A Végtelen Határokat Leslie Stevens alkotta meg és 1963-ban mutatták be először az Egyesült Államokban. A Végtelen Határok egy egyfajta antológia show. Az epizódok nem alkotnak összefüggő történetet, nincs közvetlen folytatásuk, sem állandó szereplők. A sorozatot először a 80-as évek elején próbálták újraéleszteni sikertelenül. Azonban 1995-ben az Űrszekerek, Babylon 5 vagy a Mesék a kriptából című sorozatok sikerei meggyőzték a Végtelen Határok vetítési jogait birtokló MGM-et, hogy érdemes újraindítani a showt. Az üzletet meg is kötötték a Trilogy Productions-al. A társaság olyan sikeres produkciókat tudhatott magáénak mint a "Backdraft" vagy a "Robin Hood: a tolvajok fejedelme." A Trilogy tulajdonosai Pen Densham és Mark Stern voltak, akik hét évadon keresztül írtak és rendeztek epizódokat és képviselték a showt.

Az új sorozat megtartotta az antológiai formátumot, de időnként ismétlődő történetíveket is bemutatott, amelyeket aztán az évadzáró összefoglaló epizódokban kötöttek össze.

2001-ig a Showtime kábelcsatornán vetítették a sorozatot, majd 2002-ig a sorozat befejezéséig az amerikai Sci-fi channel tűzte műsorra. Hazánkban először a TV3 mutatta be a sorozatot, majd a csatorna megszünése után a TV2 is leadta a 4-ik évaddal bezárólag. Összesen 154 epizód készült el. Az új Végtelen Határokban a Control Voice-t (narrátor hang) Kevin Conway biztosította, aki maga is szerepelt több epizódban.

A sorozatot Vancouver-ben, Kanadában forgatták. Számos kanadai szinész megfordult a showban, akik ismerősek lehetnek más, nagysikerű science fiction sorozatokból.

Például: Stargate SG1: Michael Shanks, Amanda Tapping, Don S. Davis, Teryl Rothery, Gary Jones, Beau Bridges. Star Trek: Michael Dorn, Leonard Nimoy, Rene Auberjonois, Nicole de Boer, Robert Duncan McNeill, Robert Picardo, Marina Sirtis, Dwight Schultz. X-akták: William B. Davis, Robert Patrick. Babylon 5: Bruce Boxleitner Az évadok általában egy úgynevezett Clip Show-val zárulnak, ami az adott évad számos epizódját köti össze.

A "Végtelen Határok" sorozatot általában pozitívan fogadták a kritikusok és a nézők egyaránt. A sorozatot dicsérték az ötletes történetekért, a kiváló színészi játékért és a mély filozófiai kérdésekért, amelyeket felvetett. Az új sorozat különösen arra törekedett, hogy távol maradjon a "hét szörnye" mandátumtól, amely az eredeti sorozatot jellemezte, és inkább a tudományos koncepciók és azok hatása az emberiségre koncentrált.

A "Végtelen Határok" sorozat összesen 7 évadot élt meg, összesen 152 epizóddal. Ez jóval több, mint az eredeti sorozat epizódjainak száma. A sorozatot Kanadában és az Egyesült Államokban is gyártották.

Még nem írtak kommentet ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

    Még nem írtak véleményt ehhez a sorozathoz. Légy te az első!

The Sandkings
Epizód #: 1 - Bemutató: 26 March, 1995

Dr. Simon Kress kutatásai a marsi életformákról veszélyesnek bizonyulnak, amikor egyik mintája majdnem megszökik. Kress azonban nem hajlandó feladni kutatásait és tovább folytatja kísérleteit. Az események során egyre inkább úgy érzi, hogy istenként tekintenek rá a marsi lények, de ez a rögeszme veszélyes irányba tereli az életét.

Valerie 23
Epizód #: 2 - Bemutató: 31 March, 1995

Egy új robot, Valerie 23, egy fogyatékkal élő férfi tökéletes társa lesz. Azonban a robot érzelmei kontrollálhatatlanná válnak, ami veszélyes helyzetekhez vezet.

Blood Brothers
Epizód #: 3 - Bemutató: 07 April, 1995

Két testvér, Spencer és Michael, eltérő nézeteket vallanak egy csodaszer kapcsán. A történet során fény derül a gyógyszer veszélyes mellékhatásaira.

The Second Soul
Epizód #: 4 - Bemutató: 14 April, 1995

Egy kihalófélben lévő idegen faj a Földre érkezik, hogy új testekben éljen tovább. Azonban terveik nem feltétlenül az emberiség érdekeit szolgálják.

White Light Fever
Epizód #: 5 - Bemutató: 21 April, 1995

Harlan Hawkes élet és halál közötti határon egyensúlyoz, miközben egy rejtélyes energia próbálja őt a túlvilágra vinni.

The Choice
Epizód #: 6 - Bemutató: 28 April, 1995

Egy kisfiú rejtélyes erőkkel rendelkezik, melyek körülveszik őt, és a szülei egy különleges dadust fogadnak, hogy segítsenek neki.

Virtual Future
Epizód #: 7 - Bemutató: 05 May, 1995

Egy virtuális valóságban élő tudós a jövőbe lát, de amikor a jövőbeli események veszélyeztetik az életét, a valóság és a virtuális világ közötti határok elmosódnak.

Living Hell
Epizód #: 8 - Bemutató: 12 May, 1995

Egy férfi agyába egy kísérleti chipet ültetnek, amely lehetővé teszi számára, hogy kapcsolatba lépjen egy másik emberrel, aki azonban nem az, akinek látszik.

Corner of the Eye
Epizód #: 9 - Bemutató: 19 May, 1995

Egy pap démoni lényeket lát az emberek között, akik valójában idegenek és különleges képességekkel rendelkeznek.

Under the Bed
Epizód #: 10 - Bemutató: 26 May, 1995

Egy kislány állítja, hogy testvérét valami elragadta az ágya alól.

Dark Matters
Epizód #: 11 - Bemutató: 02 June, 1995

Egy űrhajó rejtélyes fekete űrbe kerül, ahol az idő és a tér másképp működik.

The Conversion
Epizód #: 12 - Bemutató: 09 June, 1995

Egy szenátor bűnözői múltjával szembesül, és rájön, hogy az életben a pénznél fontosabb dolgok is vannak.

Quality of Mercy
Epizód #: 13 - Bemutató: 16 June, 1995

Egy katonai és egy fiatal kadét egy idegen bolygón fogságba kerülnek, ahol a túlélésért kell küzdeniük.

The New Breed
Epizód #: 14 - Bemutató: 23 June, 1995

Egy orvos nanorobotokat hoz létre, amelyek képesek gyógyítani az emberi testet, de a kísérlet nem várt következményekkel jár.

The Voyage Home
Epizód #: 15 - Bemutató: 30 June, 1995

Egy marsi expedíció rejtélyes idegen írásokat talál, amelyek veszélybe sodorják a küldetést.

Caught in the Act
Epizód #: 16 - Bemutató: 09 July, 1995

Egy fiatal nő testébe egy idegen lény költözik, amelynek sajátos szükségletei vannak.

The Message
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 July, 1995

Egy süket nő egy kísérleti implantátum segítségével idegen lények üzeneteit hallja.

I, Robot
Epizód #: 18 - Bemutató: 23 July, 1995

Egy robotot vádolnak egy tudós meggyilkolásával, és bírósági tárgyalás során döntenek sorsáról.

If These Walls Could Talk
Epizód #: 19 - Bemutató: 30 July, 1995

Egy nő egy fizikust kér fel, hogy vizsgáljon meg egy kísértetjárta házat.

