Brad Pitt

Brad Pitt

  • Született: 1963-12-18
  • Születési hely: Shawnee, USA
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


William Bradley "Brad" Pitt 1963. december 18-án született Shawnee-ben, Oklahomában. Kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész és filmproducer. Színészként a "Thelma és Louise" című filmmel vált ismertté 1991-ben. A 90-es években olyan emlékezetes filmekben szerepelt, mint a "Folyó szeli ketté", "Szenvedélyek viharában", "Interjú a vámpírral", "Hetedik" és a "12 majom". Az utóbbiért Golden Globe-díjat és Oscar-jelölést is kapott. A 2000-es években olyan sikeres filmekben játszott, mint a "Harcosok klubja", az "Ocean’s Eleven" trilógia, a "Trója", a "Mr. és Mrs. Smith" és a "Z világháború". Producerként olyan filmeket készített, mint az "A tégla", a "12 év rabszolgaság" és "Az élet fája", melyek több Oscar-jelölést és díjat is kaptak.

Brad Pitt magánélete is gyakran a reflektorfényben áll. Öt évig volt Jennifer Aniston színésznő férje, majd 2014-ben feleségül vette Angelina Jolie-t. A sajtó által "Brangelina" néven emlegetett pár hat gyermeket nevel, közülük hármat örökbe fogadtak. 2016-ban Jolie válókeresetet adott be, ahol megvádolta Pittet, hogy durván bánik gyermekeikkel, de a színészt később tisztázták a vádak alól.

Brad Pitt pályafutása során nem csak a színészetben, hanem a filmgyártásban is sikereket ért el. Producerként több, kritikusok által elismert filmet is készített, és aktívan részt vesz különböző társadalmi és humanitárius ügyekben is. A színész a filmipar egyik legismertebb és legelismertebb alakja, aki az évek során számos díjat és elismerést szerzett.