Star Trek: Az új nemzedék egy amerikai tudományos-fantasztikus televíziós sorozat, melyet Gene Roddenberry alkotott. A sorozat eredetileg 1987. szeptember 26-tól 1994. május 23-ig sugároztak, összesen 178 epizódot tartalmazva hét évad alatt. Ez a Star Trek franchise harmadik sorozata, melyet az eredeti Star Trek sorozat inspirált. A cselekmény a 24. század harmadik harmadában játszódik, amikor a Föld a Bolygók Egyesült Föderációjának tagja. A történet a Starfleet űrhajó, a USS Enterprise (NCC-1701-D) kalandjait követi, amint az Alfa kvadránsban, a Tejútrendszerben felfedezéseket végez.

Star Trek: Az új nemzedék cselekménye

A sorozat a 24. században játszódik, ahol az USS Enterprise legénysége az Alfa kvadránsban felfedezéseket végez. Az epizódok számos kihívással, idegen civilizációkkal és bonyolult diplomáciai helyzetekkel foglalkoznak. A sorozatban visszatérő ellenfélként jelenik meg a Q és a Borg, valamint bemutatásra kerülnek az új fajok, mint például a Ferengi és a Cardassianok.

Star Trek: Az új nemzedék szereplői

A sorozat számos emlékezetes karaktert mutat be, köztük:

 • Kapitány Jean-Luc Picard (Patrick Stewart)
 • William Riker (Jonathan Frakes)
 • Data (Brent Spiner)
 • Worf (Michael Dorn)
 • Geordi La Forge (LeVar Burton)
 • Deanna Troi (Marina Sirtis)
 • Dr. Beverly Crusher (Gates McFadden)
 • Tasha Yar (Denise Crosby)
 • Wesley Crusher (Wil Wheaton)

Star Trek: Az új nemzedék kritikái és vélemények

A sorozat nagy népszerűségre tett szert, a kritikusok és a rajongók egyaránt elismerték. A "Star Trek: Az új nemzedék" számos díjat nyert, köztük 19 Emmy-díjat, két Hugo-díjat, öt Saturn-díjat és egy Peabody-díjat. A sorozatot különösen a karakterfejlődés, a bonyolult történetek és a mélyreható társadalmi és filozófiai témák miatt méltatták.

Statisztikák a sorozattal kapcsolatban

A "Star Trek: Az új nemzedék" a legnézettebb epizódja majdnem 12 millió nézőt vonzott, és a sorozat fináléját több mint 30 millióan nézték meg. A sorozat sikerének köszönhetően további Star Trek sorozatok és filmek készültek, melyekben az "Új nemzedék" karakterei is visszatértek.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

  Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

Encounter at Farpoint
Epizód #: 1 - Bemutató: 28 September, 1987

Az új Enterprise űrhajó első útját azzal kezdi, hogy egy fejlett űrállomás rejtélyeit próbálja megfejteni. A legénység küldetését egy mindenható lény, Q veszélyezteti, aki az emberiség összes bűnéért bíróság elé állítja őket.

The Naked Now
Epizód #: 3 - Bemutató: 05 October, 1987

Az Enterprise legénysége egy tudományos hajó személyzetét holtan találja. Hamarosan ők is áldozatul esnek egy rejtélyes, fertőző anyagnak, ami olyan tüneteket okoz a legénységben, mintha alkoholos befolyásoltság alatt lennének, ezáltal veszélyeztetve a hajón tartózkodók életét.

Code of Honor
Epizód #: 4 - Bemutató: 12 October, 1987

Yar hadnagyot elrabolja egy olyan nép vezetője, akik egy szigorú becsületkódex szerint élnek, ami megköveteli tőle, hogy részt vegyen egy halálos küzdelemben.

The Last Outpost
Epizód #: 5 - Bemutató: 19 October, 1987

Egy ismeretlen erő megbénítja az Enterprise-t pont amikor egy új idegen fenyegetéssel találkoznak – a Ferengiekkel, akikkel a Szövetség most szembesül először.

Where No One Has Gone Before
Epizód #: 6 - Bemutató: 26 October, 1987

A hajtómű hatékonyságának tesztelése során az Enterprise-t az ismert űrön túlra kerül, ahol a legénység képzelete valósággá válik. Ebben az epizódban tűnik fel először Eric Menyuk, mint Az Utazó.

Lonely Among Us
Epizód #: 7 - Bemutató: 02 November, 1987

Egy idegen entitás megszállja Dr. Crusher-t, Worft és Picardot, miközben az Enterprise két egymással ellenséges bolygóról származó küldötteket szállít.

Justice
Epizód #: 8 - Bemutató: 09 November, 1987

Wesley egy idilli világban véletlenül rálép néhány virágra, ezzel megszegve egy jelentéktelennek tűnő törvényt, amiért halálos ítéletet kap.

The Battle
Epizód #: 9 - Bemutató: 16 November, 1987

Egy ferengi kapitány visszaadja az elhagyott Stargazer űrhajót annak korábbi kapitányának, Jean-Luc Picard-nak. Picard, aki súlyos fejfájásoktól szenved, elkezdi újra átélni a "Maxiai Csata" eseményeit, amely során elvesztette a hajót.

Hide and Q
Epizód #: 10 - Bemutató: 23 November, 1987

Q visszatér az Enterprise-ra, hogy átcsábítsa Riker parancsnokot, felajánlva neki a Q Kontinuumhoz való csatlakozást Q hatalmának ígéretével.

