Jolene Blalock

Jolene Blalock

  • Született: 1975-03-05
  • Születési hely: San Diego, USA
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Jolene Blalock 1975. március 5-én született San Diegóban, Kaliforniában. Amerikai színésznőként és modellként vált ismertté, leginkább a "Star Trek: Enterprise" című UPN tudományos-fantasztikus sorozatban alakított T'Pol karakterével, aki a sorozatban a vulkáni első tiszt és tudományos tiszt szerepét töltötte be. Ezen kívül számos televíziós sorozatban és filmben is feltűnt vendégszereplőként.

San Diegóban nőtt fel három testvérével. Gyermekkorát a szörfözésnek és művészeti képességeinek fejlesztésének szentelte. 17 évesen otthagyta otthonát, hogy modellként dolgozzon Európában és Ázsiában. Számos magazin címlapján szerepelt, kétszer is megjelent a Maxim "Girls of Maxim" galériájában, és 2003-ban a FHM által a világ 10. legdögösebb nőjének választották. 2002-ben a Playboyban divatfotózáson vett részt, majd 2005-ben interjút adott a magazinnak.

Televíziós debütálását a "Veronica's Closet" című szitkomon tette, majd vendégszerepelt olyan sorozatokban, mint a "Love Boat: The Next Wave", "CSI: Crime Scene Investigation" és a "JAG". A "Jason and the Argonauts" (2000) című tévéfilm adaptációban Medea szerepét alakította. Ezen kívül szerepelt az "On the Edge" (2001) című filmben és a "The Diamond Hunters" (2001) című minisorozatban, mielőtt a "Star Trek: Enterprise" szereplőjének választották.

A "Star Trek: Enterprise" sorozatban betöltött szerepe Blalock számára jelentős áttörést hozott. A sorozatban T'Polként, egy vulkáni diplomataként tűnt fel, aki eredetileg megfigyelőként volt hozzárendelve a hajó első küldetéséhez. Ahogy a sorozat haladt előre, ő lett az első tiszt, majd a harmadik évadban, a Xindi ív kezdetén, lemondott vulkáni pozíciójáról, hogy az Enterprise fedélzetén maradjon. A negyedik évad elején hivatalosan is a Starfleet tagjává vált, és a hajó első tisztjeként folytatta szolgálatát.

Blalock személyes életében Michael Rapinoval, a Live Nation vezérigazgatójával házasodott össze. A párnak három fiúgyermeke 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben születtek. Blalock és Rapino alapították a Rapino Alapítványt, amely a fejlődő világban élő embereknek nyújt segítséget.