:

Anson Mount 2018. február 20-án vette feleségül Darah Trangot, és egy gyermekük van.