Haven
Epizód #: 11 - Bemutató: 30 November, 1987

Lwaxana Troi meglátogatja lányát, Troi tanácsadót, és felkészíti egy előre elrendezett házasságra.

The Big Goodbye
Epizód #: 12 - Bemutató: 11 January, 1988

Egy számítógépes hiba csapdába ejti Picardot, Datát, Dr. Crushert és Whalent egy Dixon Hill holodeck programban, amely a 20. század eleji Földön játszódik.

Datalore
Epizód #: 13 - Bemutató: 18 January, 1988

Az Enterprise legénysége egy szétszerelt androidot talál, ami pontosan megegyezik Datával, az Omicron Theta kolónia helyszínén – ahol Datát is megtalálták –, amit egy "Kristályos Entitásnak" nevezett életforma pusztított el. Az újra összerakott android, Lore, magával hozza a Kristályos Entitást az Enterprise-re.

Angel One
Epizód #: 14 - Bemutató: 25 January, 1988

Az Enterprise egy olyan világot látogat meg, ahol a nők dominálnak, hogy megmentse egy lezuhant teherhajó túlélőit.

11001001
Epizód #: 15 - Bemutató: 01 February, 1988

A Bynarok frissítik az Enterprise számítógépeit az űrdokkban. Riker és Picard figyelmét elvonja egy meglepően valósághű holodeck karakter.

Too Short a Season
Epizód #: 16 - Bemutató: 08 February, 1988

Az Enterprise egy legendás idős admirálist szállít, aknek ismét egy túszhelyzetet kell megoldania, amely egy korábbi, évtizedekkel ezelőtti ügyéhez kapcsolódik. Az admirális azonban rejtélyes módon egyre fiatalabbá válik, ahogy a küldetésük halad előre.

When the Bough Breaks
Epizód #: 17 - Bemutató: 15 February, 1988

Egy korábban csak legendákban létező bolygó megjelenik, és segítséget kér az Enterprise-tól. A bolygó lakói terméketlenek, és szeretnének gyerekeket örökbe fogadni az Enterprise-ról – erőszak árán is, ha szükséges.

Home Soil
Epizód #: 18 - Bemutató: 22 February, 1988

Az Enterprise legénysége egy kristályszerű életformát fedez fel, amely gyilkos intelligenciával rendelkezik és megölte egy terraformálási projekt tudósait.

Coming of Age
Epizód #: 19 - Bemutató: 14 March, 1988

Miközben Wesley a Csillagflotta Akadémia felvételi vizsgáját teszi, az Enterprise felső rangú tisztjei vizsgálat alá kerülnek a Csillagflotta által.

Heart of Glory
Epizód #: 20 - Bemutató: 21 March, 1988

Szökevény klingonok, akik csatát keresnek, megpróbálják eltéríteni az Enterprise-t, és felkérik Worf-ot, hogy csatlakozzon hozzájuk.

The Arsenal of Freedom
Epizód #: 21 - Bemutató: 11 April, 1988

Egy elhagyatott bolygó felszínén csapdába esett küldöttség akaratlanul részt vesz egy fejlett fegyverrendszer bemutatójában.

Symbiosis
Epizód #: 22 - Bemutató: 18 April, 1988

Picard megpróbál közvetíteni egy kereskedelmi vitában két szomszédos bolygó között, amelyek közül az egyik az egyetlen szállítója egy gyógyszernek, ami a másik bolygó halálosnak tűnő betegségét kezeli.

Skin of Evil
Epizód #: 23 - Bemutató: 25 April, 1988

Egy gonosz, kátrányszerű lény fogva tartja Troit egy idegen világban. A mentőakció során az Enterprise egyik magas rangú tisztje életét veszti.

We'll Always Have Paris
Epizód #: 24 - Bemutató: 02 May, 1988

Picard találkozik egy régi szerelmével, akinek a férjét érintette egy dimenziókísérlettel kapcsolatos baleset.

Conspiracy
Epizód #: 25 - Bemutató: 09 May, 1988

A magas rangú tisztek furcsa viselkedése – ami korábban az legénység vizsgálatát indította el ("Coming of Age" epizódban) – egy Csillagflottán belüli összeesküvés felfedezésére vezeti Picardot.

The Neutral Zone
Epizód #: 26 - Bemutató: 16 May, 1988

Egy elhagyott műholdat találnak, amely sztázisban lévő embereket tartalmaz a 21. századból, miközben az Enterprise-t kiküldik, hogy nyomozzanak a Romulán űr közelében lévő előőrsök megsemmisülése után.

The Child
Epizód #: 1 - Bemutató: 21 November, 1988

Dr. Katherine Pulaski csatlakozik az Enterprise legénységéhez, miközben Lt. Geordi La Forge azon dolgozik, hogy az Enterprise veszélyes fertőző anyagot szállíthasson. Eközben Counsellor Deanna Troi hirtelen teherbe esik, és egy rejtélyes gyermeket szül.

Where Silence Has Lease
Epizód #: 2 - Bemutató: 28 November, 1988

Ebben az epizódban az Enterprise űrhajó egy térbeli jelenség csapdájába esik. A legénység szokatlan kísérletek alanyává válik, amelyeket egy olyan lény végez rajtuk, amellyel korábban még sosem találkoztak.

Elementary, Dear Data
Epizód #: 3 - Bemutató: 05 December, 1988

Data parancsnok könnyedén megold egy átlagos Sherlock Holmes rejtélyt a holokabinban, La Forge kéri a számítógéptől, hogy hozzon létre egy Holmes-ellenfelet, aki képes legyőzni őt. Az így létrejött Professor Moriarty hamarosan sokkal erősebbé válik, mint várták.