Birthright
Epizód #: 20 - Bemutató: 06 August, 1995

Egy szenátor egy idegen civilizációval kerül kapcsolatba, amelynek tagjai az ősi Egyiptomból származnak.

The Voice of Reason
Epizód #: 21 - Bemutató: 13 August, 1995

Egy tudós bizonyítékot talál arra, hogy az idegenek közöttünk élnek, de a kormány eltitkolja az igazságot.

Stitch in Time
Epizód #: 1 - Bemutató: 14 January, 1996

Jamie Perrin FBI ügynök valószínűleg az élete egyik legkülönösebb ügyén dolgozik. Az utóbbi 50 évben 17 embert öltek meg ugyanazzal a fegyverrel. A nyomok egy tudóshoz, Dr. Theresa Givens-hez vezetnek. De ez csak még különösebbé teszi a helyzetet, mert Dr. Givens az első gyilkosság elkövetésekor még csak öt éves volt.

Resurrection
Epizód #: 2 - Bemutató: 14 January, 1996

Biológiai háború miatt a Földön kihalt az élet, csak androidok maradtak. Azonban két androidnak, Martinnak és Aliciának van egy titkos feladata: elrejteni a katonai robotok elől az egyetlen élő emberi lényt, akit ők hoztak létre klónozással.

Unnatural Selection
Epizód #: 3 - Bemutató: 19 January, 1996

Egy fiatal pár genetikailag szeretné fejlettebbé tenni még meg nem született gyermekét, de van esély arra is, hogy az eljárás nem lesz sikeres és gyermekük torzszülöttként jön a világra. Ennek ellenére hajlandóak vállalni a kockázatos beavatkozást.

I Hear You Calling
Epizód #: 4 - Bemutató: 26 January, 1996

Carter Jones, aki riporter, éppen munkába tart, amikor a telefonján egy furcsa beszélgetést hall, aminek témája egy ismert író meggyilkolása. Főnöke beleegyezése nélkül Carter nyomozásba kezd és hamar bajba is kerül.

Mind Over Matter
Epizód #: 5 - Bemutató: 02 February, 1996

Dr. Sam Stein kifejlesztett egy számítógép által generált környezetet, amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy közvetlenül rákapcsolódjanak betegeik agyára. Mikor Stein egyik kollégája, Rachel, egy baleset után kómába esik, úgy dönt, hogy a géppel megpróbál belépni Rachel elméjébe, hogy elmondhassa neki, hogy szereti. De hamarosan rájön, hogy a virtuális valóságban a szerelmet nem lehet bitekre és bájtokra fordítani.

Beyond The Veil
Epizód #: 6 - Bemutató: 09 February, 1996

Eddie Wexler azt hiszi, hogy idegenek rabolták el és ezért majdnem öngyilkosságot követ el. Ezután egy elmegyógyintézetbe kerül, ahol olyan emberekkel foglalkoznak, akik hasonló problémával küzdenek. Néhányan azonban gyanakodni kezdenek az orvosokra, hogy talán nem azok, akiknek kiadják magukat.

First Anniversary
Epizód #: 7 - Bemutató: 16 February, 1996

Normann Glass az első házassági évfordulóját ünnepli. A legszerencsésebb embernek tartja magát a világon. Gyönyörű felesége van aki szereti. De egy nap hirtelen minden megváltozik.

Straight and Narrow
Epizód #: 8 - Bemutató: 23 February, 1996

Rusty Dobson mindig is problémás gyerek volt, ezért egyedül élő anyja úgy dönt, hogy egy szigorú magániskolába küldi. Ebből az iskolából híres üzletemberek és politikusok kerültek már ki. Azt azonban senki sem tudja, hogy ez az iskola nem csak kiképzi a jövő vezetőit, de irányítja is őket.

Trial By Fire
Epizód #: 9 - Bemutató: 01 March, 1996

Az új amerikai elnök, Charles Halsey beiktatásának napján tudósok egy nagy tárgyat észlelnek, ami közeledik a Föld felé. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy idegen űrhajókról van szó. Az idegenek üzenetet küldenek a Földre, de időbe telik amíg azt megfejtik. Ez idő alatt az új elnöknek döntenie kell, hogy támadjanak vagy sem.

Worlds Apart
Epizód #: 10 - Bemutató: 22 March, 1996

Az Űrügynökség igazgatója, Nancy MacDonald vészjelzést kap Christopher Lindy űrhajóstól. Lindy, akit MacDonald valaha szeretett eltűnt egy rutin küldetés során 20 évvel ezelőtt. Lindy egyedül maradt egy idegen bolygón. MacDonald a férjétől kér segítséget, hogy megtudják menteni Lindyt.

Refuge
Epizód #: 11 - Bemutató: 05 April, 1996

Miután Raymond Brava összeesik egy hóvihar kellősközepén, egy kis menedékházban ébred. A ház lakói nagyon furcsán viselkednek és napról-napra változtatják a személyiségüket. Ray kételkedni kezd, hogy valóban megtörténik-e mindez.

Inconstant Moon
Epizód #: 12 - Bemutató: 12 April, 1996

Mikor egy fizikus rájön, hogy Nap hamarosan ki fog hűlni tudja, hogy neki és az emberiségnek már csak pár órája van hátra. Úgy dönt, hogy ezalatt az idő alatt megpróbálja bepótolni az elvesztegetett éveket.

From Within
Epizód #: 13 - Bemutató: 28 April, 1996

Amikor egy kisvárosban bányászok ősi parazitákra találnak, azok megtámadják őket és birtokba veszik a testüket. A parazitáktól mindenki megőrül a városban, csak Howie nem aki születésétől fogva értelmi fogyatékos. Most tőle függ a város sorsa.

The Heist
Epizód #: 14 - Bemutató: 05 May, 1996

Lee Taylort egy barátja árulása miatt kirúgták a hadseregből. Lee segít egy zsoldosokból álló csoportnak eltéríteni a hadsereg egy fegyverszállítmányát. A katonák abban a hitben, hogy rakétákat loptak meglepődve tapasztalják, hogy csak egy lezárt dobozt sikerült zsákmányolniuk.

Afterlife
Epizód #: 15 - Bemutató: 19 May, 1996

Linden Stiles őrmestert halálra ítélték egy gyilkosság miatt, amit nem ő követett el. Egy titkos katonai kísérlet vezetői felajánlják neki, hogy választhat a kivégzés vagy a kísérletezés között. Stiles természetesen nem akar meghalni, így beleegyezik, hogy testébe idegen DNS-t fecskendezzenek.

Deprogrammers
Epizód #: 16 - Bemutató: 26 May, 1996

A Földet leigázta egy fejlettebb idegen faj, milliókat öltek meg vagy taszítottak rabszolgasorba. Ellenállók egy csoportja elrabolja az idegenek vezérének egyik rabszolgáját, Evant. Miután sikerült visszaállítani Evan memóriáját, a csapat megpróbálja rávenni, hogy gyilkolja meg egykori fogvatartóját.

Paradise
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 June, 1996

Dr. Christina Markham és Grady Markham egy kisvárosban élnek. Christina anyja, aki egy idősek otthonában él, alczheimer kórban szenved. Miután három különös haláleset is történik a városban, Christina anyja eltűnik az otthonból.

Light Brigade
Epizód #: 18 - Bemutató: 23 June, 1996

Ez a rész az első évad Quality of Mercy című epizódjának a folytatása. Újra láthatjuk Robert Patricket. Három túlélő van a Föld utolsó űrhajóján, akik halálos dózisú sugárzásnak voltak kitéve, amikor a hajójuk megsérült egy csatában. Egyetlen cél vezérli őket, hogy megelőző csapást mérjenek az ellenségre még mielőtt túl késő lenne.

