Marina Sirtis

Marina Sirtis

  • Született: 1955-03-29
  • Születési hely: London, Egyesült Királyság
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Marina Sirtis, 1955-ben született Londonban, brit és amerikai állampolgárságú színésznő. Leginkább a Star Trek: Az új nemzedék című televíziós sorozatból ismert, ahol Counselor Deanna Troi karakterét alakította. A sorozatban Troi a hajó tanácsadója volt, aki képes volt mások érzelmeit olvasni, és a hajó kapitányának, Picard-nak volt a bizalmas tanácsadója.

Marina Hackney-ben, Londonban született görög szülők gyermekeként. Már fiatalon a színészet felé fordult, és titokban jelentkezett drámaiskolába, ahol végül a Guildhall School of Music and Drama-ban tanult. Karrierjét a Connaught Theatre-nél kezdte.

Mielőtt a Star Trek szerepére talált volna, Marina több kisebb filmes és televíziós szerepben is megjelent. A Star Trek: Az új nemzedék sorozatban Deanna Troi karakterét alakította, aki egy félig ember, félig Betazoid. A karakter fejlődése során Troiból egy erősebb Starfleet tiszt vált. Marina különösen büszke arra az epizódra, amelyben Troit elrabolják és romulanná műtik.

A Star Trek: Az új nemzedék sorozat mellett Marina több Star Trek mozifilmben is szerepelt, és más Star Trek sorozatokban is visszatért karakterével. Ezen kívül számos más televíziós és filmes szerepben is láthattuk, többek között a Gargoyles című animációs sorozatban, ahol a Demona karakterét szinkronizálta.

Marina 1992-ben házasodott össze Michael Lamperrel, aki 2019-ben hunyt el. 2021-ben visszaköltözött Londonba.