The Outrageous Okona
Epizód #: 4 - Bemutató: 12 December, 1988

Az Enterprise belekeveredik egy színes egyéniségű, szökésben lévő űrkalóz terveibe, miközben Data a humor világát próbálja felfedezni egy holokabinban lévő humorista segítségével.

Loud as a Whisper
Epizód #: 5 - Bemutató: 09 January, 1989

A legénység egy siket, telepatikus nagykövetet fogad, aki nehéz béketárgyalásokat közvetít három telepatikus tolmácsának segítségével.

The Schizoid Man
Epizód #: 6 - Bemutató: 25 January, 1989

Dr. Ira Graves tudós a halált megkerülve feltölti emlékeit és személyiségét Data parancsnokba.

Unnatural Selection
Epizód #: 7 - Bemutató: 30 January, 1989

Az Enterprise vészjelzést kap az USS Lantree-től, és felfedezik, hogy a legénység látszólag öregkorban halt meg. Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy megoldják a rejtélyt, mielőtt egy kutatókolónia tudósai hasonló sorsra jutnának.

A Matter of Honor
Epizód #: 8 - Bemutató: 06 February, 1989

William Riker parancsnok egy klingon hajóra kerül, köszönhetően egy tisztcsere programnak a Föderáció és a Klingon Birodalom között. Azonban a klingon kapitány tele van bizalmatlansággal, és azt akarja, hogy Riker támadást indítson az Enterprise ellen.

The Measure of a Man
Epizód #: 9 - Bemutató: 13 February, 1989

Miután Data parancsnok megtagad egy parancsot a Csillagflottától, hogy szétszereljék kutatási célokra, egy meghallgatást hívnak össze annak eldöntésére, hogy ő jogilag személynek számít-e, vagy a Föderáció tulajdonának.

The Dauphin
Epizód #: 10 - Bemutató: 20 February, 1989

Az Enterprise a Daled IV bolygó fiatal vezetőjét, Saliát fogadja. Wesley Crusher beleszeret a lányba, azonban Salia és az őrzője egy titkot rejtegetnek.

Contagion
Epizód #: 11 - Bemutató: 20 March, 1989

Egy veszélyes idegen számítógépes vírus szedi áldozatait az Enterprise fedélzetén, amely az Enterprise testvérhajójának, az USS Yamatónak is a megsemmisülését okozta.

The Royale
Epizód #: 12 - Bemutató: 27 March, 1989

Riker, Worf és Data egy szerkezetet vizsgálnak egy jeges gázóriás felszínén, ami egy 20. századi Földi hotelnek tűnik. Amikor megpróbálnak távozni, ezt megakadályozzák, és kénytelenek maradni.

Time Squared
Epizód #: 13 - Bemutató: 03 April, 1989

Jean-Luc Picard kapitány találkozik öntudatlan jövőbeli önmagával, amikor az Enterprise egy időhurokba kerül, ahol a hajót egy űranomália megsemmisíti.

The Icarus Factor
Epizód #: 14 - Bemutató: 24 April, 1989

Riker eltávolodott apja, Kyle, meglátogatja, hogy tájékoztassa egy űrhajó parancsnoki poszt ajánlatáról, amit kapott, miközben Worf barátai rájönnek, hogy közel áll ahhoz, hogy lemaradjon egy fontos klingon rituáléról.

Pen Pals
Epizód #: 15 - Bemutató: 01 May, 1989

Az Elsődleges Irányelvet fenyegeti, amikor Data barátságot köt egy olyan warp technológia előtt bolygó gyermekével, amely pusztító vulkáni tevékenységtől szenved.

Q Who
Epizód #: 16 - Bemutató: 08 May, 1989

Q 7000 fényévre repíti az Enterprise-t a Föderáció területén túlra, ahol szembe kerülnek a halálos Borggal.

Samaritan Snare
Epizód #: 17 - Bemutató: 15 May, 1989

Egy látszólag eszetlen idegenekből álló csoport, a Pakledek, elrabolják La Forge hadnagyot, hogy "megjavíttassák vele a hajójukat". Eközben Picard egy űrállomáson műtéten esik át.

Up the Long Ladder
Epizód #: 18 - Bemutató: 22 May, 1989

Picard kapitánynak megoldást kell találnia két radikálisan összeegyeztethetetlen kultúra megmentésére: az egyik egy napkitörések által fenyegetett, primitív ír mezőgazdasági telep, a másik pedig egy klónokból álló kolónia, amely elkerülhetetlen genetikai hanyatlással néz szembe.

Manhunt
Epizód #: 19 - Bemutató: 19 June, 1989

Troi édesanyja, Lwaxana, új férjet keres, és szeme Picard kapitányon akad meg.

The Emissary
Epizód #: 20 - Bemutató: 26 June, 1989

Worf egykori szerelme az Enterprise-ra érkezik, hogy segítsen megoldani egy olyan hajó helyzetét, amely tele van stázisban lévő klingonokkal, akik nem tudják, hogy már nincsenek háborúban a Föderációval.

Peak Performance
Epizód #: 21 - Bemutató: 10 July, 1989

Az Enterprise és a USS Hathaway szimulált harci manőverekben mérik össze az erejüket. Data nem tud legyőzni egy humanoidot a Stratégema nevű játékban, és emiatt önbizalomhiányt mutat.