Falling Star
Epizód #: 19 - Bemutató: 30 June, 1996

Az egykor sikeres pop énekes, Melissa McCammon éppen öngyilkosságot próbál elkövetni, mikor egy nem várt látogatója érkezik. Rachel, aki szenvedélyesen rajong Melissáért a jövőből érkezik és sikerül rábeszélnie őt, hogy adjon az életnek még egy esélyt. De ezzel a tettével Rachel megváltoztatta a történelmet és ezért a jövőbeli hatóságok halottnak szeretnék tudni Melissát, még ha ezért gyilkolniuk is kell.

Out of Body
Epizód #: 20 - Bemutató: 14 July, 1996

Rebecca Warfield azt kutatja, hogy mi történik az emberi lélekkel halálközeli élmény esetén. Számára ez csak tudomány, de egyes vallási csoportok számára ez szentségtörés. Miután Rebecca elveszti a támogatása nagy részét, kétségbeesésében magán próbálja ki az eljárást.

Vanishing Act
Epizód #: 21 - Bemutató: 21 July, 1996

Trevor elmegy a boltba bevásárolni, de útközben autóbaleset éri. Nem sérül meg, de mikor hazatér megdöbbenve tapasztalja, hogy 10 év telt el. Sem ő, sem a felesége nem értik, hogy mi történhetett, de Trevor másnap ismét eltünik.

The Sentence
Epizód #: 22 - Bemutató: 04 August, 1996

Dr. Jack Henson létrehoz egy virtuális börtönt és azt szeretné, ha a kormány országszerte bevezetné. A találmányával az elítéltek néhány óra leforgása alatt megtapasztalják, hogy milyen egy életfogytig tartó büntetés. De minden rosszra fordul, amikor a bemutatón kiderül, hogy a tesztalany valójában ártatlan volt.

Bits of Love
Epizód #: 1 - Bemutató: 19 January, 1997

Egy nukleáris katasztrófa után Aidan Hunter az egyedüli túlélő a Földön, de mégsincs egyedül. Egy föld alatti bunkerben él családjával, barátaival. Csakhogy a család, a barátok computer által létrehozott hologramok. A számítógép vezérlését egy gyönyörű hologram, Emma végzi. Amikor Aidan és Emma közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással egy virtuális kamrában, Emma furcsán kezd el viselkedni.

Second Thoughts
Epizód #: 2 - Bemutató: 19 January, 1997

Karl Durand 30 éves, de betegsége miatt mentálisan visszamaradott. Egy nap egy haldokló tudós átülteti a tudatát Karl elméjébe. Karl viszont ezzel nem elégszik meg, mert szeretné elnyerni ápolónője szerelmét és ezért több ember tudatát is ellopja.

Re-generation
Epizód #: 3 - Bemutató: 24 January, 1997

Miután négy éves fiuk Justin meghal, Graham és Rebecca kapnak egy második esélyt. Dr. Cole-nak sikerül egy embriót klónoznia Justin sejtjeiből és beültetnie azt Rebecca méhébe. De a terhesség során a magzat megpróbál kommunikálni anyjával és ijesztő emlékeket idéz fel Justin haláláról.

Last Supper
Epizód #: 4 - Bemutató: 31 January, 1997

Frank Martin fia haza viszi barátnőjét bemutatni a családjának. A lány kísértetiesen hasonlít arra, akit Frank fiatal katona korában mentett meg egy őrült tudós kísérletezésétől 20 évvel korábban. Csakhogy a lány túl fiatal, hogy ugyanaz legyen akit Frank ismert.

Stream of Consciousness
Epizód #: 5 - Bemutató: 07 February, 1997

A jövőben egy implantátum lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy rendszerre rákapcsolódva bármilyen információhoz hozzáférhessenek. Ryan hátrányos helyzetűnek számít, mert egy gyermekkori baleset következtében agysérülést szenvedett és nem tud rákapcsolódni a rendszerre. De amikor egy vírus kerül a rendszerbe Ryan az egyetlen, aki segíthet az embereken.

Dark Rain
Epizód #: 6 - Bemutató: 14 February, 1997

Egy biológiai háború után az emberek nem képesek egészséges gyermekeket nemzeni. Azon keveseket, akiknek sikerül, a kormány titkos kórházakba szállítja, azt remélve, hogy így ellenszert találnak a genetikai elváltozásra.

The Camp
Epizód #: 7 - Bemutató: 21 February, 1997

Már 12 generációja az emberek koncentrációs táborokban élnek. Idegenek, akik leigázták a Földet emberszerű robotokat használtak, hogy őrizzék a táborokat és felügyeljék a foglyokat. De miután az idegenek elhagyták a Földet a robotok egyre többször szorulnak karbantartásra.

Heart's Desire
Epizód #: 8 - Bemutató: 28 February, 1997

Egy titokzatos idegen különleges erővel ruház fel négy bűnözőt.

Tempests
Epizód #: 9 - Bemutató: 07 March, 1997

Egy űrhajót és legénységét baleset ér, ezért kénytelenek megállni. Amint a legénység egyik tagja megpróbálja megjavítani a hajót egy pókszerű lény megcsípi és elájul. Miután magához tér két teljesen élethű valóság között ingázik és nem tudja eldönteni melyik az igazi.

The Awakening
Epizód #: 10 - Bemutató: 14 March, 1997

Beth betegsége miatt képtelen az érzelmei kimutatására. De amikor egy implantátumot ültetnek az agyába, Beth életében először érez szerelmet, boldogságot és félelmet. Azonban Beth furcsa hangokat kezd el hallani.

New Lease
Epizód #: 11 - Bemutató: 21 March, 1997

Két orvos kifejleszt egy eljárást, amivel feltudják éleszteni a nemrég elhunytakat. De sajnos az eljárás nem tökéletes, mert első tesztalanyuk csak egy napig marad életben és szörnyű kínok között hal meg. Amikor az egyik orvos rablógyilkosság áldozata lesz, a kollégája megpróbálja őt visszahozni.

Double Helix
Epizód #: 12 - Bemutató: 28 March, 1997

Dr. Nodel az egyik legjobb genetikus a világon. A diákok bármit megtennének, hogy az óráira járhassanak. Nodel áttörést ér el az intron kutatás területén és egy sikeres állatkísérlet után titokban magán is kipróbál egy általa kifejlesztett szérumot.

Dead Man's Switch
Epizód #: 13 - Bemutató: 04 April, 1997

Miután a katonaság felfedezi, hogy 11 idegen űrhajó közeledik a Föld felé, négy embert a világ különböző pontjain egy-egy bunkerbe zárnak, ahol egy kapcsoló felett kell őrködniük. Ezek a kapcsolók jelentik az utolsó védvonalat a Föld számára, ha az idegenek szándékai ellenségesek volnának.

Music of Spheres
Epizód #: 14 - Bemutató: 09 May, 1997

Devon magnóra vesz egy különös zajt, amit egy rádió antennán keresztül fogott egy csillagvizsgálóban. Amikor többeknek is lejátsza a szalagot, fiatalok úgy kezdenek el viselkedni, mintha a legszebb zenét hallanák a világon. Amikor a fiataloknak megtiltják, hogy hallgassák a felvételt elvonási tünetek jelentkeznek rajtuk.

