A "Mentőexpedíció" egy 2015-ös sci-fi film, melyet Ridley Scott rendezett és Drew Goddard írt. A film alapja Andy Weir azonos című regénye, amely egy asztronauta túlélési történetét meséli el, aki a Marson rekedt. A film nem csupán egy izgalmas túlélő történet, de a tudományos valósághűségére is nagy hangsúlyt fektettek.

A történet középpontjában Mark Watney (Matt Damon), egy botanikus áll, aki az Ares III küldetés tagjaként érkezik a Marson. Amikor egy váratlan vihar sújtja a bolygót, a csapata azt hiszi, hogy Watney meghalt, ezért sürgősen elhagyják a bolygót, hátrahagyva őt. Amikor Watney magához tér, rájön, hogy egyedül maradt egy ellenséges környezetben, korlátozott élelmiszerrel és vízzel. A túlélés érdekében minden tudományos és mérnöki tudását latba kell vetnie, miközben megpróbálja újra kapcsolatba lépni a Földdel.

Mark Watney (Matt Damon): A történet főhőse, egy botanikus és mérnök, aki a Marson rekedt.
Melissa Lewis (Jessica Chastain): Az Ares III küldetés parancsnoka, aki nagy döntést hoz azzal, hogy elhagyja Watney-t a Marson.
Rick Martinez (Michael Peña), Beth Johanssen (Kate Mara), Chris Beck (Sebastian Stan), Alex Vogel (Aksel Hennie): A küldetés további tagjai, akik kulcsszerepet játszanak a történetben.

A film kritikai sikert aratott, különösen a vizuális effektusai, a karakterfejlődés és a tudományos valósághűség terén. Sokan dicsérték Matt Damon alakítását, aki a film középpontjában álló karaktert hitelesen és mélyen ábrázolta. A film továbbá elismerést kapott a kifinomult humoráért is, amely a sötét helyzetekben is fényt hozott.

A "Mentőexpedíció" nagy kasszasiker volt, világszerte több mint 600 millió dollárt termelt. A film továbbá hét Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában is.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a filmhez. Légy te az első!