Shades of Gray
Epizód #: 22 - Bemutató: 17 July, 1989

Riker parancsnokot megmérgezik, és kómába esik, amely során különböző pillanatokat él át újra a szolgálatából az Enterprise fedélzetén.

Evolution
Epizód #: 1 - Bemutató: 25 September, 1989

Mikroszkópikus robotok szöknek meg Wesley Crusher laboratóriumából, és kollektív intelligenciát alkotva fenyegetik az Enterprise-t.

The Ensigns of Command
Epizód #: 2 - Bemutató: 02 October, 1989

Datanak meg kell győznie egy makacs kolóniát, hogy hagyják el szülőföldjüket egy erős és rejtélyes faj fenyegetése miatt.

The Survivors
Epizód #: 3 - Bemutató: 09 October, 1989

Az Enterprise egy teljesen elpusztított világ utolsó két túlélőjét vizsgálja, akiknek az ingatlana az egyetlen, ami érintetlen maradt a bolygó felszínén.

Who Watches the Watchers
Epizód #: 4 - Bemutató: 16 October, 1989

Deanna Troi tanácsadónak és William Riker parancsnoknak kell helyrehozniuk azt a kárt, amely akkor keletkezett, amikor a Mintaka III bolygó két primitív lakója megpillant egy Föderációs megfigyelő csapatot, és végül arra a következtetésre jutnak, hogy Jean-Luc Picard kapitány egy isten.

The Bonding
Epizód #: 5 - Bemutató: 23 October, 1989

Egy rejtélyes entitás próbál vigasztalni egy fiút, aki édesanyját vesztette el egy balesetben az entitás bolygóján.

Booby Trap
Epizód #: 6 - Bemutató: 30 October, 1989

Az Enterprise egy ősi csapdába esik, amely űrhajókat fog be és elszívja azok energiaellátását. Miközben menekülési kiutat keresnek, Geordi La Forge hadnagy beleszeret a holokabin által megjelenített, sikeres Föderációs mérnök, Dr. Leah Brahms képébe.

The Enemy
Epizód #: 7 - Bemutató: 06 November, 1989

Geordi La Forge egy zord bolygón reked egy ellenséges romulánnal, Bochrával, de a túlélés érdekében kénytelenek együttműködni.

The Price
Epizód #: 8 - Bemutató: 13 November, 1989

Deanna Troi beleszeret egy karizmatikus tárgyalóba, aki egy féregjárat jogaiért verseng. Azonban több különböző csoport, köztük a ferengik is, a féregjáratot szeretnék megkaparintani, mivel ez lehet az egyetlen ismert stabil féregjárat.

The Vengeance Factor
Epizód #: 9 - Bemutató: 20 November, 1989

William Riker leleplez egy gyilkost, aki egy ősi vérbosszút akar végrehajtani létfontosságú béketárgyalások közepette nomád fosztogatókkal.

The Defector
Epizód #: 10 - Bemutató: 01 January, 1990

Egy romulán tiszt átáll a Föderációhoz, hogy figyelmeztesse őket a Birodalom inváziós terveire, ezzel megakadályozva egy háború kitörését.

The Hunted
Epizód #: 11 - Bemutató: 10 January, 1990

Egy genetikailag módosított katona felfedi egy, a Föderációhoz csatlakozni kívánó világ társadalmi problémáit.

The High Ground
Epizód #: 12 - Bemutató: 31 January, 1990

Dr. Beverly Crushert elrabolják terroristák, akik orvosi segítségre szorulnak, mivel a támadásaik során használt technológia káros a saját egészségükre.

Deja Q
Epizód #: 13 - Bemutató: 05 February, 1990

A Q Kontinuum megfosztja Q-t minden hatalmától, és az Enterprise fedélzetén hagyja őt.

A Matter of Perspective
Epizód #: 14 - Bemutató: 12 February, 1990

Riker parancsnokot gyilkossággal vádolják, és a holodecket használják az események különböző nézőpontokból való rekonstruálására.

Yesterday's Enterprise
Epizód #: 15 - Bemutató: 19 February, 1990

A USS Enterprise-C megérkezik a múltból, ami valóságváltozást okoz, és Tasha Yar halottnak hitt karakterének visszatérését eredményezi.

The Offspring
Epizód #: 16 - Bemutató: 12 March, 1990

Data parancsnok létre hoz egy fiatal női androidot, Lal-t, akit lányaként kezel. Azonban egy Csillagflotta Admirális azt követeli, hogy Lal-t távolítsák el az Enterprise fedélzetéről.

Sins of the Father
Epizód #: 17 - Bemutató: 19 March, 1990

Worf hadnagy megpróbálja bebizonyítani elhunyt édesapja ártatlanságát, miután a Klingon Főtanács azt állítja, hogy áruló volt, aki egy klingon előőrsöt árult el a romulánoknak.

Allegiance
Epizód #: 18 - Bemutató: 26 March, 1990

Idegenek elrabolják Picard kapitányt és egy másolattal helyettesítik, aki egy pulzár felé küldi az Enterprise-t. Eközben az igazi Picard és három másik fogoly megpróbálnak megszökni a börtönükből.

Captain's Holiday
Epizód #: 19 - Bemutató: 02 April, 1990

Picard kapitányt meggyőzik, hogy vegyen ki némi szükséges szabadságot a Risa bolygón, de belekeveredik egy nő kincskereső kalandjába.

Tin Man
Epizód #: 20 - Bemutató: 23 April, 1990

Egy tehetséges betazoid, akit korábban Deanna Troi kezelt, a fedélzetre érkezik, hogy első kapcsolatot létesítsen egy ismeretlen űrhajóval egy instabil csillag közelében, még mielőtt a romulánok megtennék.