Revelations of Becka Paulson
Epizód #: 15 - Bemutató: 06 June, 1997

Becka takarítás közben megtalálja férje fegyverét és véletlenül fejbe lövi magát. Csodával határos módon túléli. Becka jól érzi magát ezért nem megy orvoshoz, de hamarosan változásokat vesz észre. Tele van ötletekkel, okosabb mint valaha.

Bodies of Evidence
Epizód #: 16 - Bemutató: 20 June, 1997

Amikor a Meridian űrállomáson titokzatos módon meghal a legénység több tagja a kapitány kénytelen elmenekülni. Miután megérkezik a Földre senki sem hisz neki, sőt őt gyanusítják gyilkossággal.

Feasibility Study
Epizód #: 17 - Bemutató: 11 July, 1997

Egy fejlett idegen faj elrabol a Földről egy egész városnegyedet, mert így próbálnak maguknak rabszolga munkásokat biztosítani.

A Special Edition
Epizód #: 18 - Bemutató: 25 July, 1997

A TV riporter, Donald Rivers élete show-jára készül, amikor azt próbálja leleplezni, hogy a kormány és privát cégek illegálisan klónoznak embereket.

Criminal Nature
Epizód #: 1 - Bemutató: 23 January, 1998

Tudósok megpróbáltak genetikailag fejlettebbé tenni csecsemőket. Sajnos az eljárásnak mellékhatásai is voltak, mert számos gyermek szörnyű testi elváltozásokkal született. De ezek az elváltozások szintén sokkal erősebbé, gyorsabbá és okosabbá is tették őket, mint egy átlagos embert. Venable nyomozó egy brutális sorozatgyilkosság ügyében nyomoz, aminek a hátterében valószínűleg egy ilyen ember áll.

The Hunt
Epizód #: 2 - Bemutató: 30 January, 1998

Miután környezetvédők sikeresen betiltatták a vadon élő állatok vadászatát egy újfajta fekete piac jött létre. Az emberek hatalmas összegeket fizetnek azért, hogy androidokra vadászhassanak, akik teljesen úgy néznek ki, mint az igazi emberek. A már használhatatlan androidok tökéletesen megfelelnek erre a célra: erősek, intelligensek, de nem képesek üldözőik ellen fordulni, mivel egy beépített mikrochip ezt megakadályozza. Azonban négy android, akiket éppen vadászok üldöznek valahogy mégis rájön, hogy hogyan kell deaktiválni a chip-et.

Hearts and Minds
Epizód #: 3 - Bemutató: 06 February, 1998

Taverner századosnak és csapatának egy távoli bolygón az a feladata, hogy felkutassa és elpusztítsa azokat az idegeneket, akik veszélyt jelentenek a Föld által üzemeltetett bányákra. A katonáknak rendszeres időközönként egy speciális szérumot kell beadni maguknak, hogy védjék magukat az idegenek által terjesztett fertőzéstől. Mikor az egyik katonának elromlik a gyógyszeradagolója és nem jut hozzá a gyógyszeréhez, gyanakodni kezd, hogy a szérum talán többet tesz, mint védi őket a fertőzéstől.

In Another Life
Epizód #: 4 - Bemutató: 16 February, 1998

Mason Stark-nak elege van az életből: feleségét megölték, ráadásul még a munkahelyéről is kirúgták. Mason egyetlen kiútként az öngyilkosságot látja, de mielőtt megtehetné hirtelen egy másik dimenzióban találja magát.

In the Zone
Epizód #: 5 - Bemutató: 20 February, 1998

Az 'Octal' egy újfajta küzdősport. Tanner Brooks, egy kiöregedő sportoló megígérte feleségének, hogy az évad végén abbahagyja, de győztesen szeretne távozni. Dr. Chen egy kísérleti kezeléssel felerősíti Tanner reflexeit és így egyhamar legyőzhetetlenné válik a ringben. De a kezelésnek mellékhatásai is vannak.

Relativity Theory
Epizód #: 6 - Bemutató: 27 February, 1998

Egy katonai űrhajó egy lakatlannak tűnő bolygóhoz érkezik, ahol az a feladatuk, hogy a Föld számára értékes nyersanyagok után kutassanak. A felszínen hamar kiderül, hogy a bolygón bennszülött törzsek élnek. A csapat nem szeretné elveszíteni a jutalmát, ezért úgy döntenek, hogy elpusztítják az őslakosokat.

Josh
Epizód #: 7 - Bemutató: 06 March, 1998

Judy Warren TV riporterhez két turista eljuttat egy videofelvételt, ami egy alaszkai parkban készült egy férfiről, aki a halálból hoz vissza egy balesetet szenvedett lányt. Csakhogy a férfi mindezt egy titokzatos kék fény segítségével teszi. Judy azonnal rájön, hogy ebből hatalmas sztori kerekedhet, de időközben a hadsereg is érdeklődni kezd a férfi után.

Rite of Passage
Epizód #: 8 - Bemutató: 13 March, 1998

Shal és Brav egy kis közösségben élnek egy erdőben. Miután Shal megszüli gyermekét, egy a közösséget felügyelő idegen, akit anyának hívnak elviszi őt és a gyermekét. Néhány hónap elteltével az idegenek visszaküldik Shal-t, de a gyermeke nélkül. A lány megkéri Brav-ot, hogy segítsen neki megmenteni a babát.

Glyphic
Epizód #: 9 - Bemutató: 20 March, 1998

Tom Young, aki az Egészségügyi Minisztériumban dolgozik egy régi ügy miatt elutazik egy kisvárosba. A városban szinte megállt az élet miután egy szörnyű járvány miatt a gyerekek többsége meghalt. A városlakók a helyi orvost hibáztatják, amiért nem talált a betegségre ellenszert és különösen azért, mert az ő két gyermeke titokzatos módon túlélte a járványt.

Identity Crisis
Epizód #: 10 - Bemutató: 27 March, 1998

McCoy százados egy szigorúan titkos katonai kisérletben vesz részt. A százados tudatát átültetik egy android testbe, így hozva létre egy szinte elpusztíthatatlan katonát. De egy hiba csúszik a kísérletbe és McCoy teste súlyosan megsérül, ő pedig az android testben ragad.

The Vaccine
Epizód #: 11 - Bemutató: 03 April, 1998

Három hónap telt el azóta, hogy egy terrorista csoport elterjesztett egy mesterségesen létrehozott vírust, ami kipusztította az emberiség nagy részét. Egy kórházban néhány beteg és egy nővér túlélte a támadást, mert már az előtt karanténba voltak helyezve, hogy a vírus elterjedt volna. Egy nap egy katona bukkan fel, aki ellenszert hoz, de a szérum csak három ember számára elegendő. A nővérre hárul a döntés, hogy ki éljen és ki haljon.

Fear Itself
Epizód #: 12 - Bemutató: 10 April, 1998

Bernard kisgyermekkora óta mániákus depresszióban szenved. Mindentől fél és ezért soha nem tudott normális kapcsolatot kialakítani. Dr. Pike úgy gondolja azonban, hogy megtudja gyógyítani Bernardot. A kezelések hamar eredményt is hoznak, de mellékhatásai is vannak. Bernard rá tud venni másokat, hogy azt lássák amit ő.

The Joining
Epizód #: 13 - Bemutató: 17 April, 1998

Egy baleset után a Vénuszon Davidow százados marad egyedül életben. Miután egy csapat kimenti és haza szállítják a Földre kiderül, hogy Davidow teste már nem tud alkalmazkodni a földi levegőhöz. Ezenkívül a százados teste elkezd furcsa, kezdetleges testrészeket kilökni magából. Idővel nyilvánvalóvá válik, hogy a Földön nem maradhat életben és talán az egyetlen megoldás a száműzetés.

