A "The Mandalorian" egy amerikai televíziós sorozat, amelyet Jon Favreau készített a Star Wars univerzumában. A sorozat 2019-ben debütált, és azonnal hatalmas népszerűséget szerzett a Star Wars rajongók és az új nézők körében egyaránt.

A történet középpontjában egy magányos fejvadász áll, akit egyszerűen csak "A Mandalorian"-ként ismerünk, és akit Pedro Pascal alakít. A cselekmény a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése közötti időszakban játszódik, messze a galaxis külső területein, ahol a Köztársaság hatalma alig érezhető.

A Mandalorian egyik legfontosabb küldetése során találkozik egy különleges gyermekkel, akit a rajongók és a közönség hamarosan "Bébi Yodaként" ismert meg, bár a karakter hivatalos neve Grogu. A kis lény erős kapcsolatot mutat az Erővel, és sok rejtély övezi. A Mandalorian és Grogu között kialakuló kapcsolat a sorozat szíve, ahogy a fejvadász megpróbálja megvédeni a gyermeket a galaxis veszélyeitől, miközben különböző ellenségekkel és kihívásokkal néznek szembe.

A sorozatban számos más karakter is feltűnik, köztük Moff Gideon (Giancarlo Esposito), aki a Birodalom egykori tábornoka és Grogu után kutat. Ezen kívül olyan karakterek is megjelennek, mint Cara Dune (Gina Carano), egy volt lázadó harcos, és Greef Karga (Carl Weathers), a Fejvadászok Céhének vezetője. Az epizódok során a Mandalorian számos bolygón jár, ahol különböző kultúrákkal és lényekkel találkozik, miközben próbálja megérteni Grogu eredetét és képességeit.

A sorozat egyik legnagyobb erőssége a részletes világépítés és a karakterfejlődés. A Mandalorian, mint karakter, jelentős változáson megy keresztül a sorozat során. Kezdetben egy magányos és zárt fejvadászként mutatkozik be, aki csak a következő fizetésnapra koncentrál, de Groguval való találkozása mélyen megváltoztatja. A kis lény iránt érzett felelőssége és gondoskodása miatt a Mandalorian képes megtörni saját kódexét és elveit, hogy megvédje őt.

A "The Mandalorian" nem csak egy egyszerű űrkaland, hanem egy mély emberi történet a felelősségről, az önfeláldozásról és a családról. A sorozat bemutatja a Star Wars univerzum sötét és kevésbé ismert oldalát, ahol a birodalmi maradványok és a különböző frakciók harcolnak a hatalomért a galaxis peremén.

A sorozat vizuális megjelenítése és speciális effektjei lenyűgözőek. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a "The Mandalorian" képes volt bemutatni a Star Wars világát olyan módon, amely korábban elképzelhetetlen volt. A lélegzetelállító űrhajós üldözések, az idegen bolygók tájai és a különböző űrlények mind hozzájárulnak a sorozat sikeréhez.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

  • Kriszti Zseniális Sep 21, 2023 írta Kriszti 5.0

    Wow, srácok, ez a sorozat egyszerűen zseniális! Nem vagyok hardcore Star Wars rajongó, de a Mandalorian egyszerűen lekötött. Jon Favreau zseni, és Baby Yoda? Azonnal elolvadtam! 5 csillag, nem is kérdés!

Chapter 1: The Mandalorian
Epizód #: 1 - Bemutató: 12 November, 2019

Egy mandalóriai fejvadász egy titokzatos megbízást kap egy korábbi Galaktikus Birodalomhoz köthető Megrendelőtől. A megbízás során egy 50 éves célpontot kell megtalálnia. A kaland során egy IG-11 nevű droiddal összefogva találja meg a célpontot, aki egy kisgyermek. A droid megpróbálja megölni a gyermeket, de a mandalóriai közbelép.