Hollow Pursuits
Epizód #: 21 - Bemutató: 30 April, 1990

Barclay hadnagy a holodeck használatát menekülési módszerként alkalmazza, ami zavarja a kötelességeinek ellátásában. Eközben az Enterprise titokzatos és váratlan meghibásodásoktól szenved.

The Most Toys
Epizód #: 22 - Bemutató: 07 May, 1990

Kivas Fajo, egy megszállott gyűjtő, mindenáron hozzá akarja adni Data-t a különleges tárgyakból álló magángyűjteményéhez.

Sarek
Epizód #: 23 - Bemutató: 14 May, 1990

Az Enterprise-on erőszakos kitörések sorozata történik, amikor a híres vulkáni nagykövet, Sarek látogatást tesz a hajón. Kiderül, hogy Sarek egy gyógyíthatatlan betegségben szenved, ezért kapitány Picardnak meg kell engednie egy mind-meld-et Sarekkel, hogy a nagykövet be tudja fejezni egy utolsó, létfontosságú tárgyalást a Föderáció és a Legaran között.

Ménage à Troi
Epizód #: 24 - Bemutató: 28 May, 1990

A Ferengik elrabolják Deanna Troi tanácsadót, Lwaxana Troi-t és William Riker parancsnokot.

Transfigurations
Epizód #: 25 - Bemutató: 04 June, 1990

Az Enterprise legénysége megment egy emlékezetét vesztett humanoidot, aki rendkívüli gyógyító képességekkel rendelkezik.

The Best of Both Worlds, Part I
Epizód #: 26 - Bemutató: 18 June, 1990

A Borgok elrabolják Picard kapitányt, miközben megkezdik a Szövetség űrterületének invázióját.

The Best of Both Worlds, Part II
Epizód #: 1 - Bemutató: 22 September, 1990

Picard kapitányt megmentik a Borgok fogságából, miközben az Enterprise versenyt fut az idővel, hogy megmentse a Földet. Data kapcsolódik a félig Borggá vált Picardhoz, és megtalálja a módját, hogy leállítsa a Borg hajót.

Family
Epizód #: 2 - Bemutató: 29 September, 1990

Amíg az Enterprise a Földön javításokon esik át, Picard kapitány meglátogatja bátyja családját Franciaországban. Worf hadnagy örökbefogadó szülei ellátogatnak hozzá a hajóra, és Dr. Crusher átadja fiának, Wesley-nek az édesapja által röviddel a születése után hátrahagyott személyes holofelvételt.

Brothers
Epizód #: 3 - Bemutató: 06 October, 1990

Datát megidézi a teremtője, Noonien Soong. A találkozón csatlakozik hozzájuk Data testvére, Lore.

Suddenly Human
Epizód #: 4 - Bemutató: 13 October, 1990

Picardnak segítenie kell egy ember fiúnak, akit idegenek neveltek fel, hogy eldöntse a sorsát.

Remember Me
Epizód #: 5 - Bemutató: 20 October, 1990

Egy látszólag sikertelen warp-kísérlet után emberek kezdenek eltűnni az Enterprise-ról, és csak Dr. Crusher emlékszik arra, hogy egyáltalán léteztek.

Legacy
Epizód #: 6 - Bemutató: 27 October, 1990

Tasha Yar nővére, Ishara, rendet próbál teremteni konfliktusokkal sújtott kolónia világukon.

Reunion
Epizód #: 7 - Bemutató: 03 November, 1990

Worf egykori szerelme visszatér, és Picarddal együtt közvetítenek egy klingon hatalmi vitában. Worf további családtagokra bukkan.

Future Imperfect
Epizód #: 8 - Bemutató: 10 November, 1990

Riker tizenhat évvel a jövőben találja magát. Az időközbeni emlékeit egy szunnyadó vírus törli.

Final Mission
Epizód #: 9 - Bemutató: 17 November, 1990

Wesley a Enterprise-szal és Picarddal utolsó küldetésére indul. Egy sivatagi bolygón rekednek.

The Loss
Epizód #: 10 - Bemutató: 29 December, 1990

Egy ismeretlen erő elfogja az Enterprise-t, ami miatt Deanna elveszíti empátiás képességeit.

Data's Day
Epizód #: 11 - Bemutató: 05 January, 1991

Data táncleckéket vesz Dr. Crushertől O'Brien esküvői előkészületeként, miközben az Enterprise T'Pel nagykövetet szállítja a romulánokhoz tárgyalásokra.

The Wounded
Epizód #: 12 - Bemutató: 26 January, 1991

Egy kiszámíthatatlan viselkedésű Csillagflotta Kapitány veszélyezteti a Cardassiai békeszerződést.

Devil's Due
Epizód #: 13 - Bemutató: 02 February, 1991

Egy mítikus alak, aki ezer évvel ezelőtt élt, visszatér, hogy egy szerződés értelmében rabszolgává tegyen egy bolygót. Picard azonban meg van győződve arról, hogy ő csak egy szélhámos.

Clues
Epizód #: 14 - Bemutató: 09 February, 1991

A legénység - Data kivételével - 30 másodpercre eszméletét veszti, miután áthaladnak egy féregjáraton. Azonban különböző nyomok arra utalnak, hogy valójában egy egész napig eszméletlenek voltak.

