A "The Last of Us" című televíziós sorozat alapját a híres videojáték, a "The Last of Us" képezi, amelyet a Naughty Dog fejlesztett és a Sony Computer Entertainment adott ki. A játék és a sorozat egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol egy gombaféle fertőzés miatt az emberiség nagy része zombivá vált. A történet középpontjában Joel, egy középkorú férfi, és Ellie, egy fiatal lány áll, akik együtt próbálnak túlélni ebben a veszélyekkel teli világban.

A sorozatban a karakterek mély érzelmi kapcsolatát és a túlélésért folytatott küzdelmüket mutatják be, miközben az emberi természet sötét oldalával is szembe kell nézniük. A "The Last of Us" nem csak egy egyszerű zombis történet, hanem egy mély, érzelmi dráma, amely az emberi kapcsolatokra és az emberek reakcióira koncentrál egy világvégi helyzetben.

A sorozatban számos izgalmas és megrázó jelenet található, amelyek a karakterek bátorságát és kitartását mutatják be. Joel és Ellie kapcsolata a sorozat középpontjában áll, és a két karakter közötti kötelék a történet során egyre mélyül. A sorozat bemutatja a két főszereplő múltját, traumáit és a jelenben átélt kihívásokat, amelyek még közelebb hozzák őket egymáshoz.

A "The Last of Us" sorozatot széles körben elismerték a történetmesélés, a karakterfejlődés és a vizuális effektusok terén. A sorozat hűen követi a videojáték történetét, miközben új elemeket és karaktereket is bevezet, hogy gazdagítsa a narratívát. A sorozatban számos fordulatos esemény és meglepetés várja a nézőket, amelyek még izgalmasabbá teszik a történetet.

A "The Last of Us" sorozatot azoknak ajánljuk, akik szeretik a mély, érzelmi történeteket és a poszt-apokaliptikus világokat. A sorozat nem csak a zombikról és a túlélésről szól, hanem az emberi kapcsolatokról, az önfeláldozásról és a reményről is.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

When You're Lost in the Darkness
Epizód #: 1 - Bemutató: 15 January, 2023

2003-ban egy Cordyceps gomba okozta globális járvány kitör. Joel, lányával, Sarah-val és öccsével, Tommy-val menekül Texasból, de Sarah-t egy katona megöli. 20 évvel később Joel Bostonban él, ahol csempészként dolgozik Tess-szel. Egy nap egy lányt, Ellie-t kell elvinniük a Massachusetts Állami Házhoz, de közben kiderül, hogy Ellie immunis a fertőzésre.

Infected
Epizód #: 2 - Bemutató: 22 January, 2023

Ellie elmagyarázza, hogy őt a gyógyítás reményében szállítják nyugatra. Az út során támadás éri őket, és Tess meghal, miközben Ellie harcol az életéért és bizonyítja immunitását.

Long, Long Time
Epizód #: 3 - Bemutató: 29 January, 2023

Joel és Ellie Billhez és Frankhez tartanak. Ellie a kormány kezdeti intézkedéseit látja a járvány idején. Frank és Bill kapcsolata bemutatásra kerül, és tragikus véget ér.

Please Hold to My Hand
Epizód #: 4 - Bemutató: 05 February, 2023

Joel és Ellie Missouri államon keresztül utaznak, amikor kénytelenek kitérőt tenni Kansas Cityn át. Ott banditák ütnek rajtuk. Joel megöl két banditát, de a harmadik felülkerekedik és majdnem megfojtja, mielőtt Ellie megmenti azzal, hogy lelővi a férfit Frank pisztolyával. Több bandita is megtalálja a holttesteket; vezetőjük, Kathleen úgy véli, hogy Joel és Ellie kapcsolatban lehet egy Henry nevű férfival, és hajtóvadászatot rendel el. Joel tanácsot ad Ellie-nek a tűzharc kapcsán, és visszaadja neki a pisztolyt. Kathleen jobbkeze, Perry úgy véli, hogy megtalálta Henry búvóhelyét, de valami nő a ház alatt. Kathleen megparancsolja, hogy tartsák titokban, amíg meg nem találják Henryt. Joel és Ellie egy felhőkarcolóban húzzák meg magukat éjszakára, abban a reményben, hogy nappal könnyebben találnak majd kiutat a városból. Ébredésük után Henryt és öccsét, Samet találják maguk előtt, akik fegyvert fognak rájuk.

Endure and Survive
Epizód #: 5 - Bemutató: 12 February, 2023

Henry és Sam csatlakoznak Joelhez és Elliehez. Ellie és Sam barátokká válnak, de egy támadás során Sam megfertőződik és Henry öngyilkos lesz.

Kin
Epizód #: 6 - Bemutató: 19 February, 2023

Három hónappal Henry és Sam halála után Joel és Ellie egy kis, virágzó közösséghez érnek Jacksonban, Wyoming államban, ahol Joel újra találkozik Tommyval, akinek felesége, Maria várandós. Ellie Mariától értesül Sarah sorsáról. Joel felfedi Tommy előtt, hogy Ellie immunis. Joel arra kéri Tommyt, hogy vigye Ellie-t a FireFly-okhoz, mert attól fél, hogy nem tudja megvédeni. Ellie meghallja őket és szembeszáll Joellel, aki azt állítja, hogy útjaik itt válnak el. Joel azonban meggondolja magát Sarah emléke miatt, és lóháton Coloradóba utaznak. Megtudják, hogy a Firefly-ok elhagyták támaszpontjukat, és esetleg egy kórházba költöztek Utah államban. Joel és Ellie megpróbálnak elmenekülni egy fosztogató csoport elől. Amikor az egyikük megtámadja Joelt, Joel megöli, de a küzdelem során megsebzik. Joel és Ellie elmenekülnek a többiektől, de Joel hamarosan összeesik és leesik a lóról.

Left Behind
Epizód #: 7 - Bemutató: 26 February, 2023

Ellie és a sérült Joel egy elhagyott házban menedéket találnak. Ellie visszaemlékezik a legjobb barátnőjével, Riley-val töltött időre.

When We Are in Need
Epizód #: 8 - Bemutató: 05 March, 2023

Ellie vadászik, amikor találkozik Daviddel, aki később ellenségessé válik. Joel felébred és megmenti Ellie-t David táborából.

Look for the Light
Epizód #: 9 - Bemutató: 12 March, 2023

Visszaemlékezésben Ellie anyját, Annát mutatják be, aki Ellie születésekor megfertőződik. A jelenben Joel és Ellie egy kórházban találják magukat, ahol Ellie-t műtétre készítik fel, de Joel megmenti és elviszi onnan.