Pedro Pascal

Pedro Pascal

  • Született: 1975-04-02
  • Születési hely: Santiago, Chile
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Pedro Pascal, 1975. április 2-án született Santiago de Chile-ben, Chile fővárosában. A színész a nemzetközi közönség számára az HBO "Game of Thrones" című sorozatának negyedik évadjában, Oberyn Martell szerepével vált ismertté. Ebben a szerepében egy karizmatikus és veszélyes dorni herceget alakított, aki a sorozat egyik legemlékezetesebb karakterévé vált.

Pedro Pascal karrierje azonban nem ezen a szerepen kezdődött. A színész már korábban is számos televíziós és filmes produkcióban szerepelt, de az igazi áttörést a "Game of Thrones" hozta meg számára. A sorozatban nyújtott alakítása után Pascal számos fontos szerepet kapott, köztük a Netflix "Narcos" című sorozatában, ahol Javier Peña DEA ügynököt alakította.

A sci-fi műfajban is otthonosan mozog. A Disney+ platformon futó "The Mandalorian" című sorozatban a címszereplőt, a mandalori fejvadászt alakítja. A sorozat a Star Wars univerzumában játszódik, és Pascal karaktere, a Din Djarin néven is ismert mandalori, a sorozat középpontjában áll. A "The Mandalorian" hatalmas siker lett, és Pedro Pascal neve ezzel végleg beíródott a sci-fi műfaj nagyjai közé.

Pedro Pascal számos más projektben is részt vett az évek során. Megjelent a "Kingsman: The Golden Circle" című akciófilmben, ahol Whiskey karakterét alakította, valamint a "Wonder Woman 1984" című szuperhősfilm főgonoszaként, Maxwell Lordként tűnt fel.

A színész magánéletében is érdekes történetekkel rendelkezik. Születésekor Chile-ben a Pinochet-diktatúra idején a családja az Egyesült Államokba menekült a politikai üldöztetés elől. Pedro Pascal ezt követően Kaliforniában és Texasban nőtt fel. A színész hosszú ideje barátja Oscar Isaac színésznek, akivel a "Triple Frontier" című filmben is együtt dolgozott.

Pedro Pascal tehetsége és sokoldalúsága miatt az elmúlt években az egyik legkeresettebb színésszé vált Hollywoodban. A "Game of Thrones" és a "The Mandalorian" mellett számos más projektben is brillírozott, és a jövőben is számos izgalmas szereppel várja a rajongókat. A színész karrierje folyamatosan ível felfelé, és a sci-fi műfajban nyújtott alakításaival továbbra is a közönség kedvence marad.