First Contact
Epizód #: 15 - Bemutató: 16 February, 1991

Riker kórházba kerül egy félresikerült első kapcsolatfelvételi küldetés során. Az idegengyűlölet egyre növekvő ellenségeskedést vált ki a jelenléte miatt.

Galaxy's Child
Epizód #: 16 - Bemutató: 09 March, 1991

Az Enterprise véletlenül megöl egy űrlényt, és a legénység siet, hogy megmentse annak még meg nem született utódját. Eközben Geordi találkozik azzal a mérnökkel, akibe beleszeretett, és döbbenetére rájön, hogy ő egyáltalán nem hasonlít arra a nőre, akivel a holokabinban találkozott.

Night Terrors
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 March, 1991

Az Enterprise egy repedésben reked, a legénység a REM alváshiány miatt elgyengül, és Deanna visszatérő rémálmokkal küzd.

Identity Crisis
Epizód #: 18 - Bemutató: 23 March, 1991

Geordi átalakul egy idegen lényé, amely erős ösztönnel rendelkezik, hogy visszatérjen szülőbolygójára.

The Nth Degree
Epizód #: 19 - Bemutató: 30 March, 1991

Barclay egy idegen szonda hatására hatalmas ugrást tesz az önbizalmában és intelligenciájában.

Qpid
Epizód #: 20 - Bemutató: 20 April, 1991

Q visszatér, hogy tesztelje Picard szerelmét egy régi kapcsolata iránt.

The Drumhead
Epizód #: 21 - Bemutató: 27 April, 1991

Boszorkányüldözés kezdődik a gyanúsított romulán kémek után az Enterprise fedélzetén.

Half a Life
Epizód #: 22 - Bemutató: 06 May, 1991

Lwaxana Troi végre megtalálja a szerelmet, de rájön, hogy a férfi, akit szeret, köteles részt venni egy rituális öngyilkosságban.

The Host
Epizód #: 23 - Bemutató: 13 May, 1991

Dr. Crusher beleszeret Odanba, egy béketárgyalóba, csak hogy kiderüljön, Odan egy szimbióta. Amikor az eredeti gazdatest meghal, Odan átmenetileg Rikerbe kerül beültetésre, hogy befejezhesse a tárgyalásokat.

The Mind's Eye
Epizód #: 24 - Bemutató: 27 May, 1991

A Romulánok agymosást végeznek Geordin, hogy rávegyék egy titkos küldetés végrehajtására.

In Theory
Epizód #: 25 - Bemutató: 03 June, 1991

Data romantikus kapcsolatba keveredik egy másik legénységi taggal.

Redemption, Part I
Epizód #: 26 - Bemutató: 17 June, 1991

Worf elhagyja az Enterprise-t, hogy Gowron oldalán harcoljon egy klingon polgárháborúban.

Redemption, Part II
Epizód #: 1 - Bemutató: 23 September, 1991

A "Redemption, Part II" epizódban lezárul a klingon polgárháború.

Darmok
Epizód #: 2 - Bemutató: 30 September, 1991

Picardnak meg kell tanulnia kommunikálni egy idegen kapitánnyal, aki metaforákban beszél, mielőtt egy veszélyes szörny mindkettőjüket megöli.

Ensign Ro
Epizód #: 3 - Bemutató: 07 October, 1991

Egy Föderációs előőrs elleni támadás után Picardot küldik, hogy megtaláljon egy Bajor-i terrorisát Ro Laren hadnagy segítségével.

Silicon Avatar
Epizód #: 4 - Bemutató: 14 October, 1991

A legénység egy tudós segítségével, akinek a fia Data szülőbolygóján élt, megpróbál kapcsolatba lépni a Kristályos Entitással.

Disaster
Epizód #: 5 - Bemutató: 24 July, 2024

Az Enterprise súlyosan megrongálódik egy űrbeli anomália miatt. Picard kapitány három gyerekkel együtt reked egy liftben, míg a legénység más tagjai is különböző helyeken csapdába esnek. A híd irányítása Troi tanácsadóra hárul, aki úgy érzi, nincs felkészülve a feladatra, különösen akkor, amikor a hajót egy warp mag meghibásodás veszélye fenyegeti.

The Game
Epizód #: 6 - Bemutató: 28 October, 1991

Wesley visszatér az Enterprise-ra, és felfedezi, hogy a legénység rabjává vált egy tudatmódosító számítógépes játéknak.

Unification, Part I
Epizód #: 7 - Bemutató: 04 November, 1991

Jelentések szerint Spock a romulánokhoz szökött. Picard és Data egy álcázott klingon hajón elutazik Romulusra, hogy kiderítsék az igazságot.

Unification, Part II
Epizód #: 8 - Bemutató: 11 November, 1991

Spock megpróbálja békésen egyesíteni a vulkániakat és a romulánokat, de csapdába esik a romulánok terve miatt.

A Matter of Time
Epizód #: 9 - Bemutató: 18 November, 1991

Egy állítólagos történész a 26. századból meglátogatja az Enterprise-t, miközben a legénység egy bolygón segít megakadályozni egy nukleáris telet.

New Ground
Epizód #: 10 - Bemutató: 30 December, 1991

Worf igyekszik apaként helytállni fia, Alexander mellett, miközben az Enterprise egy új hajtómű-technológia tesztelésében vesz részt.

Hero Worship
Epizód #: 11 - Bemutató: 06 January, 1992

Data megmenti egy árva fiú életét, aki ezután elkezdi őt utánozni.

Violations
Epizód #: 12 - Bemutató: 27 January, 1992

Egy telepatikus idegen az Enterprise fedélzetén telepatikusan zaklatja Troi-t, és behatol Beverly Crusher és William Riker elméjébe.