To Tell the Truth
Epizód #: 14 - Bemutató: 24 April, 1998

Dr. Chambers közreműködésével épült fel a Janus 5 kolónia. Egy szimuláció során Chambers rádöbben, hogy a bolygó egy hatalmas katasztrófa előtt áll. A kolónia vezetői nem hisznek neki mivel néhány esetben már tévedett. Hogy ne keltsen pánikot a vezetők börtönbe záratják.

Mary 25
Epizód #: 15 - Bemutató: 29 May, 1998

Ez az epizód az első évad Valerie 23 című epizódjának a folytatása. Ebben a részben az Innobotics nevű cég egy gyermekekre felügyelő robotot akar a piacra dobni, de a vezetőség a Valerie 23 eset után ezt túl kockázatosnak tartja. A vezető tervező úgy próbálja meggyőzni főnökeit, hogy saját gyerekein teszteli a robotot.

Final Exam
Epizód #: 16 - Bemutató: 05 June, 1998

Egy diák túszokat ejt egy egyetemen és azt követeli, hogy öljék meg a listáján szereplő embereket, különben felrobbant egy általa készített hideg fúziós bombát.

Lithia
Epizód #: 17 - Bemutató: 03 July, 1998

Egy háború után a Földön csak nők élnek. Miután egy kis faluban felébresztenek a hibernációból egy férfit a nőkben rég elfeledett ösztönök ébrednek fel.

Monster
Epizód #: 18 - Bemutató: 10 July, 1998

A CIA alkalmaz négy embert, akiknek telekinetikus képességeik vannak. Először csak ismerkednek velük és egyszerű feladatokkal bízzák meg őket. Egy gép segítségével fel tudják erősíteni képességüket. Ezután a projekt vezetője arra kényszeríti őket, hogy öljenek meg egy ismert terroristát.

Sarcophagus
Epizód #: 19 - Bemutató: 07 August, 1998

Egy régész csapat egy barlangban felfedez egy csontvázat, ami úgy tűnik, hogy nem emberé volt. A csontváz egy gubóban van és amikor az egyikük megérinti azt, elkezd képeket, eseményeket látni a lény életéből.

Nightmare
Epizód #: 20 - Bemutató: 14 August, 1998

A Tango Bravo nevű csatahajó egy idegen faj, az Ebonitok fogságába kerül. Az idegenek egyenként elkezdik kihallgatni a foglyokat, akiknek a legkegyetlenebb kínzásokat kell kiállniuk.

Promised Land
Epizód #: 21 - Bemutató: 21 August, 1998

Ez a második része a harmadik évad The Camp című epizódjának. Miután az idegenek legyőzték az emberi fajt, elhagyták a Földet. Csak egy család maradt, akik egy kis farmon élnek, ahol saját maguk termelik az élelmet, mivel a Földön az egész növényvilágot megmérgezték. Emberek egy csoportja, akik kiszabadultak a robotok által üzemeltetett táborból, megtalálja a farmot. Az emberek tudják ez az egyetlen hely, ahol élelmet találhatnak.

Balance of Nature
Epizód #: 22 - Bemutató: 04 September, 1998

Dr. Phillips egy még kísérlet alatt álló gyógymóddal próbálja megmenteni rákos feleségét. A kísérlet csak ideiglenes javulást hoz, majd az asszony hirtelen meghal. Phillips nyugdíjba vonul, azonban kutatásait tovább folytatja.

Origin of Species
Epizód #: 23 - Bemutató: 27 November, 1998

Ez a második része a harmadik évad Double Helix című epizódjának. Dr. Nodel és tanulói elindulnak az idegenek által készített űrhajóval. De amikor Nodel megérinti a hajó irányítópultját meghal. A diákok így magukra maradnak az ismeretlen hajón.

Phobos Rising
Epizód #: 24 - Bemutató: 04 December, 1998

A távoli jövőben a Földön egymással hadakozó államok veszélyeztetik a békét. Egy, a Föld közelében történt robbanás miatt a Marson tartózkodó emberek azt hiszik, hogyújra kitört a háború.

Black Box
Epizód #: 25 - Bemutató: 11 December, 1998

Grace alezredes visszavonul a katonai pályától, de civilként nem tud alkalmazkodni új életéhez. Amikor hallucinációi támadnak, az állását is elveszíti.

In our own Image
Epizód #: 26 - Bemutató: 18 December, 1998

A Mac 27-es az Innobotics társaság legfejlettebb androidja. Képtelen érzelmek kimutatására annak érdekében, hogy elkerüljék az erőszakot. De amikor a robot jelét adja annak, hogy mégis vannak érzelmei, a kutatók megpróbálják kikapcsolni. Az androidnak sikerül kiszabadulnia és útközben egy túszt is ejt.

Alien Radio
Epizód #: 1 - Bemutató: 22 January, 1999

Stan egy népszerű rádióműsort vezet, ahol olyan embereket próbál leleplezni akik azt állítják, hogy már találkoztak idegen lényekkel. Azonban amikor az egyik hallgató elmegy hozzá és a szeme előtt felgyújtja magát, a dolgok elkezdenek rosszra fordulni.

Donor
Epizód #: 2 - Bemutató: 29 January, 1999

Dr. Renee Stuyvesant és Dr. Ridout kifejlesztik a teljes testátültetést, amelyben a páciens fejét hozzávarják egy másik testhez. Dr. Stuyvesant kiakarja próbálni az eljárást Peter Halsteadon, aki halálos betegségben szenved, de ritka vér és szövet tipusa ezt nagyon megnehezítik. Stuyvesant, aki titokban évek óta szerelmes Peter-be, megoldja a problémát: megöli a tökéletes donort.

Small Friends
Epizód #: 3 - Bemutató: 05 February, 1999

Gene Morton egy briliáns tudós, aki a börtönbüntetését tölti, mert megölte egy munkatársát amiért az ellopta a találmányát. Mortonnak a börtönben sikerült kifejlesztenie olyan mikroszkópikus méretű robotokat, amelyek képesek megmunkálni a vasat vagy éppen kinyitni a cella ajtaját. Amikor néhány rabtársa rájön a titkára, megzsarolják Mortont, hogy segítsen nekik megszökni.

The Grell
Epizód #: 4 - Bemutató: 12 February, 1999

A grelleket elrabolták saját haldokló planétájukról az emberek. Rabszolgákká tették őket, azonban néhány közülük fellázadt és gerillaharcot vív az emberek kormánya ellen. Paul Kohler főtitkár a családjával és 2 grell szolgával utazik amikor földrekényszeríti őket egy grell lővedék. Hajójuk egy lázadók által megszállt területre csapódik. A családnak szembe kell néznie a ténnyel, hogy üldözőből üldözötteké váltak.

The Other Side
Epizód #: 5 - Bemutató: 19 February, 1999

Dr. Eberhardt kómában fekvő, agykárosodott betegekkel foglalkozik. Annak ellenére, hogy egy forradalmian új műszer birtokába jutott, már rég óta nem sikerült jelentős áttörést elérnie kutatásaiban. De egy napon amikor két beteget hozzá köt a géphez, az egyik a másik nevét suttogja, pedig nem ismerhették egymást.

Joyride
Epizód #: 6 - Bemutató: 26 February, 1999

Theodore Harris űrhajós volt, de első küldetésén 1963-ban kudarcot vallott, amikor egy különös fény hatolt be a hajójába. A NASA nyomozása nem talált bizonyítékot ami alátámasztotta volna Harris állításait és ez karrierjén is mély nyomot hagyott. Most 63 évesen egy utolsó lehetőséget kap.