Chapter 2: The Child
Epizód #: 2 - Bemutató: 15 November, 2019

A mandalóriai visszatér a gyermekkel, de hajóját Jawák fosztogatják. Egy megegyezés során egy Mudhorn tojását kell beszereznie a hajó alkatrészeiért cserébe. A gyermek a Harc során képesnek bizonyul a Harcot befolyásolni.

Chapter 3: The Sin
Epizód #: 3 - Bemutató: 22 November, 2019

A mandalóriai visszaviszi a gyermeket a Megrendelőhöz, de később meggondolja magát és visszaszerzi a gyermeket. Ezt követően egy nagy összecsapásba keveredik a bolygón, de más mandalóriaiak segítségével sikerül menekülnie.

Chapter 4: Sanctuary
Epizód #: 4 - Bemutató: 29 November, 2019

Din Jarin egy erdős bolygón találkozik Cara Dune-nal, egy korábbi lázadóval. Egy falu védelmében összefognak, hogy megvédjék azt a támadóktól. Bár a mandalóriai úgy dönt, hogy a gyermeket a faluban hagyja, egy fejvadász miatt újra útra kel.

Chapter 5: The Gunslinger
Epizód #: 5 - Bemutató: 06 December, 2019

A mandalóriai a Tatooine bolygón landol, ahol egy fiatal fejvadásszal összefogva egy veszélyes bérgyilkost, Fennec Shandot üldöznek.

Chapter 6: The Prisoner
Epizód #: 6 - Bemutató: 13 December, 2019

Din Jarin egy régi partnerével, Ran Malkkal összefogva egy börtönhajón próbál meg kiszabadítani egy foglyot. Azonban a csapat megpróbálja átverni a mandalóriait, de ő végül kijátssza őket.

Chapter 7: The Reckoning
Epizód #: 7 - Bemutató: 18 December, 2019

Karga felkeresi a mandalóriait egy ajánlattal: ha segít megszabadulni a Megrendelőtől, akkor a fejvadászok nem üldözik tovább. A terv azonban balul üt ki, és a mandalóriai újra veszélybe kerül.

Chapter 8: Redemption
Epizód #: 8 - Bemutató: 27 December, 2019

IG-11 megmenti a gyermeket, és a mandalóriai csapata összecsap Gideon erőivel. A mandalóriai súlyosan megsebesül, de IG-11 segítségével felépül. A csapatnak sikerül legyőznie Gideont és elmenekülnie a bolygóról.

Chapter 9: The Marshal
Epizód #: 1 - Bemutató: 30 October, 2020

A Mandalorian a Jedi-khez próbálja visszajuttatni Grogut. A Tatooine bolygón találkozik Cobb Vanth nevű marsallal, aki Mandalorian páncélban van. Egy krayt sárkány fenyegeti a várost, és a Mandalorian segít legyőzni cserébe a páncélért. A rész végén Boba Fett figyeli őt.

Chapter 10: The Passenger
Epizód #: 2 - Bemutató: 06 November, 2020

A Mandalorian egy Békás Hölgyet és tojásait szállítja a Trask holdra. Útközben X-wing vadászokkal találkoznak, és egy jeges bolygón kényszerleszállást hajtanak végre. Óriási pókszerű lények támadnak rájuk, de végül megmenekülnek.

Chapter 11: The Heiress
Epizód #: 3 - Bemutató: 13 November, 2020

Traskon Din Jarin találkozik Bo-Katan Kryze-el és csapatával. Együtt egy Birodalmi teherszállítót támadnak meg. Bo-Katan információt ad neki Ahsoka Tano helyéről.

Chapter 12: The Siege
Epizód #: 4 - Bemutató: 20 November, 2020

A Mandalorian visszatér Nevarro-ra, ahol Cara Dune és Greef Karga segítségével egy Birodalmi bázist támadnak meg. Felfedeznek egy laboratóriumot, ahol kísérleteznek a gyermek vérén.

Chapter 13: The Jedi
Epizód #: 5 - Bemutató: 27 November, 2020

A Mandalorian és a gyermek, akit most Grogu néven ismerünk, Calodan városába érkeznek és találkoznak Ahsoka Tanóval. Ahsoka információt ad neki egy ősi templomról a Tython bolygón.

