Az Iron Man 3 egy 2013-as amerikai sci-fi akciófilm, melyet Shane Black rendezett. A film a Marvel Comics karakterének, Vasembernek a harmadik önálló filmje, és a Marvel Cinematic Universe (MCU) tizenegyedik filmje.

A film cselekménye során Tony Stark világát egy veszélyes terrorista, a Mandarin szakítja szét. Starknak nemcsak a külső fenyegetésekkel, hanem saját belső démonaival is szembe kell néznie. A Mandarin támadásai során Stark személyes élete is veszélybe kerül, és az őt ért támadások miatt újra kell építenie életét és bosszút állnia. A film során Stark számos kihívással néz szembe, miközben megpróbálja megvédeni szeretteit és leleplezni a Mandarin mögött álló igazi erőket.

A Mandarin karakterét Ben Kingsley játssza, míg más fontos karaktereket Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle és Rebecca Hall alakítanak.

A film vizuális effektjei és akciójelenetei lenyűgözőek, a karakterek közötti dinamika és a történetvezetés pedig mélyebb és komplexebb, mint az előző két film esetében. A film egyik legnagyobb erőssége Robert Downey Jr. alakítása, aki ismét briliánsan hozza Tony Stark karakterét, és a film során bemutatott érzelmi mélységekkel és kihívásokkal is megküzd. A film továbbá bemutatja Tony Stark karakterének fejlődését és változásait, amelyek az MCU későbbi filmjeiben is fontos szerepet játszanak.

A film kritikai és kereskedelmi siker volt, és több mint 1,2 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte. Az "Iron Man 3" a Marvel filmek között kiemelkedik a karakterközpontú történetvezetésével, a lenyűgöző akciójeleneteivel és a mélyebb érzelmi rétegeivel.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a filmhez. Légy te az első!