The Human Operators
Epizód #: 7 - Bemutató: 12 March, 1999

Egy űrhajó, mely önálló életre kelt, születésétől kezdve fogva tart egy embert. Szolgaként használja őt, hogy rendbehozza a meghibásodásodott részeit. Minden egyes engedetlenséget kíméletlenül megtorol. Mégis elkezd kicsúszni a hatalma alól mikor egy, a férfi számára ismeretlen látogató érkezik a hajóra.

Blank Slate
Epizód #: 8 - Bemutató: 02 April, 1999

Egy összevert férfi esik be egy hajléktalan szálló ajtaján. Az ott dolgozó Hope azonnal észreveszi, hogy a férfi nem hajléktalan. Úgy tűnik, hogy a férfi nem tudja, hogy ki ő és hogyan került oda és hogy miért üldözi két öltönyös férfi.

What will the neighbors Think?
Epizód #: 9 - Bemutató: 23 April, 1999

Mona a férjével együtt egy társasházban él, amit egy titokzatos cég szép lassan felvásárol. Mona, habár egészséges, különféle betegségeket képzel be magának, amik miatt tolószékben él. Egy nap a tolószéke hozzáér egy elektromos vezetékhez és ő áramütést szenved. Ezután elkezd hangokat hallani és azt hiszi, hogy megőrült. Azonban hamarosan rájön, hogy a szomszédai gondolatait hallja. Különös képességének köszönhetően, Mona megtudja, hogy az épületben mindenki megakarja őt ölni.

The Shroud
Epizód #: 10 - Bemutató: 30 April, 1999

Amikor Marie és férje megtudja, hogy természetes úton nem lehet gyermekük, egy magánklinikához fordulnak segítségért. Mariet beveszik a lombikbébi programba, de azt nem tudja, hogy az embriót amit be akarnak ültetni a méhébe, a Torinói lepelről vett DNS-ből klónozták.

Ripper
Epizód #: 11 - Bemutató: 07 May, 1999

Londonban egy férfi prostituáltakat gyilkol. A rendőrség elsőszámú gyanusítottja egy fiatal orvos, aki valójában az egyetlen szemtanuja a gyilkosságnak, de senki sem hisz neki.

Tribunal
Epizód #: 12 - Bemutató: 14 May, 1999

1944-ben a Birkenau-i haláltáborban Leon Zgierski végignézi ahogy feleségét Karl Rademacher főhadnagy megygyilkolja, a lányát pedig másokkal együtt gázkamrába küldi. Sok évvel később már Amerikában él. Fia, aki ügyvédként dolgozik, megszállottan kutatja a bizonyítékokat, hogy bíróság elé állítsa a náci tisztet, akiről az a szent meggyőződése, hogy az Egyesült Államokban telepedett le. Egy napon felkeresi egy idegen férfi, aki meglepő fejleményekkel szolgál kutatásaihoz.

Summit
Epizód #: 13 - Bemutató: 21 May, 1999

Egy távoli bolygón találkoznak két egymással háborúzó világ képviselői. Mindkét fél békét szeretne kötni. Azonban amikor egyikük hajója szabotázs miatt lezuhan az esély a békére drasztikusan lecsökken.

Descent
Epizód #: 14 - Bemutató: 25 June, 1999

Dr. Zeller egy antropológus, akit soha nem tiszteltek kollégái és soha nem ismerték el munkáját sem. Amikor főnöke nem támogatja tovább kutatásait Dr. Zeller saját kezébe veszi a dolgok irányítását.

The Haven
Epizód #: 15 - Bemutató: 02 July, 1999

A 'Haven' nevű ultramodern felhőkarcolót a pincétől a padlásig egy igen fejlett computer irányít az ott lakók kényelmére. Egy nap azonban a számítógép meghibásodik és az ott lakók csapdába esnek saját otthonukban.

Deja Vu
Epizód #: 16 - Bemutató: 09 July, 1999

Dr. Crest egy teleportáló szerkezet kiépítésén dolgozik, ami nukleáris energiával működik. Az első teszt során azonban hiba csúszik a számításaiba és Crest egyfajta időcsapdába esik, amely során folyamatosan visszamegy az időben a teszt elejére. Viszont ez lehetőséget ad a számára, hogy rájöjjön mi vagy inkább ki miatt nem működik az elmélete.

The Inheritors
Epizód #: 17 - Bemutató: 16 July, 1999

Jacob Hardy a menyasszonyával sétál az utcán amikor egy meteor a légkörbe hatolva pont felettük robban fel és az egyik kis darab fejen találja a férfit, aki azonnal meghal. Amikor a patológián eltávolítják a szilánkot a fejéből, a férfi hirtelen magához tér, majd elrohan.

Essence of Life
Epizód #: 18 - Bemutató: 23 July, 1999

11 év telt el az után, hogy egy járvány csaknem kipusztította az emberiséget. A populáció újra kezd növekedni. A világot egy 'Code' nevű szervezet uralja, ami tiltja minden nemű érzelem kimutatását.

Stranded
Epizód #: 19 - Bemutató: 30 July, 1999

Kevint folyamatosan megverik idősebb társai az iskolában és otthon is háttérbe szorul futball sztár bátyja mellett. Egy nap amikor Kevin a kutyáját sétáltatja az erdőben, szemtanuja lesz amint egy repülő lezuhan. A fiú odasiet a roncsokhoz, hogy segítsen, ám az egyetlen túlélő egy idegen.

Fathers and Sons
Epizód #: 20 - Bemutató: 06 August, 1999

Dr. Adler a vezetője a Golden Sunset idősek otthonának, ahol az öregek a bekerülésük után hirtelen alzheimer kór tüneteit mutatják. Dr. Adler kifejlesztett egy eljárást amivel az idősemberek minden tudását és képességét elveszi, majd jó pénzért kereskedik vele.

Star Crossed
Epizód #: 21 - Bemutató: 13 August, 1999

Hat évvel azután, hogy egy idegen faj megtámadta a Földet Amerika még tovább harcol, míg az Oroszok elérték, hogy tűzszünetet kössenek velük, cserébe feladva jelentős területeket. Az egyik semleges területen eltűnik két NATO katona, akik megakartak szerezni egy idegen járművet.

Better Luck Next Time
Epizód #: 22 - Bemutató: 20 August, 1999

Russo nyomozót egy kettős gyilkossághoz riasztják. Már a megérkezésekor megoldódni látszik az ügy, ugyanis elfogják azt a férfit, akit láttak a tetthelyről elmenekülni. Amikor azonban kihallgatják a gyanusítottat, rádöbbennek, hogy talán több száz gyilkossághoz is köze lehet a férfinak.

Judgment Day
Epizód #: 1 - Bemutató: 21 January, 2000

A nem túl távoli jövőben a halálbüntetést a TV-k képernyőjére viszik. A Judgment Day nevű TV show lehetőséget ad az áldozatok hozzátartozóinak, hogy saját kezűleg szolgáltassanak igazságot.

The Gun
Epizód #: 2 - Bemutató: 28 January, 2000

Matthew-nak, miután kiszabadul a börtönből, ahol családon belül elkövetett erőszak miatt ült, az első útja egy fegyverkereskedéshez vezet. Itt egy férfitól kap egy különös fegyvert, ami az első lövés után hozzánő Matthew kezéhez.