The Masterpiece Society
Epizód #: 13 - Bemutató: 03 February, 1992

Az Enterprise egy olyan társadalom segítségére siet, amely tökéletes genetikai manipulációval létrehozott, izolált közösség. Amikor egy közeli szupernóva-robbanás fenyegeti a bolygójukat, Picard és csapata beavatkozik, hogy megmentsék őket, de közben szembe kell nézniük a beavatkozás etikai következményeivel is, amelyek alapjaiban rengetik meg a társadalom önszabályozó és izolált jellegét.

Conundrum
Epizód #: 14 - Bemutató: 10 February, 1992

Az Enterprise legénysége elveszti az emlékezetét egy idegen eszköz hatása miatt, és elfelejtik, hogy kik ők vagy milyen küldetést hajtanak végre. Ebben az állapotban egy ismeretlen ellenséggel szemben kell hadi műveleteket végrehajtaniuk, miközben próbálják kideríteni saját identitásukat és a helyzet valódi természetét.

Power Play
Epizód #: 15 - Bemutató: 17 February, 1992

Troi, Data és O'Brien testét szellemek szálják meg, amikor az Enterprise egy bolygó sarkvidékén járőrözik. Ezek a szellemek – akik egy régen eltemetett börtön rabjai – ellenőrzésük alá veszik az űrhajót, és az Enterprise legénységének ki kell találnia, hogyan szabadíthatják ki a három tisztet az idegen entitások befolyása alól, miközben megakadályozzák, hogy az entitások szabaduljanak és fenyegetést jelentsenek másokra.

Ethics
Epizód #: 16 - Bemutató: 24 February, 1992

Worf súlyos gerincsérülést szenved, ami mozgásképtelenné teszi. Egy orvos, Dr. Toby Russell, aki kísérleti orvosi eljárásokat kutat, felajánl egy kockázatos, de potenciálisan gyógyító kezelést. Az epizód etikai kérdéseket vet fel az orvosi kísérletezés és a beteg beleegyezésének fontosságával kapcsolatban, miközben Dr. Crusher, a hajó orvosa, hevesen ellenez minden kísérleti kezelést, mely akár Worf életét is veszélyeztetheti. Az epizód végül Worf döntésével ér véget, aki a műtét mellett dönt.

The Outcast
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 March, 1992

Az Enterprise egy olyan fajjal létesít kapcsolatot, amelyik nem rendelkezik nemekkel, és aktívan elnyomja azokat, akik nemi identitást fejlesztenek ki. Riker beleszeret egy ilyen fajhoz tartozó, nőként azonosító lénybe, Sorenba, aki titokban ellenzi fajának normáit. Amikor a kapcsolatukra fény derül, Sorent letartóztatják és "átnevelő" terápiára küldik. Riker megpróbálja megmenteni Sorent, de végül kiderül, hogy az átnevelés "sikeres" volt, és Soren visszautasítja a segítséget, mondván, hogy már elfogadja fajának normáit. Az epizód komoly kérdéseket vet fel az identitás, a társadalmi normák és az elfogadás témájában.

Cause and Effect
Epizód #: 18 - Bemutató: 23 March, 1992

Az Enterprise hajó és legénysége egy időhurkba kerül, amelyben folyamatosan megismétlődik a hajó pusztulása egy másik űrhajóval való ütközés következtében. Minden ciklus során a legénység tagjai kezdik sejteni, hogy valami nem stimmel, ahogy egyre több jel utal a vissza-visszatérő eseményekre. Végül Data segítségével sikerül megtörniük a ciklust, miután rájönnek, hogyan kommunikáljanak a korábbi körök információival a jelenlegi ciklusban, így elkerülve a katasztrófát.

The First Duty
Epizód #: 19 - Bemutató: 30 March, 1992

Wesley Crusher részt vesz a Starfleet Akadémián, ahol egy tragikus baleset történik az elit repülőcsapat, a Nova Squadron egyik gyakorlata során, ami egy kadét halálával végződik. A baleset kivizsgálása során kiderül, hogy Wesley és csapattársai próbálták eltitkolni az igazságot az eseményekről, beleértve egy tiltott és veszélyes manőver kipróbálását. Picard kapitány szembesíti Wesley-t a felelősségvállalás és az igazság fontosságával, rávilágítva, hogy a Starfleet kadétjának első kötelessége mindig az igazság. Wesley végül tanúskodik, és elismeri saját és társai felelősségét, ami szigorú büntetéshez vezet az akadémián.

Cost of Living
Epizód #: 20 - Bemutató: 20 April, 1992

Lwaxana Troi az Enterprise-ra érkezik, hogy egy olyan emberrel házasodjon össze akivel még soha nem találkozott. Miközben a hajón tartózkodik, összebarátkozik Alexander Rozschenkoval, Worf fiával, és mindketten részt vesznek egy sor hedonista és szabályellenes tevékenységben a holodeck-en, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a korlátozó szabályoktól. Miközben Lwaxana próbálja megtanítani Alexandert és magát is arra, hogy élvezzék az életet, a hajón technikai problémák lépnek fel egy nyálkával teli életforma miatt, ami veszélyezteti az Enterprise biztonságát. Az epizód végén Lwaxana rájön, hogy nem tud házasságot kötni a férfival, aki nem osztja az életörömét, és inkább elutasítja az eljegyzést.

