Guy Pearce

Guy Pearce

  • Született: 1967-10-05
  • Születési hely: Ely, United Kingdom
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Guy Edward Pearce 1967. október 5-én született Cambridgeshire-ben, Angliában. Apja, Stuart Graham Pearce új-zélandi születésű volt, míg anyja, Margaret Anne angol. Pearce családja eredetileg csak két évre tervezett Ausztráliába költözni, miután az apát az ausztrál kormány főtesztpilótájának kinevezték. Guy ekkor mindössze három éves volt. Miután úgy döntöttek, hogy Ausztráliában maradnak, és letelepedtek Victoria államban, Geelong városában, tragédia sújtotta a családot: Guy édesapja öt évvel később egy repülőgép-teszt során életét vesztette. Ezt követően édesanyja, aki tanárnő volt, egyedül nevelte fel Guy-t és idősebb húgát, Tracy-t.

Guy Pearce már fiatalon érdeklődött a művészetek iránt. Nem érdekelte a matematika vagy a természettudomány, sokkal inkább a művészet, a dráma és a zene vonzotta. Már gyermekként csatlakozott helyi színházi csoportokhoz, és olyan darabokban szerepelt, mint "A király és én", "A hegedűs a háztetőn" vagy "Az Óz, a csodák csodája". 1985-ben, középiskolai vizsgái után két nappal Pearce négy éven keresztül szerepelt az ausztrál Neighbours című népszerű szappanoperában. 20 évesen debütált első filmjében, a "Heaven Tonight"-ban, majd számos film-, televíziós és színpadi szerep után elnyerte egy feltűnő drag queen szerepét az "The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert" című filmben.

Az évek során Pearce számos emlékezetes alakítást nyújtott, többek között olyan filmekben, mint az "L.A. Confidential", a "Memento", "The Proposition", "Factory Girl", "The Hurt Locker", "The King's Speech" és az HBO mini-sorozata, a "Mildred Pierce". A színészet mellett Guy élete során szenvedélyesen foglalkozott a zenével és a dalszerzéssel.

Guy Pearce személyes életét mindig is magánügyként kezelte. Melbourne-ben él, ahol gyermekkori kedvesével, Kate Mestitz-zel 1997-ben házasodott össze. A pár 2015-ben vált el.