Skin Deep
Epizód #: 3 - Bemutató: 04 February, 2000

Sid sosem volt népszerű a kollégái vagy a nők körében. Egy nap azonban egyik barátjától kap egy eszközt amivel bárkinek az alakját feltudja venni. Sid az egyik, mindenki által kedvelt kollégája alakját lopja el. De Sid emiatt egyre nagyobb bajba keveri magát.

Manifest Destiny
Epizód #: 4 - Bemutató: 11 February, 2000

Egy csapat úton van a Trion bolygó felé, ahol előkészületeket kell majd végezniük egy későbbi kolonizációhoz. Útközben segélykérő hívást kapnak egy másik hajótól, akik még előttük a bolygóra érkeztek azzal a feladattal, hogy egy bombát dobjanak a felszínre, amely elpusztítja a helyi növény és állatvilágot. De mire a hajóhoz érnek már nem találnak ott senkit, csak különös feliratokat a falakon, melyeket vérrel írtak. Az epizódban feltűnik Michael Shanks is, aki a Csillagkapu sorozatból lehet ismerős.

Breaking Point
Epizód #: 5 - Bemutató: 18 February, 2000

Andrew-t kirúgják az állásából mert főnöke saját magának akarja az Andrew által kifejlesztett időgépet. Andrew úgy dönt, hogy használja a gépet és előremegy az időben. Amikor megérkezik döbbenten tapasztalja, hogy a rendőrség körözi, mikor pedig visszaérkezik a feleségét holtan találja.

Beholder
Epizód #: 6 - Bemutató: 25 February, 2000

Patrick még gyermekkorában elvesztette a látását. Egy bonyolult műtéti eljárás után azonban újra képes látni. Patrick-nek azonban többször megjelenik egy nő, akit persze csak ő lát és akiről kiderül, hogy egy idegen lény. A nő Patrick segítségét kéri, hogy haza juthasson.

Seeds of Destruction
Epizód #: 7 - Bemutató: 03 March, 2000

A Macroseed biotechnológiai intézet kifejleszt egy új, génkezelt, gyorsannövő kukorica fajtát, ami milliókat jelenthet a vállalatnak. De amikor emberekben és állatokban egyaránt horribilis daganatok jelennek meg, egy helyi állatorvos magánnyomozásba kezd.

Simon Says
Epizód #: 8 - Bemutató: 10 March, 2000

Gideon 20 éve egy baleset során elvesztette feleségét és fiát. Gideon abban az időben egy informatikai cégnél dolgozott, ahol olyan számítógépvezérlő egységeket terveztek, amelyekbe beültethetőek emberi emlékképek. Gideon titokban folytatta a kísérleteket és létrehozott egy robotot amelybe a fia emlékeit ültette át.

Stasis
Epizód #: 9 - Bemutató: 14 April, 2000

2123-ban a Föld erőforrásai szinte teljesen kimerültek. A társadalom három osztályra tagolódik: a béták, az alfák és az elitek. Az elitek azt tervezik, hogy alfák millióit irtják ki áttelepítés címén. Azonban működik egy földalatti mozgalom, amely mindent megpróbál, hogy ezt megakadályozza.

Down to Earth
Epizód #: 10 - Bemutató: 21 April, 2000

UFO hívők találkozót szerveznek egy amerikai kisvárosban. A szervezők nem tűnnek hitelesnek és ezt a média is megpróbálja kihasználni. Az egyik vendég azt állítja, hogy az 51-es körzetben dolgozott és a birtokában van egy idegen űrhajó darabja. Természetesen senki nem hisz neki, de amikor a férfi holtan kerül elő, mindenki gyanakodni kezd a másikra.

Inner Child
Epizód #: 11 - Bemutató: 28 April, 2000

Anne-t egy este megtámadják az utcán és súlyosan megsebesítik. A kórházban a klinikai halál állapotába kerül, de az orvosoknak sikerül megmenteniük. Miután felépül és elhagyja a kórházat, Anne több alkalommal is furcsán viselkedik mintha nem is a régi önmaga volna, de a lány ezekre az eseményekre nem emlékszik.

Glitch
Epizód #: 12 - Bemutató: 05 May, 2000

Tom és Wendy egy fiatal pár akik együtt élnek. Egy éjjel Tom-ra szörnyű rémálmok törnek. Azonban Tom egy android és a rémálmok csak emlékképek egy régebbi szimulációból. De Tom erről mit sem tud.

Decompression
Epizód #: 13 - Bemutató: 30 June, 2000

Brody szenátor, aki harcban áll az elnöki posztért, éppen útban van Dél-karolinába, amikor egy villámcsapás éri a repülőgépét. A gép sértetlen marad, de egy titokzatos nő jelenik meg a szenátor kabinjában, aki azt állítja magáról, hogy a jövőből érkezett. A nő szerint a gép le fog zuhanni és a szenátor csak úgy menekülhet meg ha kinyitja az ajtót és hagyja, hogy a légnyomás kirepítse őt a gépből.

Abbadon
Epizód #: 14 - Bemutató: 07 July, 2000

A Peqnod nevű hajó az űrben ráakad egy túlélő kapszulára, amelyben egy élő férfit találnak. A csapat mégjobban meglepődik amikor rájönnek, hogy a férfi a kapszulában az a Virgil Nygard akit 150 éve gyilkosság miatt kivégeztek.

The Grid
Epizód #: 15 - Bemutató: 14 July, 2000

Scott meglátogatja a testvérét Petert, de már csak holtan látja viszont. A gyilkossággal a férfi feleségét gyanusítják. Scott-nak azonnal feltűnik, hogy a város ahol felnőtt már nem a régi és az emberek is furcsán viselkednek.

Revival
Epizód #: 16 - Bemutató: 21 July, 2000

Ezra és lánya Sarah utazó prédikátorok. Egy nap a nézők közül egy tolószékes fiatalember kerül Ezra elé, akit csodával határos módon meggyógyít. De ezt még Ezra is tudja, hogy nem lehetséges ...

Gettysburg
Epizód #: 17 - Bemutató: 28 July, 2000

Andy és Vince polgárháború-rajongók, hétvégéiken résztvesznek e történelmi konfliktus csatáinak hadgyakorlati játékain. Vince általában orvosként szerepel a Szövetségieknél, Andy pedig - aki amiatt siránkozik hogy sohasem vehetett még részt semmilyen katonai akcióban - közlegényt 'játszik' a Konföderáció oldalán. Ezen a hétvégén az egyik legnagyobb, legvéresebb csata, Gettysburg rekonstruálásán vesznek részt. Egy fényképész megkéri oket had örökítse meg a pillanatot egy antik fényképezogéppel, de mikor a masina elkattan Andy és Vince a Konföderáció táborának közelében találja magát 1863-ban.

Something about Harry
Epizód #: 18 - Bemutató: 04 August, 2000

Miután megözvegyült, Nancy a kertjükben lévő kis apartmant albérletbe szokta adni, hogy megtudjanak élni tinédzser fiával. Új albérlőjüknek azonban sötét titkai vannak.

Zig Zag
Epizód #: 19 - Bemutató: 11 August, 2000

Egy technológia ellenes terroristacsoport megpróbálja felrobbantani az Informatikai minisztériumot.

Nest
Epizód #: 20 - Bemutató: 18 August, 2000

Egy Északi sarki kutatóbázison egy tudós apró élősködőkkel fertőzi meg a bázist. Amint a szervezetbe jutnak, az emberek elvesztik önkontrolljukat. A csapat többi tagja megpróbál egy ellenszert kidolgozni, amíg nem túl késő.

