Rebecca Romijn

Rebecca Romijn

  • Született: 1972-11-06
  • Születési hely: Berkeley, California, USA
  • IMDB profil: IMDB Link

Biográfia


Rebecca Alie Romijn 1972. november 6-án született Berkeleyben, Kaliforniában. Apja holland származású volt és egyedi bútorokat készített, anyja pedig amerikai, holland és angol felmenőkkel, angoltanárként dolgozott. Rebecca a Berkeley High Schoolba járt, ahol a "Jolly Blond Giant" (Vidám Szőke Óriás) becenevet kapta. Később a Kaliforniai Egyetem Santa Cruz-i kampuszán tanult zenét, de 1995-ben elhagyta az intézményt. Modellként kezdte pályafutását, és olyan márkáknak dolgozott, mint a Sports Illustrated, a Christian Dior és a Victoria's Secret.

A Modellkedéstől a Színészetig

Rebecca Romijn modellként kezdte, de hamarosan a színészet felé fordult. Legismertebb szerepe a "X-Men" című filmben volt, ahol a Mystique karakterét alakította. A szerep miatt napi 8 órán át kellett kék testfestést viselnie, ami komoly kihívások elé állította. A film sikere után Rebecca színészi karrierje beindult, és több más projektben is részt vett.

Star Trek: Strange New Worlds

Rebecca Romijn a "Star Trek: Strange New Worlds" című sorozatban Una Chin-Riley, azaz "Number One" karakterét alakítja. A sorozat 2022 és 2023 között került adásba, és 20 epizódban szerepelt eddig. A karakter eredetileg a Star Trek univerzum egyik korai alakja, és a sorozat lehetőséget adott a karakter mélyebb bemutatására.

További Projektek

Romijn számos más film- és tévésorozatban is szerepelt, például a "Justice League Dark: Apokolips War", a "Flipped", és a "Curb Your Enthusiasm" című produkciókban. Emellett több hangszereplői munkát is vállalt, például a "Batman: Hush" és "The Death and Return of Superman" című animációs filmekben.

Magánélet és Egyéb Információk

Rebecca Romijn 2007 óta Jerry O'Connell színésszel él házasságban, két gyermekük van. A színésznő 180 cm magas és 59 kg súlyú. Kedvenc ételei a filé mignon, a tonhal sashimi és a Häagen-Dazs Cappuccino Commotion fagylalt. Az alakját szigorú nyújtó- és erősítő gyakorlatokkal tartja karban.

Star Trek és Túl

Rebecca Romijn nem csak a Star Trek univerzumában, hanem más területeken is sikeres. A színésznő továbbra is aktív, és várhatóan még sokáig hallunk róla, legyen szó akár a televízióról, filmekről vagy más művészeti ágakról.