Bella Ramsey

Bella Ramsey

  • Született: 2003-09-30
  • Születési hely: Nottingham, Egyesült Királyság
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Bella Ramsey, angol színésznő, aki a közönség számára leginkább a HBO fantasy televíziós sorozatából, a Trónok harcából ismert, ahol a fiatal nemesasszonyt, Lyanna Mormontot alakította (2016–2019). Ezen kívül Ellie karakterét is eljátszotta a HBO drámasorozatában, a The Last of Us-ban (2023–tól napjainkig), amelyért Primetime Emmy-díjra is jelölték.

Bella 2003 szeptemberében született Nottingham-ban. Már négyéves korában elkezdett színészkedni és hét évig járt a Loughborough-i Stagecoach Színházművészeti iskolába. Később a Television Workshopba járt és kezdett el szerepeket vállalni.

Karrierje során számos emlékezetes szerepet töltött be. A Trónok harca mellett 2017-ben a The Worst Witch című CBBC sorozatban Mildred Hubble szerepét játszotta, és a 2022-es történelmi vígjátékban, a Catherine Called Birdy-ban is főszerepet kapott. Ezen utóbbi szerepéért a Critics' Choice Movie Award díjra is jelölték a legjobb fiatal előadó kategóriában.

Ramsey személyes életében nem binárisnak azonosítja magát. Kezdetben közömbös volt a rá vonatkozó névmások használatával kapcsolatban, de később kijelentette, hogy a "they/them" névmások a legigazabbak számára. Vallását tekintve keresztény, és elmondása szerint a hit segített neki az anorexia-val való küzdelemben. Több éve vegán, és aktívan támogatja a vegán életmódot. Emellett gitározik és énekel is.

Filmográfiája számos film- és tévés szerepet tartalmaz, köztük a 2017-es Elefthería, a 2018-as Two for Joy, a 2019-es Princess Emmy és a 2020-as Turtle Journey.

Bella Ramsey tehetséges és sokoldalú színésznő, aki rövid idő alatt számos jelentős szerepet töltött be és számos díjat és jelölést kapott munkásságáért. Az elkövetkező években további nagyszerű előadásokat várhatunk tőle.