Final Appeal
Epizód #: 21 - Bemutató: 03 September, 2000

Ebben az epizódban újra találkozhatunk az időutazó Dr. Theresa Givens-el (2x01). 2076-ban járunk egy olyan jövőben ahol mindenféle technológiát betiltottak, annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg egy újabb atomháború. Mivel Givens ezt a törvényt megszegte, halálbüntetéssel kell szembe néznie.

Family Values
Epizód #: 1 - Bemutató: 16 March, 2001

Jerry egy nagy társaság vezetője. Munkája miatt nagyon kevés idő jut a családjára. Felesége titokban inni kezd, gyerekei rosszul teljesítenek az iskolában. Jerry egy nap lát egy reklámot a TV-ben és rendel egy robotot, ami elvégzi az összes házimunkát, főz, foglalkozik a gyerekekkel. Azonban Jerry később rájön a robot igazi céljára.

Patient Zero
Epizód #: 2 - Bemutató: 23 March, 2001

Egy férfi visszautazik a jövőből, hogy megtalálja a hordozóját annak a vírusnak, ami kihalással fenyegeti az emberiséget.

A New Life
Epizód #: 3 - Bemutató: 30 March, 2001

Egy fiatal pár, akik belefáradtak a rohanó mindennapokba, egy nyugodtabb élet reményében csatlakozik egy rendhez távol a várostól. De a rend vezetőjének saját céljai vannak a közösséggel.

The Surrogate
Epizód #: 4 - Bemutató: 06 April, 2001

Clair fiatal, egészséges és sürgősen szüksége van pénzre. Ezért jelentkezik a Deanston klinika bérany programjára, ahol mesterségesen megtermékenyítik és majd a szülés után örökbeadhatja kisbabáját. Egy nap Clair-t felkeresi egy FBI ügynök, akitől megtudja, hogy a klinikán született babák a szülés után titokzatos módon eltűnnek.

The Vessel
Epizód #: 5 - Bemutató: 13 April, 2001

Jake Worthy író, civilként vesz részt egy űrutazásban. Landoláskor valami balul üt ki és az űrsikló felrobban. Az egyedüli tűlélő Jake, aki egy karcolás nélkül éli túl a balesetet. A küldetés irányítói megpróbálnak tudományos magyarázatot keresni a történtekre.

Mona Lisa
Epizód #: 6 - Bemutató: 20 April, 2001

Mona a 21-ik század Mata Hari-ja. Kém, bérgyilkos és .... android, több millió dolláros kísérlet eredménye. Képes új dolgokat megtanulni, de nem tudja elfogadni, hogy ölnie kell. Ezért egy nap megszökik a laboratóriumból.

Replica
Epizód #: 7 - Bemutató: 27 April, 2001

Nora és férje Zach sikeresen klónoztak emberi szerveket. Nora tovább akar lépni és létre akar hozni emberi agyhullámokat, ami után a következő lépés a teljes emberi klónozás lenne. Ez azonban illegális. Nora ráveszi a férjét, hogy töltsék le az ő gondolatait és agyhullámait, de az eljárás nem sikerül és a nő kómába esik.

Think like a Dinosaur
Epizód #: 8 - Bemutató: 15 June, 2001

Egy távoli űrállomáson egyedüli emberként dolgozik Michael Burr. Az a feladata, hogy megtanuljon egy idegen fajtól egy újfajta technológiát, amivel nagy távolságokat tehetnek meg az űrben.

Alienshop
Epizód #: 9 - Bemutató: 22 June, 2001

Egy Földön ragadt idegen, aki képes emberi alakot ölteni, egy antik boltot vezet. Vendégeinek különös ajándékokat ad, amelyek végleg megváltoztatják az életüket.

Worlds Within
Epizód #: 10 - Bemutató: 29 June, 2001

Egy halálos betegségben szenvedő fiatal tudós kap egy utolsó lehetőséget, hogy bizonyíthassa tehetségét, amikor egy híres kutatóintézet kéri fel egy munkára.

In the Blood
Epizód #: 11 - Bemutató: 06 July, 2001

Egy kutatócsoport küldetésre indul, hogy megvizsgáljon egy feketelyukat az űrben.

Flower Child
Epizód #: 12 - Bemutató: 21 July, 2001

Egy idegen növényi létforma felveszi az alakját egy fiatal nőnek, azzal a céllal, hogy saját faját elterjessze és dominánsá tegye a Földön.

Free Spirit
Epizód #: 13 - Bemutató: 28 July, 2001

Dr. Harris egy katonai kísérletben vett részt. Azon kísérleteztek, hogy hogyan tudják elválasztani egy ember tudatát a testétől. Azonban felettesei kényszerítették őt és munkatársait, hogy szakítsák félbe az eljárást, ami végül a tesztalanyok halálához vezetett. Négy évvel később azonban Dr. Harris volt munkatársai egyenként gyilkosság áldozatai lesznek.

Mind Reacher
Epizód #: 14 - Bemutató: 04 August, 2001

Egy újfajta technikával az orvosok képesek behatolni az emberek tudatalattijába és így különféle mentális betegségeket gyógyítani. De az eljárás veszélyesnek bizonyul amikor az egyik páciens megsérül és az egyik orvos kómába esik.

Time to Time
Epizód #: 15 - Bemutató: 11 August, 2001

Egy fiatal nő lehetőséget kap, hogy visszamenjen az időben és megváltoztathassa korábban elhunyt édesapja sorsát.

Abduction
Epizód #: 16 - Bemutató: 18 August, 2001

Egy titokzatos idegen elrabol öt középiskolás diákot. Az idegen öt órát ad a gyerekeknek, hogy eldöntsék ki legyen az akit majd megöl. Ha kiválasztották azt az egyet a többiek szabadon elmehetnek.

Rule of Law
Epizód #: 17 - Bemutató: 25 August, 2001

Egy bíró utazik a Földről egy távoli galaxisban lévő bányász kolóniára, ahol az a feladata, hogy lefektesse egy jogállam első alapjait.

Lion's Den
Epizód #: 18 - Bemutató: 08 September, 2001

Egy középiskolai birkózócsapat edzője a folyamatos rossz eredmények miatt egy újfajta teljesítménynövelő szert ad sportolóinak. A hatás azonnali, a csapat újra a csúcsra kerül, de a csodaszernek mellékhatásai is vannak.

The Tipping Point
Epizód #: 19 - Bemutató: 15 September, 2001

Egy fiatal computer szakértő rájön, hogy a céget ahol dolgozik már nem is emberek, hanem egy mesterséges intelligenciával rendelkező számítógép irányítja. Ezért meg kell semmisítenie eddigi munkáját mielőtt még túl késő lenne.

Dark Child
Epizód #: 20 - Bemutató: 04 January, 2002

Laura egyedül neveli tinédzser lányát. Az asszonyt szörnyű emlékek gyötrik mivel 17 éve idegen lények elrabolták, azonban senki sem hisz neki. Amikor lánya egyik tanára hall a nő sztorijáról és megismerkednek egymással, az asszony úgy gondolja, hogy a múltjuk egy része közös lehet.

Human Factor
Epizód #: 21 - Bemutató: 11 January, 2002

2059-et írunk. A Földön dúló háború romba dönti a bolygót. Eközben a Földtől több millió mérföldre egy csapat megpróbál egy bolygót lakhatóvá alakítani, hogy az emberiség újra kezdhesse. Azonban a csapat egyik tagjának, egy androidnak más tervei vannak.

Human Trial
Epizód #: 22 - Bemutató: 18 January, 2002

Öt különlegesen képzett katona részt vesz egy titkos katonai teszten. Az öt férfi közül csak egy, a legjobb kerülhet ki győztesen.