A "Prometheus" című film 2012-ben került bemutatásra, Ridley Scott rendezésében. A film a népszerű "Alien" filmsorozat előzményeként szolgál, és a nézők számára új perspektívát kínál az Alien univerzum eredetére és a benne rejlő rejtélyekre.

A történet középpontjában egy csapat kutató áll, akik az emberiség eredetének nyomait követve egy távoli holdon találnak egy szerkezetet. Azonban hamar rájönnek, hogy nem ők az egyetlen lények ezen a helyen. A film alapvető kérdéseket vet fel az emberiség eredetéről, létezésünk céljáról és az univerzum rejtélyeiről.

A film főszereplői között találjuk Noomi Rapace-t, aki Elizabeth Shaw karakterét alakítja, Logan Marshall-Green-t, aki Charlie Holloway szerepében tűnik fel, és Michael Fassbender-t, aki David, egy fejlett android szerepében jelenik meg. További jelentős karaktereket alakítanak Charlize Theron (Meredith Vickers), Idris Elba (Janek) és Guy Pearce (Peter Weyland).

A film vizuális effektjei lenyűgözőek, és a történetvezetés is magával ragadó. Ridley Scott rendezői látásmódja és a film vizuális kivitelezése egyedülálló élményt nyújt a nézők számára.

A film zeneszerzője, Marc Streitenfeld egy érdekes technikát alkalmazott a film zenéjének létrehozásához: az orchestra először hátrafelé játszotta el a kompozíciókat, majd ezeket a kompozíciókat digitálisan megfordították a végső film számára. Ezáltal a zene szokatlan és nyugtalanító hangzást kapott, ami tökéletesen illeszkedik a film hangulatához.

A "Prometheus" kritikai fogadtatása vegyes volt. Sokan dicsérték a film vizuális megjelenését és mélyebb üzenetét, míg mások úgy érezték, hogy a történet nem volt elég kielégítő vagy összefüggő. Mindazonáltal a film jelentős hatással volt a sci-fi műfajra és az Alien filmsorozatra, és továbbra is népszerű a rajongók körében.

Még nem írtak kommentet ehhez a filmhez. Légy te az első!

  • Robi Vizuálisan lenyűgöző film Sep 20, 2023 írta Robi 4.0

    A film hibái ellenére, például néhány logikai bukfenc és karaktermotiváció, a történet magával ragadó és gondolkodásra késztető. Különösen tetszett Michael Fassbender alakítása. A film nem tökéletes, de ha képes vagy túllépni a hibáin, egy igazán emlékezetes élményben lehet részed.