Chapter 14: The Tragedy
Epizód #: 6 - Bemutató: 04 December, 2020

Tythonon Grogu meditál egy kőnél, amikor Boba Fett és Fennec Shand megjelennek. Egy nagy csata után Moff Gideon sötét katonái elrabolják Grogut.

Chapter 15: The Believer
Epizód #: 7 - Bemutató: 11 December, 2020

A Mandalorian és csapata kiszabadítja Migs Mayfeldet, hogy segítsen megtalálni Moff Gideon hajóját. Egy Birodalmi bázison információt szereznek, és Mayfeld szembeszáll múltjával.

Chapter 16: The Rescue
Epizód #: 8 - Bemutató: 18 December, 2020

A Mandalorian és csapata megtámadja Moff Gideon hajóját, hogy kiszabadítsák Grogut. A Mandalorian legyőzi Gideont, és Luke Skywalker érkezik, hogy elvigye Grogut és kiképezze Jedi-nek.

Chapter 17: The Apostate
Epizód #: 1 - Bemutató: 01 March, 2023

Din Djarin és Grogu egy fiatal gyermek, Ragnar Vizsla beavatási ceremóniáján vesznek részt, amit egy Dinoszaurusz Teknős támad meg. Djarin és Grogu segítenek a klánnak, majd Djarin Nevarro-ra utazik, ahol segít Greef Kargának a kalózok ellen. A rész végén egy régi mandalori kastélyban találkozik Bo-Katan Kryze-zal.

Chapter 18: The Mines of Mandalore
Epizód #: 2 - Bemutató: 08 March, 2023

Djarin a Tatooine-ra látogat, majd Mandalore-ra repül. Itt veszélyes lényekkel és egy cyborggal kerül szembe. Bo-Katan segítségével felfedezik a Living Waters-t, ahol Djarin visszanyeri mandalori státuszát.

Chapter 19: The Convert
Epizód #: 3 - Bemutató: 15 March, 2023

Djarin és Bo-Katan Mandalore-ról távoznak, de az űrben támadás éri őket. Egy korábbi kommunikációs tiszt, Elia Kane segít Dr. Pershingnek klónozási kutatásokban. Djarin és Bo-Katan egy titkos mandalori menedékbe érkeznek.

Chapter 20: The Foundling
Epizód #: 4 - Bemutató: 22 March, 2023

Grogu mandalori harci képzésben vesz részt. Egy nagy madár elrabol egy fiatal mandalorit, de Djarin és Bo-Katan megmentik. A rész végén Bo-Katan találkozik egy Mythosaurral.

Chapter 21: The Pirate
Epizód #: 5 - Bemutató: 29 March, 2023

Gorian Shard megtámadja Nevarro-t. A mandaloriak segítenek a várost visszafoglalni. A rész végén a mandaloriak visszatérnek régi menedékükbe.

Chapter 22: Guns for Hire
Epizód #: 6 - Bemutató: 05 April, 2023

Djarin, Bo-Katan és Grogu egy békés bolygóra, a Plazir-15-re utaznak. Itt különböző kihívásokkal néznek szembe, és Bo-Katan visszaszerzi a Darksabert.

Chapter 23: The Spies
Epizód #: 7 - Bemutató: 12 April, 2023

Moff Gideon megtudja a mandaloriak szándékát. Djarin és csapata Mandalore felszínét kutatják, ahol beskar páncélozott rohamosztagosokkal kerülnek szembe. A rész végén egy nagy összecsapásban Djarin foglyul esik.

Chapter 24: The Return
Epizód #: 8 - Bemutató: 19 April, 2023

Djarin és csapata Moff Gideon bázisával kerül szembe. Egy nagy csata után a mandaloriak újraindítják a Great Forge-ot, és Djarin hivatalosan is örökbe fogadja Grogut.