Michael Rennie

Michael Rennie

  • Született: 1909-08-25
  • Születési hely: Idle, Egyesült Királyság
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Michael Rennie, eredeti nevén Eric Alexander Rennie, 1909. augusztus 25-én született Idle-ben, Yorkshire-ban, és 1971. június 10-én hunyt el. A brit filmszínész több mint 30 évig volt aktív a színészetben, és több mint 50 filmben és több amerikai televíziós sorozatban szerepelt. Talán legismertebb szerepe Klaatu, a földönkívüli látogató a "The Day the Earth Stood Still" (1951) című tudományos-fantasztikus filmben.

Rennie Idle közelében született, Bradfordban, egy skót gyapjúmalom tulajdonosának második fiaként. A családi vállalkozás több mint 150 éve működött, így a család viszonylag jómódú volt. Rennie a Leys Schoolban tanult Cambridge-ben. Különböző munkákat próbált ki, mielőtt 26 éves korában eldöntötte, hogy színész lesz. Ronald Colmant nevezte meg mint példaképét.

Rennie karrierje során számos jelentős filmprojektben vett részt. A második világháború kitörése után nagyobb filmszerepeket kapott, és hamarosan az Ealing Studios egyik vezető színészévé vált. A háború után Hollywoodba költözött, ahol a 20th Century Fox stúdióval írt alá szerződést. Itt szerepelt többek között a "The Day the Earth Stood Still" című filmben, amely meghozta számára a nemzetközi hírnevet.

A magánéletét tekintve Rennie kétszer házasodott meg. Első felesége Joan England volt, majd 1947-ben Margaret (Maggie) McGrath-hal kötött házasságot, amely 1960-ban végződött válással. Rennie-nek két gyermeke született. A színész 1971-ben, 61 éves korában hunyt el Harrogate-ban, Yorkshire-ban.