The Perfect Mate
Epizód #: 21 - Bemutató: 27 April, 1992

Az Enterprise egy politikai rendezvényre szállít egy különleges teremtményt, Kamalát, aki egy empatikus metamorf, képes tökéletesen alkalmazkodni és válaszolni egy másik személy érzelmeire és vágyaira. Kamala célja, hogy békét hozzon két ellenséges faj között azzal, hogy feleségül megy egyikük vezetőjéhez. Picard kapitány és Kamala között különleges kapcsolat alakul ki, ahogy egyre több időt töltenek együtt, és Picardnak szembe kell néznie saját érzéseivel és azzal a tudattal, hogy Kamala sorsa már eldőlt. A kapcsolatuk bonyolódik, amikor Kamala döntést hoz arról, hogy teljes mértékben elkötelezi magát az őt váró házasság felé, elismerve, hogy ez a legjobb a békéért, még ha személyes vágyai mást is sugallnak.

Imaginary Friend
Epizód #: 22 - Bemutató: 04 May, 1992

Egy kislány, Clara, aki az Enterprise-on él, egy képzeletbeli barátról, Isabelláról mesél, aki váratlanul valósággá válik. Isabel, aki valójában egy idegen energia lény, megjelenése felborítja a hajón az életet, mivel különböző csínytevéseket hajt végre, ami veszélyezteti az Enterprise biztonságát. Clara próbálja meggyőzni Isabellát, hogy ne ártson a hajónak és annak lakóinak. Az epizód végén Clara és Isabel barátsága tesztelődik, amikor Isabel rájön, hogy tettei valódi veszélyt jelentenek Clara és az Enterprise számára, és végül eldönti, hogy visszatér az űrbe, ahonnan jött. Az epizód fő témája a gyermeki képzelet és a valóság közötti határ felfedezése.

I, Borg
Epizód #: 23 - Bemutató: 11 May, 1992

Az Enterprise legénysége egy sérült Borgot talál egy megsérült hajón. A Borgot, akit Hugh-nak neveznek el, kezdetben csak egy potenciális biztonsági fenyegetésként kezelnek, aki segíthet a Borg kollektíva legyőzésében. Ahogy azonban az idő telik, Hugh egyénisége kezd kibontakozni, köszönhetően a kapcsolatának Geordi La Forge-al és másokkal. Ez komoly erkölcsi dilemmát vet fel a legénység számára: használják fel Hught, mint eszközt a Borgok ellen, ami potenciálisan megölné őt és sok más Borgot, vagy tiszteljék meg újdonsült egyéniségét és engedjék vissza a Borg kollektívába, ahol talán változást indíthat el. Végül Picard kapitány úgy dönt, hogy Hugh visszatér a Borgokhoz, de már mint egy gondolkodó, érző lény, aki képes befolyásolni társait.

The Next Phase
Epizód #: 24 - Bemutató: 18 May, 1992

Geordi La Forge és Ro Laren egy romulán hajóról való mentőakció során eltűnnek és láthatatlanná, érinthetetlenné válnak egy baleset következtében. Bár a többiek halottnak hiszik őket, Geordi és Ro képesek szabadon mozogni az Enterprise fedélzetén, de nem tudnak kommunikálni senkivel. A két tiszt felfedezi, hogy a romulánok egy titkos eszközének hibája okozta az állapotukat, és ez az eszköz robbanásveszélyt jelent az Enterprise számára. Miközben versenyt futnak az idővel, hogy megakadályozzák a katasztrófát és visszaállítsák saját fizikai állapotukat, meg kell oldaniuk a láthatatlanságból adódó technikai nehézségeket. Végül sikerül visszatérniük a látható világba és megakadályozniuk a romulán eszköz robbanását, így megmentve az Enterprise-t.

The Inner Light
Epizód #: 25 - Bemutató: 01 June, 1992

Egy idegen űrszonda kapcsolatba lép az Enterprise-szal, és Picard kapitány hirtelen egy teljesen más életben találja magát egy idegen bolygón, ahol egy Kamin nevű férfiként él. Itt felesége és gyerekei vannak, és egy olyan bolygón él, amely lassan, de biztosan elpusztul a napsugárzás hiánya miatt. Picard/Kamin évtizedeket tölt ezen a bolygón, tanul, szeret, és veszít, miközben a bolygó lakói próbálják megőrizni kultúrájukat egy űrszonda segítségével, ami végül az Enterprise-ot éri el. Amikor Picard felébred, rájön, hogy csak néhány perc telt el a valóságban, de ő egy egész életet élt le egy másik személyként. Az epizód végén Picard egy furulyát talál, amit Kamin játszott, és ezzel az emlékkel tér vissza saját életébe az Enterprise-on. Az epizód mélyen foglalkozik az emlékezet, az identitás és a múlt megőrzésének témáival.

Time's Arrow, Part I
Epizód #: 26 - Bemutató: 15 June, 1992

Az Enterprise legénysége egy régészeti ásatáson talál egy 500 éves, Picard kapitányéhoz hasonló fejet San Franciscóban. Amikor a Csillagflotta felfedezi, hogy idegenek látogatták a Földet a 19. században, az Enterprise visszautazik az időben, hogy kiderítse, mi történt. A legénység San Franciscóba érkezik a 1800-as évek végére, ahol Data találkozik Mark Twainnel és más történelmi alakokkal, miközben nyomoznak az idegenek után, akik az emberi életenergiát használják fel. Az epizód végén Data fejét megtalálják a múltban, miközben a többi csapat tagjai rejtélyes körülmények között rekednek az időben, feszült helyzetet teremtve a történet második részéhez.