A Stargate SG-1 egy katonai tudományos-fantasztikus kaland televíziós sorozat, amely a Metro-Goldwyn-Mayer Stargate franchise része. A sorozatot Brad Wright és Jonathan Glassner készítette, és alapja a 1994-es Stargate tudományos-fantasztikus film, amelyet Dean Devlin és Roland Emmerich készített. A sorozatot Vancouver városában és környékén forgatták Kanadában. A sorozat 1997. július 27-én debütált a Showtime-on, majd 2002. június 7-én átkerült a Sci Fi Channelre.

Stargate SG1 cselekménye

A Stargate SG-1 története körülbelül egy évvel a játékfilm eseményei után kezdődik, amikor az Egyesült Államok kormánya megtudja, hogy a Stargate, hozzáférhet egy ilyen eszközök hálózatához számos bolygón és az űrben. Az SG-1 egy elit csapat az Egyesült Államok Légierején belül, az egyik a Földről származó körülbelül 20 csapat közül, akik felfedezik a galaxist és védelmezik az idegen fenyegetésekkel szemben, mint például a Goa'uld, a Replicators és az Ori. A sorozat az egyiptomi, görög és norvég mitológiára, valamint Arthur király legendájára támaszkodik.

Stargate SG1 szereplői

A sorozat főszereplői között találjuk Richard Dean Andersont (Jack O'Neill), Michael Shankset (Daniel Jackson), Amanda Tappinget (Samantha Carter), Christopher Judget (Teal'c), Don S. Davist (George Hammond), Corin Nemecet (Jonas Quinn), Ben Browdert (Cameron Mitchell), Beau Bridgest (Hank Landry) és Claudia Blacket (Vala Mal Doran).

Stargate SG1 kritikái és vélemények

A sorozat nagy siker volt, különösen Európában és Ausztráliában volt népszerű. A Stargate SG-1 tíz évadja alatt számos díjat és jelölést kapott. A sorozatot követte a Stargate Infinity animációs televíziós sorozat, a Stargate Atlantis, Stargate Universe és Stargate Origins élőszereplős spin-off TV sorozatok, valamint a Stargate: The Ark of Truth és a Stargate: Continuum közvetlenül DVD-re készült filmek.

Statisztikák a sorozattal kapcsolatban

A Stargate SG-1 10 évadot élt meg, összesen 214 epizóddal és 2 DVD filmmel. A sorozat eredetileg a Showtime-on került bemutatásra az első öt évadban, majd a Sci Fi Channelre került az utolsó öt évadra. A sorozat 1997. július 27-től 2007. március 13-ig futott.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

Ehhez a sorozathoz még nem adtunk epizódokat. Hamarosan pótoljuk!