Ethan Peck

Ethan Peck

  • Született: 1986-03-02
  • Születési hely: Los Angeles, Egyesült Államok
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Ethan Gregory Peck 1986. március 2-án született Los Angelesben, Kaliforniában. A színészet nem idegen számára, hiszen nagyapja nem más, mint a legendás Gregory Peck. Az ifjú Peck a New York Egyetem Tisch School of the Arts-án tanult, mielőtt teljes mértékben a színészkedésnek szentelte volna magát.

Televíziós és Film Karrier

Peck színészi karrierje korán kezdődött. Első filmszerepét 9 évesen kapta a "Marshal Law" című tévéfilmben. Később olyan produkciókban is feltűnt, mint a "That '70s Show", vagy a Mary-Kate és Ashley Olsen főszereplésével készült "Passport to Paris". 2008-ban a "Tennessee" című filmben játszott, majd 2009-ben a "Sonoma International Film Festival" díját is megkapta a "Best Actor" kategóriában a "Sailor" című filmért.

A Star Trek Univerzum

Ethan Peck neve talán a legismertebb a Star Trek rajongók körében. 2019-ben csatlakozott a Star Trek univerzumhoz, amikor is megkapta a fiatal Spock szerepét a "Star Trek: Discovery" című sorozatban. A karakter annyira népszerűvé vált, hogy Peck visszatért a szerepében a "Star Trek: Strange New Worlds" című spin-off sorozatban is, amely 2022-től van adásban.

További Projektek és Magánélet

Peck nem csak a színészetben, de a divat világában is aktív. 2015-ben a Salvatore Ferragamo divatmárka szóvivője lett. Emellett számos más film- és tévésorozatban is szerepelt, például a "The Curse of Sleeping Beauty", "Tell Me How I Die", és "The Honor List" című produkciókban.

Magánéletét tekintve, Ethan Los Angelesben nőtt fel, és a családja is a művészetekhez kötődik. Apja, Stephen Peck, dokumentumfilmes és Vietnam veterán, anyja, Francine Matarazzo, pedig absztrakt művész.