Jessica Chastain

Jessica Chastain

  • Született: 1977-03-24
  • Születési hely: Sacramento, Egyesült Államok
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Jessica Chastain 1977. március 24-én született Sacramentóban, Kaliforniában. Középosztálybeli családban nőtt fel. Édesanyja, Jerri Chastain, vegán séf, a család eredetileg Kansasból származik, nevelőapja pedig tűzoltó. Kilenc éves korában fedezte fel a táncot, és tizenhárom évesen már egy táncos csapat tagja volt. Shakespeare-i előadásokban kezdett el színészkedni a San Francisco-öböl környékén.

Juilliard és Az Első Lépések

Egy "Rómeó és Júlia" előadásban való szereplése során egy színész bátorította, hogy próbáljon meg bekerülni a Juilliardra, mint dráma szakos hallgató. Végül a "Crew 32" tagja lett, Robin Williams, az iskola híres öregdiákjának ösztöndíjával. Utolsó évében a Juilliardon egy tartási szerződést ajánlottak neki a televíziós író/producer John Wells-től, és végül három TV-show-ban is dolgozott vele.

A Filmkarrier Kezdetei

2011-ben robbanásszerűen indult a filmkarrierje. Számos díjat nyert és jelöltek is, beleértve a 2012-es Oscar-jelölést a "The Help" (2011) című filmért, a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Ismert Szerepek

Chastain ismertebb szerepei közé tartozik a "Zero Dark Thirty" (2012), ahol Mayát, a CIA ügynökét alakította, a "Molly's Game" (2017), ahol Molly Bloomot, egy pókerkirálynőt játszott, és az "A Most Violent Year" (2014), ahol Anna Moralest, egy vállalkozó feleségét formálta meg.

Díjak és Jelölések

Az IMDb információi szerint Jessica Chastain eddig egy Oscart nyert, és összesen 104 győzelemmel és 163 jelöléssel büszkélkedhet.

Magánélet és Egyéb Projektek

Chastain férje Gian Luca Pasi De Preposulo, akivel 2017. június 10-én házasodtak össze, és két gyermekük van. A színésznő New York és Los Angeles között ingázik, és továbbra is aktívan részt vesz színházi előadásokban, például "A cseresznyéskert", "Rodney's Wife", "Salome" és "Othello" című darabokban.

További Érdekességek

Chastain vörös hajáról és karakteres megjelenéséről is ismert. A "Zero Dark Thirty"-hoz kapcsolódóan érdekesség, hogy az ügynökség eredetileg elutasította a Mayára szánt szerepet, de a producer, Megan Ellison, aki korábban már dolgozott Chastainnal a "Lawless" (2012) című filmben, Kathryn Bigelow rendezőnek adta meg Chastain telefonszámát, hogy személyesen ajánlhassa fel neki a szerepet. Chastain elfogadta az ajánlatot.